SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Okul İnşaatında Duvar Çöktü, 1 İşçi Öldü

0
Güncellendi - 2018-10-16 02:52:32
Okul İnşaatında Duvar Çöktü, 1 İşçi Öldü
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bir lise inşaatının istinat duvarı çöktü. Olayda 1 işçi hayatını kaybetti, 3 işçi ise yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Battalgazi ilçesi Çamurlu Mahallesi Mişmiş Park'a yakın bir alanda yapımı devam eden lise inşaatının istinat duvarı çöktü. Kepçenin çalışması sırasında duvarın çöktüğü iddia edilirken 4 işçi toprak altında kaldı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye kurtarma ekipleri ile sağlık ekipleri yönlendirildi. Taş ve toprağın altında kalan Nihat Aslan, Yılmaz Ernez, Süleyman Kaya ve Sedat Kaya toprak altından  çıkartılarak Turgut Özal Tıp Merkezine kaldırıldı.

Burada durumu ağır olan işçilerden 31 yaşındaki Nihat Aslan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Diğer işçilerin ise durumun iyi olduğu öğrenildi.

Olayın ardından polis ekipleri inceleme başlatılırken, hafif yaralanan kepçe operatörü sağlık kontrolünün ardından polis merkezine götürüldü. Polis görgü tanıklarının da ifadesine başvurdu. Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, olayın ardından bölgeye giderek bilgi aldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, hayatını kaybeden işçinin cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

iha- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • hakan (5 yıl önce)
    Devletin denetim mekanizmaları etkili çalışmıyor.Denetim yapan ve cezai işlem yapan personele sahip çıkılmıyor. Cezai işlem yapıldığında İşe ya siyasiler yada yüksek bürokrasi dahil olarak birileri korunuyor.Müdürler atanırken liyakat gözetilmeden torpil ile atanıyorlar.Sonuç kazalar,suçlu kürekçi.İşlemeyen denetim mekanizmaları.
    0
    0
    Yanıtla
  • EMANET EHLİ (5 yıl önce)
    O DUVAR OKULUN ÖĞRENCİLERİNİN ÜZERİNE YIKILSAYDI ÇOCUKLAR ALTINDA KALSAYDI AH MEMLEKET AH MATEMATİK KULLANMAYAN KULLANDIĞI TEK YER MALİYET HESAPLAMASI KALICI OLAN DEĞİL ALTINDA KALINAN MATEMATİK
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulvahap gulezgin (5 yıl önce)
    okul inşaatında , bu şekilde istinat duvarına nasıl yol veriliyor. yüksekliğe bakar mısınız. bu duvar okul hizmete alındıktan sonra yıkılsa idi ...Düşüncesi bile korkunç...milletin bir yerlerine koyanlara ihaleleri verirsen çal çırp kaç işler yürür
    0
    0
    Yanıtla
  • Uğur (5 yıl önce)
    Denetim ciler müteahhitlere korkuyor yıllardır MEMBRAN işi yapıyorum daha sgk veya iş güvenliğinden birini görmedin
    0
    0
    Yanıtla
  • doğan (5 yıl önce)
    Okulların projeleri hazırlanırken ISG uzmanlarından bilgi alınmıyor. Okul ihalesi yapılır kontrolleri cevre sehircilik yapar. Tqbi zahmet edip gelip yaparlarsa, sonra okulu bir mudure teslim ederler. Ondan sonra mudur eksikleri tesbit eder yazarda yazar. Ancak ne gelen olur, nedede eksiklikleri gideren, olayın ilginc olani o eksikleri gormeyenler her okula geldiginde okul mudurune bu eksiklerden dolayi birde hesap sorarlar. İsin ozeti sudur. Etkili kontrol mekanizması yok, yaptırım yok. Böylece ülkemin kaynakları heba olur gider.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gezgın (5 yıl önce)
    Okulun kapısının demırı düşer bır can gıder dolap devşirilir bır can gıder hemen okul müdürünü görevden alırsınız sımdı okul müdürüde yok kımı görevden alacak kıme sucu yukleyeceksınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Mesut (5 yıl önce)
    Aaah Aaah öyle duvar ha! Ondan sonra da okulu açarsınız İş Sağlığı Güvenliğinden bahsedersiniz.Okulun yok profil demirini yükselt,yok alimünyüm bağlantısını değiştir,yangın merdiveni penceresine elek tel çek,pimapen pencereler fazla açılmasın ,yok ıslak zeminler,yok kaygan merdivenler daha neler neler. Peki Milli Eğitim Bakanlığı bunları niçin siz yapmazsınız?Niçin siz kontrol etmezsiniz de BİZ okul yöneticilerine yüklersiniz?Soruyorum size.Bir veli olarak bir öğretmen olarak,bir okul yöneticisi olarak. Sahiden siz okullara neden sahip çıkmazsınız.Okulda para toplamanın yasak olduğunu siz söylüyorsunuz;bizde biliyoruz zaten.Artık velilerde biliyor merak etmeyin. O yıkılan istinat duvarının öğrencilerin okulda olduğu bir zamanda olmadığınamı şükredelim,bir işçinin ölümüne mi üzülelim. Yinede Milli Eğitim Bakanlığı olarak siz siz olun Yapı Denetimi çalıştırın,karıştırın. Yeni yapılan ve de yapılacak olan okullarda Anasınıfının düşünülmesi. Spor salonu ve odasının düşünülmesi. Çok Amaçlı salon ve yemekjanenin düşünülmesi. Sistem odasının(Fatih Prj.)düşünülmesi. Güvenlikçi kulübesinin düşünülmesi. Ooof benim aklıma gelenler bunlar.Gerisini de bir başka öğretmen-yönetici arkadaşın hatırlatması Bakanlık Mühendisi-Müteahhiti-Mimarının yapması dileğiyle iyi akşamlar
    0
    0
    Yanıtla