SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Okul Bahçesindeki Atatürk Büstüne Saldırıya Tepki

Okul Bahçesindeki Atatürk Büstüne Saldırıya Tepki
A- A+ PAYLAŞ

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şubesi, Kernek Anadolu Lisesi'nin bahçesindeki Atatürk Büstüne yönelik gece yarısı saldırıda bulunulduğunu duyurdu ve "Atatürk'e saldırmak Türkiye'ye saldırmaktır." açıklamasıyla, saldırıyı yapanların en ağır şekilde cezalandırılması istendi. Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Fevzi Şahin de saldırıya sert tepki gösterdi.

"ATATÜRK'E SALDIRMAK TÜRKİYE'YE SALDIRMAKTIR"
ADD'nin konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesine, Atatürk ilke ve devrimlerine, özellikle Demokrasinin olmazsa olmazı Laikliğe ve Atatürk’ün manevi kişiliğine yönelik saldırıların giderek arttığını üzüntüyle görüyor, kaygıyla izliyoruz.

Son günlerde SAMSUN’umuzun ONUR ANITI' na yapılan bu son İHANETİ de lanetlerken, bugün ilimizde de  benzer bir olayın yaşandığı haberini aldık. Kernek Anadolu Lisesi’ndeki  Atatürk büstünün  gece yarısı yapılan saldırı sonucu büstün zarar gördüğünü öğrenince derhal ilgili okula gittik. Okul müdürü ile yaptığımız görüşmede gerekli incelemelerin Malatya Emniyeti tarafından yapıldığı bizlere bildirildi.

Her halde dünyanın hiçbir yerinde, kurtarıcısına, öncüsüne değişmez liderine, bağımsızlık savaşının muhteşem kahramanına, medeniyet yolunda en büyük yol göstericisine, böyle bir davranış yapılmamıştır.

Atatürk bu ülkenin kurucu lideridir, ebedi Başkomutanıdır, emperyalizme karşı verilen kurtuluş mücadelemizin ulusal kahramanıdır, önderidir, ortak değerimizdir. Atatürk, Türkiye'dir. Atatürk'e saldırmak Türkiye'ye saldırmaktır. Bu saldırılara sessiz kalmamız mümkün değildir.

Bu saldırıların bir an önce önlenmesini ve böyle girişimde bulunanların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, Yüce Türk ulusunun var oluşu mücadelesinde ortaya koymuş olduğu kahramanlıklar karşısında saygıyla eğiliyoruz ve hepsini saygıyla anıyoruz. Atatürk'ün anıtına çirkin saldırıyı yapanların da en ağır şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz."

Süreci sonuna kadar izlemeyi görev saydığımızı kamuoyu ile paylaşmaktayız”

"CUMHURİYET SAVCILARINI GÖREVE DAVET EDİYORUM"
Türk Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Fevzi Şahin de, Atatürk Büstüne yönelik saldırıya sert tepki gösterdi.

Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bu gün 10.02.2022 tarihinde Yeşilyurt ilçe Milli Eğitim müdürlüğümüze bağlı Kernek Anadolu Lisesinde Atatürk büstüne kimliği belirsiz vatansız, vicdansız, milli haysiyetten yoksun kişi veya kişiler tarafından saldırı gerçekleştirilmiştir. Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin bir an önce yakalanıp yargı önünde hesap vermeleri gerekmektedir. Bu tür provakatif eylemlere fırsat verilmemelidir. Aksi taktirde milli ve manevi değerlere saldırı toplumsal birliğimizi ve beraberliğimizi bozar. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyetinin ortak paydası, ortak değeri, ortak harcı ve bizim kırmızı çizgimizdir.

Toplumsal vicdanda kanayan bu yaranın durması adına;

Yüreği nasırlaşmamış, cesareti prangalanmamış Cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyorum."

"KINIYORUZ VE LANETLİYORUZ"
Eğitim Gücü Sen Malatya İl Temsilcisi Ramazan Berkeban da,sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "10.02.2022 tarihinde Kernek Anadolu Lisesi'nde Atatürk büstüne kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından yapılan saldırıyı Eğitim Gücü Sen olarak kınıyoruz ve lanetliyoruz. Bu gibi provakatif bir eylem geçen haftalarda Samsun'da yaşanmıştı. Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve vazgeçilmez değeridir. Değerlerimize yapılan bu saldırının sorumlularının bir an önce bulunmasını ve gerekenlerin yapılmasını ilgililerden bekliyoruz."dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Efsane Malatyasporlu 1966 (2 yıl önce)
    Atatürk Türkiye dir, Türkiye ATATÜRK dür.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • hayvansever (2 yıl önce)
    hani yasaklı canlılar toplatılıyordu ? barınakta o kadar masum varken bunların toplatılması lazım kudurdular yine!
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Teze çekirdek (2 yıl önce)
    Yazık bu memlekete . Öznur ablanız Malatya Büyükşehir belediye başkanı olacak … Bu memlekete ne hayırları var kendi menfaatleri kendi çıkarları haricinde ne yapmışlar? Bilim insanı olmak çok kolay bu ülkede yeter ki ablan olsun …
    %100
    %0
    Yanıtla
  • suna (2 yıl önce)
    malatya da ilk kez böyle bir olayı duyuyorum
    %34
    %66
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Eskiden kimse böyle bir şeye cesaret edemezdi. Hem devlet, hem de toplum Atatürk' e sahip çıkar bu insanları dışlardı. Ancak son yıllarda Atatürk e hakaret edenlere gereken cezaların verilmemesi ve bu gibi durumların olağan hale gelmesi ne yazık ki bu insanları cesaretlendirmektedir. Mesela iki ayyaş yakıştırması buna örnek verilebilir.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Abdulkadir (2 yıl önce)
    Bu tür saldırılar kimlerin işine yarıyorsa onlar yaptırmıştır. Menderes zamanında da ortalığı karıştırmak isteyen hükumet karşıtı insanlar Atatürk bustlerine saldırarak hükumeti zayıf göstermeye çalıştılar.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Kani bozuklar yine is basinda bunlar vatanini bayragini milletini satanlardir ataturke saldiranlar vatana bayraga milletede saldirmis olurlar Allah bellalerini versin
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Alper (2 yıl önce)
    Tüm Malatyalı kardeşlerim, lütfen bu tür olaylara sağduyulu yaklaşalım. Ulu Önder Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK hepimizin değeridir. Hepimiz son dönemde yapılanların farkındayız. Ülkemizi ortak değerlerimiz üzerinden karıştırmalarına müsaade etmeyelim. Özellikle Malatyamıza bu yapılanlar ilk değildir, son da olmayacaktır. Bunu yapan şerefsizler bulunacak ve kesinlikle cezalandırılacaktır. Tüm Malatyalı kardeşlerim müsterih olsun. Atamızın onuru hepimizin onurudur ve o onur her daim başımızın üzerinde kalacaktır.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Hüsnü (2 yıl önce)
    Bir düşünün, Neden bir anda yurdun farklı şehirlerinde bu olaylar birden başladı?
    %98
    %2
    Yanıtla