SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da İlk, Orta ve Yüksek Öğretime Ara

Malatya'da İlk, Orta ve Yüksek Öğretime Ara
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Malatya'da eğitim ve öğretime iki hafta ara verildiğini açıkladı. YÖK de, depremden etkilenen bölgede ikinci bir duyuruya kadar yüksek öğrenime ara verildiğini duyurdu.

BAKAN: EĞİTİM VE ÖĞRETİME 2 HAFTA ARA..

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile birlikte Malatya'ya gelen Milli Eğitim Bakanının buna ilişkin açıklaması, Malatya Valiliği'nin sosyal medya hesabından “Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer “Deprem nedeniyle Malatya’da eğitim ve öğretime iki hafta ara verildiğini açıkladı.” bilgisiyle duyuruldu.

Öte yandan, bakanlar Ersoy ile Özer, Malatya Valiliği'nde oluşturulan kriz merkezinde depremle ilgili arama kurtarma ve diğer çalışmalarla ilgili Vali Hulusi Şahin'nden bilgi aldılar.

ÜNİVERSİTELERDE DE EĞİTİME ARA VERİLDİ

 Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı, Kahramanmaraş merkezli 7,4 büyüklüğündeki depremden etkilenen 10 ilde ikinci bir duyuruya kadar yükseköğretim kurumlarında eğitim öğretime ara verildiğini bildirdi.

YÖK’ten yapılan açıklamada, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki depremden etkilenen Adana, Malatya, Adıyaman, Hatay, Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis ve Osmaniye’deki yükseköğretim kurumlarında ikinci bir duyuruya kadar eğitim öğretime ara verildiği bildirildi. Bu bölgelerde yaşayan ve diğer illerdeki üniversitelerde öğrenim gören öğrencilere 6-17 Şubat tarihleri arasındaki sınav ve devam konularında gerekli kolaylıkların sağlanacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Söz konusu illerdeki üniversitelerin tıp fakültelerinin 6. sınıfları ile diş hekimliği fakültelerinin 5. sınıfları bu karar dışındadır. Bölge ve civar illerdeki üniversite hastanelerimizin acil ve yoğun bakım birimleri vatandaşlarımızın hizmetine açık olup, kapasitelerinin artırılmasıyla ilgili gerekli tedbirler alınmıştır. Bu illerdeki yükseköğretim kurumlarımızın bulunduğu kampüslerde hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasının ardından eğitim öğretime başlanması konusunda ayrıca açıklama yapılacaktır. Ayrıca depremden etkilenen illerimizde evleri hasar gören vatandaşlarımızın AFAD koordinasyonunda üniversite imkanlarından yararlanmaları sağlanacaktır.”

malatyahaber.com- Ankara, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Kanka44 (1 yıl önce)
    Resmi kurumlarida tatil edin eve giremiyoruz iş yerine gidemiyoruz okul pansiyunuda sabahladik be yine sabahlayacaz allahvyardimcimiz olsun.
    %80
    %20
    Yanıtla