Mehmet Topsakal İlköğretim Okulu okul öncesi sınıfı öğrencileri , Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Engelliler Merkezi tarafından yürütülen Bir Kapak Bin Özgürlük projesi kapsamında merkezi ziyaret ettiler.
Engelliler Merkezinde düzenlenen programa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Numan Örnek, Mehmet Topsakal İlköğretim Okulu Müdürü Faik Atabay, Kent Konseyi Engelliler Merkezi Müdürü Seyit Soner Yılmaz, anaokulu öğrencileri, öğretmenleri, engelli üyeler ve aileleri katıldı.
Mehmet Topsakal İlköğretim okulu öğretmeni Tuba Atan, "Atılan bir kapak değerlendirildiğinde birçok engelliyi hayata bağlayacak bir sandalyeye dönüşeceğini proje afişini gördüğünde düşündüm. Bu durum bizi çok ümitlendirdi ve öğrencilerimiz daha açılmamış plastik kutuların kapaklarını getirdi 20 çuval yani 100.000 kapak topladık, öğrencilerimizi kutluyorum. " ifadelerini kullandı.
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Numan Örnek ise konuşmasında, "Engellilerle dertleşmek onların dertleriyle ilgilenmek görevimizdir. Minik öğrencilerin bu davranışının okulların ilköğretim ve orta öğretim bölümlerinde okuyan öğrencilere örnek olmasını diliyorum." dedi.
Kent Konseyi Engelliler Merkezi Müdürü Seyit Soner Yılmaz ziyarette “Bir Kapak Bin Özgürlük”” kapak toplama kampanyasına destek veren minik öğrencilere teşekkür etti. Programın sonunda miniklerin topladığı kapaklar teslim alınırken, her birine kitap hediye edildi
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.