SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Öğretmene Yönelik Şiddete Öğretmenlerden Tepki

Öğretmene Yönelik Şiddete Öğretmenlerden Tepki
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul'da öğrencisi tarafından öldürülen öğretmen İbrahim Oktugan için 1 günlük iş bırakma eylemi yapan Malatya’daki öğretmenler şiddete karşı yasal düzenleme istedi.

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan öğretmenler attıkları sloganlarla öğretmenlere karşı artan şiddet olaylarına karşı yasal düzenleme istediler. Eğitim-Bir-Sen Malatya 1 No'lu Şube Başkanı Hüseyin Söylemez burada yaptığı konuşmada eğitim çalışanlarına yönelik giderek artan şiddet olaylarını protesto etmek, şiddeti önleyecek, failleri cezalandıracak ve mağdurlara hukuki koruma sağlayacak bir yasal düzenlemenin yapılması talebiyle bugün ülke genelinde iş bırakma eylemi yaptıklarını söyledi.

Son olarak İstanbul’da eski bir öğrencinin okul müdürü İbrahim Oktugan’a silahla öldürdüğünü hatırlatan Söylemez, “Hatırlayacağınız üzere son birkaç yılda Malatya'mızda da benzer şiddet olaylarına maalesef şahitlik etmiş, her olayın akabinde gereken haklı tepkimizi sert bir şekilde ortaya koymuş idik. Yıllardır, kanayan bir yara hâline gelen şiddet olaylarına dikkat çekiyor, tedbir alınması için yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Sesimize kulak verilip, gereken önlemler zamanında alınmış olsaydı, belki bugün bu garabet yerine başka şeyler konuşacaktık. Ne yazık ki birçok konuda olduğu gibi bu konuda da geç kalındı” dedi.

Artık ölümle sonuçlanmaya başlayan saldırıların son bulması için gereken adımların ivedilikle atılması gerektiğini ifade eden Söylemez, “Eğitimcilere yönelik şiddeti önleme yasası bir an önce çıkarılmalıdır. Öğretmen, memur hizmetli, şef şube müdürü demeden tüm eğitim çalışanlarına, kamu görevlilerine yönelen şiddeti bir defa daha lanetliyoruz. Bugüne kadar kamu görevlilerine yönelik gerçekleştirilen tüm şiddet olaylarında tepkimizi en sert şekilde ortaya koyduk ve de koymaya devam ediyoruz. Sendika olarak, hayata geçirilen Öğretmenlik Meslek Kanunu tartışmalarında şiddete yönelik düzenlemeyi talep edip son ana kadar sergilediğimiz ısrarın gereğinin yapılmadığını gördük. O gün gereği yapılsaydı belki bugün cinayetleri konuşmayacaktık” ifadelerine yer verdi.

Şiddetin eğitimi tehdit eder boyuta ulaşması ve geleceği tehlikeye sokacak boyuta varmasına karşın acil ve köklü çözüm bulunmasının zaruri hale geldiğini de belirten Söylemez, “Devlet, kasıtlı şekilde ölüme, yaralanmaya ve zarara sebebiyet verilmesini önlemekle mükelleftir. Devletin bu yükümlülük çerçevesinde, suç işlemekten caydırıcı yasal zemini ve idari şartları tesis ederek yaşam hakkını koruma ve ayrıca buna ilişkin ihlalleri önleyici, bastırıcı ve cezalandırıcı bir infaz mekanizması geliştirme ödevinin hukuk devleti olmanın gereği olduğunu bugün burada bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Bu doğrultuda, eğitim çalışanlarına karşı eğitim ve öğretim hizmetinin sunumundan kaynaklı şiddet eylemlerine yönelik cezai ve hukuki tedbirlerin alınması elzemdi” şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • Malatyalee (1 hafta önce)
    Sadece meslek grubu özelinde bakmamak lazım insana yapılan her türlü şiddet yanlıştır , bunu sadece öğretmen doktor ya da farklı meslek gruplarına indirmek yerine ne zaman ki genele yayarız o zaman başarılı oluruz ...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Samet (1 hafta önce)
    Yabancı istilacilara geçit yok. Daha neler neler yapıyorlar medya yazmıyor cizmiyor. Haberde bile hocaya bunu yapanin yabancı uyruklu olduğu yazmıyor pes artık ülkemizde 2. Sınıf vatandaş konumuna düştük. Resmi gazetede yayınlanan son kanuna göre benim vergimle yurtdışından gelenlere ilaç protez ihtiyaçları bedava olacakmış pes artık pes pes. Bu ülkede bir tek Türk vatandaslari nefes alamiyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Zorunlu eğitim (1 hafta önce)
    Asıl mesele 12 yıllık zorunlu eğitim sistemi. Bu memlekette neden bu kadar okul ve neden bu kadar öğrenci var. Herkes okumamalı. Özellikle Liseler bir sürü gereksiz ve orda olmaması gereken ögrencilerle dolu.Sonuçta ortada
    %100
    %0
    Yanıtla
  • alper (1 hafta önce)
    malesef bu ülkede öğretmenlerin hiç kıymeti kalmamış eğitim sistemi zaten bozuk her gelen millieğitim müdürü sistemi değiştiriyor oturmuş bir eğitim sistemi olur yaz boz gibi sistem değişiyor öğretmenler geçimini sağlamak için ek iş yapıyorlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Asim (1 hafta önce)
    Mesele bir öğretmen,bir sağlık görevlisi,bir memur,bir yargı mensubu değil ki.mesele bir insan a yapılan alçakça saldırı ve zorbalık.ne garip bir durum.ülkemiz her zaman mı tuhaflıklar ülkesi kalacak.olayın kişileri veya mesleği önemli mi.bir mazlum bir zalim,bir mahsun bir suçlu şeklinde bakılması gerekirken ne gariplikler içerisindeyiz.bir grup çıkar sağlık da şiddete hayır.öteki çıkar yargı da şiddete hayır.beri ki çıkar eğitimde şiddete hayır.başka birileri çıkar kadına şiddete hayır.bu ne garip ve zavallı bir yaklaşım.asıl şiddete hayır, tüm zalimliklere hayır.bir masumun zarar görmesine hayır.barbarlığa hayır.adaletin tesisi için ve Yüce olan Allah'ın kanunları olmadan olmaz.zalimliği öğrenci mi yaptı temizle toplumdan.barbarlığı bir sağlıkçı mı yaptı kes cezasını.varolan ülke hukuk sistemi hiç bir işe yaramıyor.bir tuvalet ihtiyacından sonra dahi temizlik için elimizi yıkayıp hayatımıza devam ederken, sayısız suçların işlendiği bir toplum da mikrop olmayı kendi tercih edenleri olan suçluları,ülkenin hukuk düzeni mikropları steril edip toplumu mikroplardan temizleyemiyorsa neye yarar.öğretmene şiddete hayır.iyi de esnafa şiddete evet mi.sağlıkçıya şiddete hayır hastaya şiddete evet mi.tam bir akıl tutulması hali.o kadar çıkıp eylem yaptınız.ülkede ki hukuk sisteminin çöktüğünün eylemini yapacak şerefli bir duruş mu sergilendi.insanlık,ülkemiz zalimlerin yaptığının yanlarına kâr kaldığı bir boş hukuk kurallarının saldırısı altında diye haykırmadığımız müddetçe hiç bir ilerleme olmayacak.vefat eden hocamıza Yüce Allah tan rahmetli dileriz.ya okulda öğretmenden ufak bir tokat değilde şiddet gören ve yaralanan talebenin durumu ne olacak.kısacası herkes zalim herkes masum olabilir.bunun meslek,cins boyutuna indirgemek tuhaf bir durum.kendi halinde bir insanın şiddete maruz kalması ve hatta öldürülmesi bir meslek grubu mensubuna yapılan haksızlık gibi algılanmayacak mı.iki taraf vardır.bir mazlum bir zalim.mazlum öğrenci zalim öğretmen de olabilir.kimse bir meslek içerisinde ayrıcalık ve dokunulmaz kılınabilir mi.bu şekilde zalim zalimliği mazlum da daha fazla zayi olmaya devam eder.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Önder (1 hafta önce)
    Bir tek eğitim bir sen mi konuşma gerçekleştirdi. Diğer sendikalar konu mankeniydi o halde
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Bütün sendikalar vardı. Lakin farklı saatlerde toğlanıldı ve açıklama yapıldı.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Battalgazi 44 (1 hafta önce)
    Yabancı uyruklular acilen gönderilmelidir. Bu ülkenin beka meselesidir. İkinci önemli sıkıntı ise bugün sanayi ve hizmet sektörü başta olmak üzere birçok sektördeki acil ihtiyaç duyulan ara eleman sıkıntısının nedeni zorunlu eğitimdir. Zorunlu eğitim yerine, öğrenci yetenek ve ilgisi doğrultusunda kendisine uygun meslek veya meslek liselerine yönlendirilse ülkede hem ara eleman sıkıntı kalmaz hem de işsizlik sorunu biter. Herkes düz lise okuyup memur olmak zorunda değil. Bu ülkenin elektirikçiye, tesisatçıya, tamirciye ve aşçıya da ihtiyaçı var.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (1 hafta önce)
    Öğretmene cezalar yarı yarıya artacakmış adam bunu ilk kez yapınca yine ceza yok. Kanuna hageb diye bir şey koymuşlar, denetimli serbestlik koymuşlar. İyi hal indirimi var hakimin takdir yetkisi var Suçlu olmaması için suçludan yana birçok şey var. Vatandaş ne istiyor içeri girmeli ve cazasını çekmeli. Bugün öğretmenler için bunu azda olsa düzelttin diyelim ki yetmez bence diğer meslek elemanları ne olacak. Diyelim ki iki gün sonra başka bir devlet dairesinde olay oldu bu seferde onlar için mi yasa değiştireceksin?? Adam gibi yap bir ceza kanunu tüm toplum rahat etsin. Meslek ayrıştırmak neden?? Herkes müzdarip herkes ceza yok adalet yok diyor bunu sessiz kalıyorsunuz. Mesele öğretmene yapılan değil mesele ülkenin tümünde görülen adaletsizlik ve hukuksuzluk. Hakimin bisikleti çalınınca tutuklama normal vatandaşın çalınınca tutuksuz yargılama...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 hafta önce)
    Avrupa mülteci belası istilasinin önüne bizimle geçiyor. Biz artık dünyanın çer çöpü haline gelmeye başladık. Goruyoruz yabancı uyruklunun bir hocamiza yaptıklarını. Daha niceleri var gündeme gelmiyor. MEDYA KORKMA HABER YAP !
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Süleyman (1 hafta önce)
    Öğretmenimizin ıraklı kaçak tarafından katledildiğini neden yazmıyorusunuz ?
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Omerr (1 hafta önce)
    Yabancı yağmacilara bu ülkeyi teslim etmeyeceğiz. Müdürü vuran da yabancı uyruklu bir cani. Bunlar kol geziyor.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Murat (1 hafta önce)
    Ogrenci Yabancı uyruklu yazsaniza. Neyden korkuyorsunuz medyaaaa. Ülkemiz bu gocmen belası yüzünden karanlık noktaya doğru gidiyor. Bugün de Isparta'da Suriyeli çoban isvereninin boğazına bıçak saplayip parasını çalarak kaçmış. Haber yapsanıza. Ses cikarsaniza.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • İdris (1 hafta önce)
    Suriyeli , Afgan belası bitmek bilmeden devam ediyor. Nice pislikleri de medyadan gizleniyor. Bu ne idüğü belirsiz güruh çok hızlı şekilde üreyip nüfusu Türklerin çok üzerinde artıyor. Allah sonumuzu hayır etsin bunlar gitmezse 10 sene sonramiz karanlık.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Barguzu (1 hafta önce)
    Özel okul sistemini kaldırmak lazım özel okullar maalesef kaliteli eğitim vermiyorlar artık.Özel okullar geçim sıkıntısı olan emekli öğretmenlerin, kpss barajını geçemeyen öğretmenlerin, mesleklerinin ve kişiliklerinin kendini bilmez üç beş para baronuna yem edildiği yer. Bugün özel okulların birçoğu devlet okulunda başarı göstermeyen ilişiği kesilmiş öğrencilerin at koşturduğu yerler. Ve maalesef devlet buraya öğrenci başı para ödüyor.... Hakimin var yetkisi yok, öğretmenin var itibarın yok, doktorun var can güvenliği yok.... Devlet ne için var merak ediyorum...
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Adalet (1 hafta önce)
    Bakın defalarcadır yazıyorum kanun yetersiz cezalar caydırıcı değil. Mesele öğretmen değil tüm bireyler bu konuda sıkıntı yaşıyorlar. Ülkede maalesef adalet yok yargı paketi dediler içi boş çıktı nerede cezasızlık algısını yıkacak düzenleme. Adam önden giriyor arkadan çıkıyor. Tck hakimden iyi biliyor. Girip çıktıkça kendi içlerinde rütbe de alıyorlar. Sonra iş büyüyor organize suç çeteleri nerelerden çıkıyor sanıyorsunuz. Yılanın başını küçükken ezmek lazım ama adamın 30-40 suç kaydı var dışarda. Adalet bakanlığı ne iş yapar bilmiyorum. Çok mu şöyle sert bir kanun değişikliği yapmak. At içeri çürüsün. Millet nefes alsın. Köpekleri konuşuyorlar bizim köpeklerden daha büyük dertlerimiz var. Öğretmenin değeri yok okumanın değeri yok. Kalem kılıçtan keskinmiş nerede biz göremiyoruz. Bugün bir kalem daha kırıldı var mı bir önlem yok. Adalet bakanlığı neden bir açıklama yapmadı ya da ben görmedim. Kısacası her yerde biz yozlaşma özellikle adalet sisteminde o biçim. Adalet olmayınca da toplumda hiçbir şey düzgün gitmiyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • can (1 hafta önce)
    sorumlular eylem mi yapıyor eğitimin bu hallere düşmesinin sebebi bunlar değilmiydi ki
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Öğrenci yabancı uyruklu. Ülkemizi ateşe attılar ateşe.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Hakan (1 hafta önce)
    Abiciğim devlette suç ne güzel tertemiz ülkemiz zaten gitti Suriyeliler hepsini soktu onu soktu bunu soktu hepsini gönderin bizim çocuklarımızın okuduğu okullarda bunlar okumasınlar bunlar kendi ülkelerinden Yok kendi ülkelerini yapmıyorsan sınıra yakın bir yerde kamp yapıp kampın içinde marketli olsun kendine çalışıyorsun ondan çocuklarımıza bir şey olsa ben devleti suçlu bulurum bunları içimize sokan devletimiz biz bunları istemiyoruz içimizde ne iştahlık yapsın ne ayna apartmanda otursun ne de okuluna gitsin gönderin memleketlerine ya bu nedir ya 2000 yılından beri rezillikiçinde yaşıyoruz ya
    %70
    %30
    Yanıtla
  • İrfan (1 hafta önce)Hakan isimli kullanıcı yorumuna
    Iraklı ogrenci detayı vurgulanmali. Bu Suriye,ırak,afgan,Afrikalı berbat etti ülkemizi. Ses çıkarın sessssss aloooooooooo ülkemiz elden gidiyor
    %69
    %31
    Yanıtla
  • erol (1 hafta önce)
    İlkokulda, ortaokulda sınıfta kalmayı kaldırırsanız ,öğrenci okuma-yazmayı, matematiksel kavramları öğrenmeden lise 9. sınıfa gelir. Bu öğrenciye bu sınıftan itibaren hiçbir şey öğretemezsiniz. İyi öğrencilerde ortaokul sonunda yapılan seçme sınavları ile daha iyi okullara gittikleri için, geriye kalan başarısız öğrenciler de; gelecekleri ile ilgili hiç bir umut vaad etmeyen bazı meslek liselerine gitmek zorunda bırakılır. Bu okullar ; öğrencilerin yeteneklerine göre , gelişimlerine yardımcı alt yapı ile donatılmadıkları için, öğrencilerin ilgisizliğine , başka alanlara ilgi duymalarına neden olurlar .Bu okullarda öğrenciler; disiplinsiz hareketlere, okula devamsızlık yapmaya ,grup kavgalarına karışmaya, uyuşturucu kullanmaya başlarlar. Okullarda ki öğrencilerde sokak anlayışı hakim olur. İstanbul daki üzücü olay bu gidişatın sadece başlangıçı, tedbir alınmazsa, öğrenciler yeteneklerine göre mesleki eğitime yönlendirilmese ,eğitim sistemi ne ilkokuldan itibaren köklü bilimsel yenilikler getirilmezse. Bu ve benzeri olaylar artacaktır.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Meslek lisesi öğretmeni (1 hafta önce)erol isimli kullanıcı yorumuna
    Meslek liselerine gitmek zorunda bırakılıyor yazıyor. Şu an meslek liseleri öğrenci bulamıyor. Bazı bölümler kapatılmak üzere. Üstelik içleri de yazdığınız gibi donanımsız değil. Disiplin olayı diğer okullara nazaran yok denecek kadar az.
    %82
    %18
    Yanıtla