SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ölmeztoprak, Sorun ve Talepleri Bakan Yardımcılarına İletti

Ölmeztoprak, Sorun ve Talepleri Bakan Yardımcılarına İletti
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen AKP Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatyalıların ilettiği talepleri için çalışmalara başladı ve Ankara’ya döner dönmez bakanlıklarda görüşmeler gerçekleştirdi.

Milletvekili Ölmeztoprak, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve AFAD’da yaptığı ziyaretlerde Malatya’da devam eden çalışmaları, yeni proje ve yatırımları görüştü, vatandaşların taleplerini iletti. 6 Şubat depreminin yaralarını sarmak, depremden etkilenen vatandaşların taleplerini yerine getirebilmek için Malatya ve Ankara arasında mekik dokuyan AKP Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, bakanlıklarda görüşmeler gerçekleştirerek Malatya’nın öncelikli beklentilerini ve vatandaşların taleplerini anlattı.

Esnafın taleplerini iletti
Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur’u ziyaret eden Milletvekili Ölmeztoprak, Malatya esnafının taleplerini iletti, devam eden çalışmaların hızlanması için ek kaynak istedi. Yaptığı görüşme ile ilgili bilgi veren Milletvekili Ölmeztoprak, “Bakan yardımcımızla gerçekleştirdiğimiz görüşmemizde, esnafımızın sorunları başta olmak üzere deprem bölgesi illerinin mücbir sebep durumunun uzatılmasını, esnafımıza verilen kredilerin faiz oranlarını ve şartların daha iyi hale getirilmesini, uzun süreli yapılandırma imkanlarını, TOKİ ve Emlak Konut eliyle yürüyen tüm imar ve inşa faaliyetlerinin finansmanlarını ve Fırat Kalkınma Ajansımızın yürüttüğü projelerle ilgili spesifik mali destek ihtiyaçlarını istişare ederek taleplerimizi aktardık” dedi.

AKP Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçurmak ile gerçekleştirdiği görüşmede ise esnafın ve girişimcilerin sorunlarını konuştu. Asrın felaketinde iş yerlerine kaybeden esnafın ticari hayatına devam edebilmesi için kurulan ticari konteynerlerin ihtiyaçlarını Bakan Yardımcısı Uçurmak’a aktaran Milletvekili Ölmeztoprak, “Malatya’mızda üretim ve yatırım faaliyetleri yapan esnaflarımızı destekleme noktasındaki taleplerini bakan yardımcımıza aktardım” diye konuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir araya gelen Milletvekili Ölmeztoprak, Malatya’da yapımı devam eden Karayolları Projelerini görüştü. Ölmeztoprak “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yürütülen Malatya Kuzey Çevre Yolu Projesi, Malatya-Darende-Gölbaşı-5. BL. HD Yolu 1. Kısım BSK Yapımı, Pütürge Ayrımı-Doğanyol İl Yolu Yapım İşi Projesi ve Malatya Havalimanı Yeni Terminal Binası Yapımı projeleri devam ediyor. Takipçisi olduğumuz tüm bu projeleri en kısa süre Malatya’mıza kazandıracağız” dedi.

Konteyner kentleri görüştü
AFAD’a yaptığı ziyarette AFAD Başkan Yardımcısı Önder Bozkurt’dan, AFAD’ın Malatya’da yaptığı çalışmalar hakkında bilgi alan Ölmeztoprak şunları söyledi:

"Konteynerlerin genel durumlarını, gidişatlarını, tefrişatlarını ve mevsimsel geçişlerde konteynerlarda yaşayan hemşerilerimizin karşılaşabilecek olası zorluklarda alınabilecek önlemler hakkında bilgi aldık. Konteyner Kentlerimizde yaşayan hemşerilerimizin taleplerinin başında olan tadilat ve tamirat hususunu aktarmamız neticesinde AFAD’ın beş mobil ekibi ile birlikte 7 gün 24 saat çalışmaya başladıklarının bilgisini almamız, bizleri mutlu etti.”

Malatya’nın daha hızlı ayağa kalkması için çalışmalara devam edeceğini vurgulayan Ölmeztoprak, “Malatya’mıza gösterdikleri ilgi ve alakalarından dolayı bakan yardımcılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • Gani (1 ay önce)
    İletmiyebilirdi.Bundan kimin haberi olabilirdi.Ama iletmiş.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • serdar karatepe (1 ay önce)
    Bakan yardımcıları teyakkuza geçmişler. Aman demişler biz hemen talepleri hayata geçirelim sonra İnanç Hanım ın yüzüne nasıl bakarız demişler. Bakanlıkta harıl harıl çalışılıyormuş ilgili talepler için.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Taner (1 ay önce)
    Diğer yerel seçimde Akçadağ Öznur Çalık ın belirlediği aday yüzünden Akçadağ oy vermedi. Bu defa da inanç hanım belirlediği için kaybedecek yani vatandaşın düşüncesi bu
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sizin gibi düşünmüyorum.Bana göre şimdilerde partide adayın kim olduğunun hiç bir önemi yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • babacan (1 ay önce)
    sırf görüntü icraat yok..uzaktan forma yakından sorma...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Volkan (1 ay önce)
    Akçadağ Allah'ın izniyle Ali Kazganda yine. Bunlar gidip gelsinler verha
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alp (1 ay önce)
    Bakanlarla resim paylaşımı yapılıyor ama il genelinde hiçbir şey yok her şey Arap saçına dönmüş deprem sonrası ne yapılacak belli değil ikizce toki evleri kurası çekildi toki evleri yapılan yerde altyapı,su ve dogalgazı yok bunların yapılması en kötü 3 ay sürer diyor toki inşaatında çalışan işçiler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (1 ay önce)
    Vekilim güçlendirme ruhsatı ve güçlendirme kredisi ile ilgili hiçbir gelişme yok.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Zehra (1 ay önce)
    İnanç hanım akçadağda çalışmalı yoksa akçadağı kaybediyoruz
    %36
    %64
    Yanıtla
  • Daha seçilmeli 9 ay oldu!Ne yapmasını bekliyorsunuz?Diğerlerine 20 sene nasıl katlandınız?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hasan (1 ay önce)
    milletvekili ancak bakan yardımcısıyla görüşebiliyor. bu kadar pasif vekiller malatya tarihinde yokturdur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyali 44 (1 ay önce)
    Sayın vekilim sorunları iletiyorsunuz ama sonuç yok orta hasarlı Binaları ortada bıraktınız komşular anlasamadiklarından mahkemelik oldu bostanbasi çoğu site alanı büyük buraya emlak konut gire bilir orta hasarliların sorunu biran önce çözüm bulunması lazım bu sorunu emlak konuttan başka çözümü olmaz
    %93
    %7
    Yanıtla
  • mustafa (1 ay önce)
    Sayın Ölmeztoprak, sizden yardım bekliyoruz. HAK SAHİPLİĞİ BAŞVURU İMKANI. Bizler yaşadığımız sorunlar nedeniyle, eksik ve yanlış yönlendirmeler nedeniyle doğru dürüst HAK SAHİPLİĞİ BAŞVURU imkanını bulamadık.2-3 günlük başka şehirlerden de dilekçe vereceğimiz bir başvuru imkanı, bugüne kadar hiç başvuru yapamamış bizlerin başvurması için.
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Bizde HAK SAHİPLİĞİ Başvurusunu yapamadık.Canımızın derdine düşüp şehir dışına akrabaların yanına gittik. Lütfeb bir başvuru hakkı daha. Kendi hakkımızı istiyoruz. Kimsenin malını değil. NEden bunun için olumsuz oy kullanılıyor. Vicdanınız yok mu? Yıkılmış-orta hasarlı konutumuz için başvuru hakkı verilmesi niye ve kimi rahatsız ediyor. HAK SAHİPLİĞİ BAŞVURU HAKKI iki günlük başka şehirden de.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan (1 ay önce)
    İnanç hanım yüzünden ak parti akçadağı kaybediyor, boş ziyaretlerden başka hiç bir şey yapmıyor. Sadece görüntü başka bi şey yok
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Nasıl anladınızoy kaybettireceğini ?Vekilimiz daha seçileli 9 ay oldu.Biraz bekleyen hele şöyle 15-20 yıl geçsin de öyle eleştirin.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Metoo (1 ay önce)
    İletmek iyidir
    %16
    %84
    Yanıtla
  • Bülent (1 ay önce)
    Sonuç elde var yine SIFIR
    %95
    %5
    Yanıtla