SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Olimpiyatlarda 2'nci Olan Hatice Akbaş'a Malatya'da Karşılama Töreni

Olimpiyatlarda 2'nci Olan Hatice Akbaş'a Malatya'da Karşılama Töreni
A- A+ PAYLAŞ

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda gümüş madalya kazanan milli boksör Hatice Akbaş, memleketi Malatya'da davul zurnayla karşılandı.

İlk olimpiyat tecrübesinde 54 kiloda madalya kazanan Hatice Akbaş için Malatya Havalimanı'nda karşılama töreni düzenlendi. Çiçekler ve tezahüratlar eşliğinde karşılanan milli boksöre vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Tebrikleri kabul eden milli boksör, havalimanı önünde kendisini davul zurna eşliğinde karşılayanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Burada gazetecilere açıklama yapan Akbaş, ilk defa katıldığı olimpiyatta gümüş madalya kazandığı için çok mutlu ve gururlu olduğunu söyledi.

Çok emek verdiğinin ve memleketine eli boş dönmediğinin belirten Akbaş, "Karşılığını aldığımı düşünüyorum, altın madalyayı isterdim ama final heyecanını yönetemedim, kendimi tam anlamıyla gösteremedim. Buna da şükür ediyorum. Babamla çok mücadele verdik, Allah bize gümüş madalyayı nasip etti. Şimdi madalyanın keyfinin çıkaracağım." dedi.

Memleketini çok sevdiğini ve hiçbir zaman ayrılmadığını anlatan Akbaş, "Malatyalılar bizi seviyor ve destekliyor, hepsine çok teşekkür ederim." diye konuştu.

Genç sporculara tavsiyelerde bulunan Akbaş, "Pes etmesinler, ben böyle küçük yerden olimpiyata katıldım, Paris'e gittim. Küçük yerlerde de başarılabiliyormuş, bunu da kanıtlamış oldum. Spor yapanlara tavsiyem başarabilirler, istesinler, emek versinler." değerlendirmesinde bulundu.

Milli sporcu Akbaş, hedeflerine ilişkin ise "2028 olimpiyatlarında altın madalya istiyoruz. Şu an gümüş aldık, altına hasret kaldık. Umarım 2028'de Los Angeles'ta altın madalyayı kazanırım." ifadesini kullandı.

Akbaş, konuşmasının ardından üstü açık otobüsle şehir turu attı.

Karşılama törenine MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Malatya Vali Yardımcısı Reşit Özer Özdemir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebubekir Kayhan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“HATİCE TARİHE GEÇTİ”

Bu arada Türkiye Boks Federasyonundan yapılan açıklamada, Türkiye'nin Paris'te düzenlenen 33. Yaz Olimpiyat Oyunları'na 101 sporcuyla katıldığı hatırlatılarak, "Türkiye, organizasyonu 3 gümüş ve 5 bronz toplam 8 madalya ile tamamladı. 204 ülkenin katıldığı oyunlarda madalya sıralamasında ülkemiz 64. oldu. Boks Milli Takımı'mız, Paris'te 5'i kadın 7 boksörümüz ile ülkemizi temsil ederek 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazanma başarısı gösterdi. Boks Milli Takımı, ülkemiz adına yarışan 18 branştan kazandığı 3 madalya ile en başarılı takım oldu." ifadeleri kullanıldı.

Olimpiyatlarda 50 kiloda Buse Naz Çakıroğlu ve 54 kiloda Hatice Akbaş'ın gümüş madalya, 57 kiloda ise Esra Yıldız Kahraman'ın bronz madalya kazandığı kaydedilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Paris 2024'te 50 kiloda Buse Naz Çakıroğlu, Meksika, Finlandiya ve Filipinli rakipleriyle oynadığı üç maçı kazanarak çıktığı final mücadelesinde Çinli rakibine mağlup oldu ve gümüş madalyanın sahibi oldu. Milli boksörümüz, Tokyo ve Paris'te üst üste iki olimpiyat oyunlarında da final oynayarak 2 gümüş madalya kazandı ve bu sonuçla beraber 2 olimpiyat madalyalı ilk boksörümüz olarak adını tarihe altın harflerle yazdırdı."

Paris'te 54 kiloda mücadele eden milli boksör Hatice Akbaş'ın da Büyük Britanya, Avustralya, Moğolistan ve Güney Koreli rakipleriyle oynadığı 4 mücadeleyi de kazanarak çıktığı final mücadelesinde Çinli rakibine mağlup olduğu aktarılan açıklamada, "Henüz 2001 doğumlu olan genç boksörümüz ülkemizi temsil ettiği ilk olimpiyatlarda madalya kazanarak tarihe geçti." denildi.

Türkiye'yi 57 kiloda temsil eden Esra Yıldız Kahraman'ın da ikinci defa katıldığı olimpiyatlarda madalya kazanmayı başardığı belirtilerek, "Tokyo olimpiyatlarında çeyrek finalde elenerek olimpiyat beşincisi olan Esra, Mali, Tunus ve Brezilyalı sporcularla karşılaştığı 3 müsabakayı da kazanarak yarı finale çıktı. Yarı final maçında Tayvanlı rakibine mağlup olan Esra, ülkemize bronz madalya kazandırdı." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Türk boksunun 100. yılda altın çağını yaşadığını belirterek, şu ifadelere yer verildi:

"1924 yılında kurulan Türkiye Boks Federasyonu 100. yılına girdi. Türkiye Boks Federasyonu kazandığı 5 madalyayı son iki olimpiyat oyunlarında yakaladı. Tokyo'da Busenaz Sürmeneli ile ilk altın madalyasını alan Türk boksu, Buse Naz Çakıroğlu ile de gümüş madalya kazandı. Tokyo'yu 2 madalya ile tamamlayan Türkiye, Paris 2024'te ise madalya sayısını bir madalya daha artırarak 3'e yükseltti. Türk boksu, şimdiden gözünü Los Angeles 2028 Olimpiyat Oyunları'na dikti."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Cem (1 ay önce)
    Fotoğraf çekimleri bittikten sonra kimse sporcuya sahip çıkmaz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet Tuncay Bozdağ (1 ay önce)
    Hatice kızımız var olasın ellerine sağlık teşekkürler yiğidim aslanım ömrün uzun bahtım açık olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Davulcular (1 ay önce)
    Davul zurnayi duyunca malatya'dan tiksinir hale geldik
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Ramazan (1 ay önce)
    Ak Partiden kimse varmi. Herhalde BBC programına demeç veriyorlar.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Recep solmaz (1 ay önce)
    Malatya ilk defa alinterine sahip çıktı hatice kızımızı gereken değer verildi kutlamada yakışanı yapanlara teşekürler. Hatice kızımıza da kamuda mutlaka yaşamında hayatını sürdürebilecek bir görev verilmesinde arz-u ediyoruz. Not.(malatyasporu önceki yıllarda küme düşüren başkanları havaalanında davul zurnayla karşılama) yerine şimdi şampiyonları karşılama törenine dönüş mesi sevindirici inşallah hep şampiyon ları karşılama Allah nasip eder.malatyalilara.
    %81
    %19
    Yanıtla