SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Okul Çeşmesinden Akan Suyun Analizini Yaptırdılar

Okul Çeşmesinden Akan Suyun Analizini Yaptırdılar
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı, suyun önemini ve su tasarrufunu gelecek nesillere anlatmak için sosyal sorumluluk etkinliklerini hayata geçirmeye devam ediyor. Etkinlikler kapsamında MASKİ Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı Çevre Laboratuvarı’nın kapıları öğrencilere açıldı. Begüm Kartal İlkokulu 2H Sınıfı öğrencilerinden Adem Semih Özdamar, okulunda çeşmeden akan suyun kalitesini öğrenmek için analiz yaptırdı, su sorunsuz çıktı.

MASKİ Genel Müdürlüğü’nü ziyaret eden Begüm Kartal İlkokulu 2H sınıfı öğrencileri, Sınıf Öğretmeni Koray Ulu eşliğinde laboratuvarı gezerek, tesisin işleyişini yakından görme fırsatı buldu. Aynı zamanda minikler su kaynakları, su tasarrufunun önemi, içme suyu ve özellikleri, atık sular ve arıtma sistemleri hakkında bilgilendirildi. Ardından MASKİ Genel Müdürlüğü Konferans Salonu’nda suyun önemini anlatan tiyatro gösterisi yapıldı. 

SUYUN ÖNEMİNİ ANLATIYORUZ

MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, suyu korumak ve gelecek nesillere daha sağlıklı bir kent bırakmak için çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Suyu tasarruflu kullanmak adına gelecek nesillerimize suyun önemini anlatıyor, duyarlılığı ve farkındalığı yüksek bireyler yetişmesi için MASKİ’nin kapılarını öğrencilerimize açtık” dedi. Mert, “Minik öğrencilerimize Çevre Laboratuvarımızı gezdirerek buradaki çalışmayı ve işleyişi öğrencilerimize anlattık. Şehrimizdeki su kaynaklarının nasıl analizinin yapıldığı, su tasarrufunun önemi, içme suyu ve özellikleri, atık sular ve arıtma sistemleri ile ilgili bilgiler verdik. Ardından konferans salonumuzda suyun önemini anlatan tiyatro gösterisi gerçekleştirdik” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız