SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öğrencilerden Teröre Tepki Yürüyüşü

0
Güncellendi - 2016-12-21 02:36:53
Öğrencilerden Teröre Tepki Yürüyüşü
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanlığı tarafından düzenlenen yürüyüşte öğrenciler teröre tepki gösterdi.

İnönü Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanlığı tarafından şehitleri anma ve Halep’teki katliamlara tepki olarak bir yürüyüş düzenlendi. İnönü Üniversitesi öğrenci topluluklarının katıldığı yürüyüşte yüzlerde öğrenci hep birlikte teröre tepki verdi. Ellerinde Türk bayrakları ile Bilgeler Yolunda yürüyen öğrenciler teröre lanet yağdırarak ‘Türk-Kürt kardeştir’ mesajı verdi.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı yürüyüş sonunda bir açıklama yapan İnönü Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Batuhan Abakay, “Onlar mücadele ettiler, İstanbul’da polisimize, Kayseri’de askerimize yapılan son derece de canımızı yakmış olup intikamlarının en kısa zamanda yine askerlerimiz, polisimiz ve yüce Türk milleti tarafından alınacağına inancımız tamdır” diye konuştu.

Vatanı korumak için şehit düşen tüm güvenlik güçlerine minnettar olduklarını belirten Abakay, “Bizler var oldukça ülkemiz üzerinde oynanan kirli oyunlara hiçbir zaman müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Halep’te yaşanan insanlık dramına da değinen Konsey Başkanı Abakay, “Bugün Halep’te katledilen analar bizim analarımızdır. Günahsız çocuklar öz kardeşimizdir. Bu katliama sessiz kaldığımız sürece bu vebal hepimizin boynunadır. Asırlardır Müslümanların ve mazlumların umudu olan biz bu topraklarda yeniden huzuru getirmek zorundayız” şeklinde konuştu.

Teröre tepki yürüyüşünün ardından öğrenciler Halep’e yardım için düzenlenen kermes programına geçti.

SERVİSÇİLERİN PROTESTO TURU..

Bu arada Malatya Minibüsçüler ve Umumi Servisçiler İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırılarını araçlarına bayrak bağlayarak şehir içinde tur atarak kınadı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi yanında toplanan Malatya Minibüsçüler ve Umumi Servisçileri odası üyeleri araçlarına bayrak bağlayarak terör olaylarını protesto etti. Konvoy halinde şehirde tur atan şoförler ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez‘ sloganları attı.

Malatya Minibüsçüler ve Umumi Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, sözlerine İstanbul ve Kayseri'de teröristler tarafından şehit edilen polis ve askerle başsağlığı dileyerek başladı. İnce, ''Terör olaylarının tırmandığı bu günlerde, millet olarak zor günler geçirdiğimiz bu zamanlarda devletimizin, milletimizin, halkımızın, insanımızın, coğrafyamızın yanında saf tutanlardan olduğumuzun açık bir şekilde beyanı olması adına bu programı düzenledik. Yine canımız yanıyor. Bu ahlak ve vicdan yoksunlarının bizden çaldığı canlarımızdan dolayı yüreğimiz param parça oluyor. Ancak geride kalanları öldürmeyen acı ise vatanımıza olan sevgimizi, bağlılığımızı daha da güçlendiriyor. Vatanımda bir karış toprak kalmadı ki şehit kanlarıyla sulanmış olmasın, bir tane zeytin ağacı kalmadı ki dalları budanmasın. Kol kırılsın, yen içinde kalsın ama vatanıma uzanan ellerin hesapları yanına kar kalmasın Türkiye, Ceberut devlet anlayışından kurtulmuş, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışını esas alan bir yaklaşıma geçmiştir. Ellerini ovuşturarak Türkiye'nin sıkıntıya düşmesini, diz çökmesini, pes etmesini bekleyenleri bugüne kadar sevindirmedik, sevindirmeyeceğiz. Bundan sonra, ne Fethullahçı Terör Örgütünü, ne de diğer terör örgütlerini destekleyenlere en küçük bir merhamet gösterilmeyecektir. Sokağa çıkma imkanı bulamayıp evinde duasıyla, yüreğiyle, gözyaşıyla buz eden vatandaşlarımızın her birine teşekkür ediyorum. 15 Temmuz’daki teşebbüsün adı vatana ihanettir. Dünyada vatana ihanetin cezası ne ise, bu teröristler de aynı cezaya maruz kalacaklardır. Türk Silahlı Kuvvetleri polisimiz Mehmetçiklerimiz bizim göz bebeğimizdir. Gözlerini kırpmadan milletin üzerine ateş edenler sandılar ki, bu millet korkacak, meydanları, sokakları bırakıp evlerine çekilecek. İradelerini Fethullahçı Terör Örgütüne teslim eden şer çetesinin teşebbüsleri, milletin ve devletin iradesi karşısında başarısız olmuştur. Bu alçaklarla mücadelede milletimizin duruşu çok önemlidir bizler provokasyonlara asla gelmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

iha

ogrenciprotesto1

ogrenciprotesto2

ogrenciprotesto3

ogrenciprotesto4

terorprotestoservisci

SERVİCİ VE MİNÜBÜSCÜLERDEN TERÖRE TEPKİ (YAKUP ARKIN/MALATYA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Ramazan (7 yıl önce)
    1997 .28 subati yaptıran dış güçlerin oyununu rahmetli hocamın yanında siyaset yapan sayın cumhurbaşkanımız bozdu özellikle ABD ve batının Ortadoğu'yu ve Türkiye'yi parçalamak üzere kurduğu politikaları yıllardan beri devam ediyordu.hukumetin yeni Rusya ve Suriye politikasını destekliyoruz inşallah ABD uşağı barzaniyide terk eder Irak merkezi hükümetiyle yakınlaşır ve Irak'ın toprak bütünlüğünü sağlamasına katki sağlarız .Irak'ı libyayi kısacası İslam alemini kana bulayanlara karşı uyanık bir ve beraber olmalıyız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Feramuz KARACA (7 yıl önce)
    Öğrencilerimizle gurur duyuyoruz.
    0
    0
    Yanıtla