SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Oğuzhan Asiltürk ve Eşi Hastaneye Kaldırıldı

0
Güncellendi - 2021-09-15 02:49:29
Oğuzhan Asiltürk ve Eşi Hastaneye Kaldırıldı
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi Yüksek İcra Kurulu (YİK) Başkanı - eski Malatya Milletvekili Oğuzhan Asiltürk ve eşi Sevinç Asiltürk'ün, zatürreye bağlı nefes darlığından kaynaklı olarak İstanbul'da rahatsızlandığı, ilk tıbbi müdahaleleri İstanbul'da yapılan Asiltürk çiftinin Ankara'ya nakledildiği ve Ankara Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alındığı öğrenildi.

Oğuzhan - Sevinç Asiltürk çiftinin bilinçlerinin açık olduğu ve genel durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Saadet Partisi'nden 'eşsiz' açıklama: "Sağlık durumu şu an iyi durumdadır"

Saadet Partisi, 86 yaşındaki YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ün sağlık durumu ile ilgili bir açıklama yaparken; açıklamada sadece Oğuzhan Asiltürk'ün durumu hakkında bilgi verildi; eşi Sevinç Asiltürk'ün adı anılmadı.

SP'nin Oğuzhan Asiltürk'ün sağlık durumuna ilişkin yaptığı açıklama şöyle: "Yüksek İstişare Kurulu Başkanımız Sayın Oğuzhan Asiltürk, bugün İstanbul'da zatürreye bağlı gelişen nefes darlığı nedeniyle rahatsızlanmış ve Ankara'ya getirilerek tedavi altına alınmıştır. Doktorlarımız tarafından gerekli tüm müdahaleler yapılmaktadır. Camiamız müsterih olsun; hamdolsun, sağlık durumu şuan iyi durumdadır. Duamız ve temennimiz en kısa sürede tedavi sürecinin tamamlanarak taburcu olmasıdır".

Oğuzhan Asiltürk kimdir?

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde 1935 yılında, Mahmut Besim -  Fatma Asiltürk çiftinin çocuğu olarak doğan Oğuzhan Asiltürk, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesi Bölümü'nü bitirdi. İnşaat Yüksek Mühendisi olarak İTÜ'den mezun olan Oğuzhan Asiltürk, Milli Nizam Partisi'nden itibaren Milli Görüş Hareketi lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın A Takımı içinde siyaset yaptı. MNP'nin kapatılmasımdan sonra kurulan Milli Selamet Partisi'nin kurucuları arasında yer aldı.

CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit'in başbakanlığında kurulan 37. Türkiye Cumhuriyeti Hüktümeti'nde (CHP - MSP Koalisyonu - 26 Ocak 1974 - 17 Kasım 1974), İçişleri Bakanı olarak görev yaptı. Asiltürk, daha sonra Milliyetçi Cephe Hükümetleri'nde İçişleri Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yaptı.

12 Eylül 1980 darbesi sonrasında yasaklı siyasiler arasında yer aldı. Siyasi yasakların 1987 yılında yapılan referandum ile kaldırılmasından sonra, Refah Partisi Genel Sekreterliği'ne getirildi. 1991 yılında yapılan seçimlerde, 11 yıl aradan sonra RP Malatya Milletvekili olarak yeniden TBMM'ye girdi. Asiltürk, daha sonra 20 ve 21. dönem RP Malatya Milletvekili sıfatıyla TBMM'de görev yaptı.

SP'yi Cumhur İttifakı'na monte etmeye çalışıyordu

Oğuzhan Asiltürk, son günlerde, Saadet Partisi'ni, AKP ve MHP'den oluşan Cumhur İttifakı'na monte etmeyi amaçlayan açıklamaları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bu konuda yaptığı görüşmeleri ve Saadet Partisi içinde, iktidar lehine bölünme yaratma potansiyeli taşıyan faaliyetleri ile gündeme gelmişti. Asiltürk'ün, SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun Millet İttifakı ile hareket etmesine karşılık, YİK Başkanı sıfatyla SP'yi Cumhur İttifakı'na yanaştırmaya çalışması, Milli Görüş tabanında sert tartışmaların yaşanmasına yol açmıştı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız