SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öldürülüp Su Kuyusuna Atılan Gencin Davasında Karar

Öldürülüp Su Kuyusuna Atılan Gencin Davasında Karar
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da kaybolduktan 5 gün sonra cesedi Hekimhan- Güzelyurt'ta bir su kuyusunda bulunan 26 yaşındaki şahısın öldürülmesi olayının 2 sanığına 18’er yıl hapis cezası verildi.

Malatya’da 21 Mayıs 2021 tarihinde kaybolan 26 yaşındaki Yunus Akan’ın (alttaki fotoğrafta) cesedi, Emniyet ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda olaydan 5 gün sonra Hekimhan ilçesinin Güzelyurt Mahallesinde bir bahçedeki su kuyusunun içinde bulunmuştu. Ceset, AFAD ve Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekiplerince kuyudan çıkartılmış, otopsi için Adli Tıp Kurumu Malatya Grup Başkanlığı'na gönderilmişti.

Yapılan ilk inceleme sonucuna göre; Yunus Akan’ın tabanca ile ateş edilerek öldürüldükten sonra cesedin kuyuya atıldığı belirlenmişti.

Cinayet olayı ile ilgili yargılama Malatya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tamamlandı. Karar duruşmasına tutuklu sanıklar Dilaver Fırat ve Murat Fırat adlı kardeşler ve avukatlar ile mağdur aile ve avukatları katıldılar.

Mağdur aile ve avukatları sanıkların cezalandırılmasını talep ettiler.

Mahkeme Heyeti, sanıklar Dilaver ve Murat Fırat’a “cebir kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan ötürü cezalandırılmaları talebi ile dava açılmasına karşın, yapılan yargılama sonucunda inandırıcı delil elde edilemediğinden beraatlerine karar verdi.

Mahkeme Heyeti Dilaver ve Murat Fırat’a önce müebbet hapis cezası verilerek, cinayeti “Haksız bir fiilin meydana getirdiği hiddetin etkisi altında işledikleri” gerekçesiyle haksız tahrik indirimi yapılarak 18’er yıl hapis cezası ile cezalandırılmalarına karar verdi.

Mahkeme heyeti, hüküm ile sanıkların tutukluluk hallerinin devamını kararlaştırdı.

malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Olay yeri

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • En Has Malatyalı (3 hafta önce)
    Haberde olayın detayları verilmediği için bilmiyorum. İnsan merak ediyor, hangi haksız fiil sonucu öldürülüp kuyuya atılınca katillerimiz sadece 18 yıl ceza alır? Bunun yatarı da herhalde 8-10 yıl falan mı?
    %83
    %17
    Yanıtla