SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Olumsuz Hava Koşulları Nedeni İle 'Kar Tatili' Kararı Alındı

Olumsuz Hava Koşulları Nedeni İle 'Kar Tatili' Kararı Alındı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da okullardaki ara tatilin bitmesine bir gün kala, olumsuz hava koşulları nedeni ile 6 Şubat Pazartesi için 'kar tatili' kararı alındı. Valilik kararında ayrıca: "Kamu kurum ve kuruluşları çalışanlarından; hamile, engelli, diyaliz hastaları ile kalp ve böbrek yetmezliği, kanser vb. kronik ağır hastalığı olan memur ve diğer kamu görevlileri 06 Şubat Pazartesi günü 1 (bir) gün süre ile idari izinli sayılacaklardır." denildi.

20 Ocak 2023 tarihinde, Malatya'da 867 okulda 16 bin 577 okul öncesi öğrencisi, 52.645 ilkokul öğrencisi 51.295 ortaokul öğrencisi ve ortaöğretim kurumlarında 56 bin 099 öğrenci olmak üzere toplam 176 bin 616 öğrenci yarıyıl tatiline girmişti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Malatya'da yarın yoğun kar yağışı olduğu ve sıcaklığın -3 ile 0 derece arasında olacağı öğrenildi. Salı günü ise kar yağışının devam edeceği ve sıcaklığın -4 ile -1 derece arasında beklendiği duyuruldu.

Valilik tarafından kar tatili ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"İlimiz genelinde, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının devam etmesi ve kara yollarında oluşan buzlanmaya bağlı olarak ulaşımda yaşanabilecek sorunlar sebebiyle, öğrencilerimizin ve personelin güvenliğinin sağlanması bakımından, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı her tür ve derecedeki resmi - özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları ile diğer kamu, kurum kuruluşlarına ait kreş ve okul öncesi eğitim kurumlarında, 06 Şubat 2023 Pazartesi günü (1) bir gün süre eğitime ara verilmesine karar verilmiştir.

Ayrıca kamu kurum ve kuruluşları çalışanlarından; hamile, engelli, diyaliz hastaları ile kalp ve böbrek yetmezliği, kanser vb. kronik ağır hastalığı olan memur ve diğer kamu görevlileri 06 Şubat Pazartesi günü 1 (bir) gün süre ile idari izinli sayılacaklardır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

MTÜ'DE TATİL

Malatya Turgut Özal Üniversitesi yönetimi de (MTÜ) 6 Şubat Pazartesi günü için 1 günlük tatil kararını duyurdu.

Üniversitenin açıklamasında, “İlimiz genelinde, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının devam etmesine bağlı olarak yaşanabilecek sorunlar sebebiyle, Üniversitemizde eğitim öğretime 06/02/2023 tarihinde 1 (bir) gün ara verilmiştir. Ayrıca üniversitemiz çalışanlarından; hamile, 2 yaşından küçük çocuğu olan kadınlar, engelli, diyaliz hastaları ile kalp ve böbrek yetmezliği, kanser vb. kronik ağır hastalığı olanlar 06 Şubat Pazartesi günü 1 (bir) gün süre ile idari izinli sayılacaklardır.” denildi.

Savaş BARIŞ- Görüş Gazetesi  / malatyahaber.com
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • vatandaş (1 yıl önce)
    Gerçekten de ulaşım ciddi problem bu kar yoğunluğu azalana kadar okullar kapalı tutulmalı muhtemelen perşembe veya cuma günü rahatlama olur
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (1 yıl önce)
    Kardan buzdan yollar kapanmış sanki.Biride demiş'' öbür haftaya başlasın okul''.Ya servisçi ya öğretmen !
    %13
    %87
    Yanıtla
  • O yorumu yapanın öğrenci veya veli olma ihtimali yok mu? İllaki öğretmen olacak. Şahsen ben tatil olmasını istemedim. Ancak sabahın 6.30 unda okula giden, akşam 6 dan sonra eve dönen çocuklar için riskli olabilir.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (1 yıl önce)SinanA isimli kullanıcı yorumuna
    İstemem yan cebime !
    %19
    %81
    Yanıtla
  • UltraŞakşakçı (1 yıl önce)Çavuşoğlu isimli kullanıcı yorumuna
    Dünyadan bi haber yaşayıp internetten çıkmıyosun. Servisçiden paramı kesiliyo? Öğretmenin yevmiyeli çalışan amelemi?
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Nickini tam kendine göre seçmişsin arkadaş tebrikler.Evet yevmiyeli değiller o yüzden tatil istiyorlar.Yevmiyeli adam tatilde para alamaz.Servisçilerde 9güne tam ücret alıyorlar.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • UltraŞakşakçı (1 yıl önce)Çavuşoğlu isimli kullanıcı yorumuna
    Nickim seni ilgilendirmez. O kadar boş yapmışsınki anlamak mümkün değil. Yani senin gibiler kesinlikle ürememeli.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Kelimelere bak ''boş yapma,üreme'' mahalle ağzıyla seviyen belli olmuş
    0
    0
    Yanıtla
  • Engelliler çok zorlanıyor bu karda buzda nasıl işe gidelim. Biraz anlayış lütfen bir yanımız zaten gitmiş
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (1 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Engellileri konu yapmadık.özel durumu olan izin alır
    0
    0
    Yanıtla
  • Faruk (1 yıl önce)
    Bu sıraladığınız hastalıkları olupta özel sektörde çalışanlar için bir karar vermeyin aman Haaa... Onlar ne olsa özel sektörde ki zulme mahkumlar
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Ne konuştuklarını merak etmiyorum..boş işler
    %13
    %87
    Yanıtla
  • Personel (1 yıl önce)
    2 yaşından küçük çocuğu olan kadın çalışanlar da idari izinli sayılmalıydı.
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Sayın valim persembe dahil kar yağışı olacak bu pazartesi deyil öbür pazartesi açılması lazım yinede hayırlısı ama çocuklar gidemez
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Ramazan (1 yıl önce)
    Yazık bu çocuklara, tatil olacak bir hava yok. Öğretmen ve idareciler istediği için böyle bir karar alındı. Tatilde idareciler okullarda kar temizleme yapmadı.
    %13
    %87
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (1 yıl önce)Ramazan isimli kullanıcı yorumuna
    Cümle alem heryere gidiyor bir memurlar gidemiyor sanki 1metre kar var
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Malatya daki Belediyeler okul bahcelerine girmiyoruz diye temizlemiyorlar.Ayni belediyeler egitim adiyla okullardan cikmiyorlar.Aslinda okullar yollari acsin belediyecilerde egitim yapsin kurtulalim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (1 yıl önce)Müdür isimli kullanıcı yorumuna
    Çok kar var yazık! Belediye olmazsa nasıl temizlenir !
    0
    0
    Yanıtla
  • Battal Gazi 44 (1 yıl önce)
    Valilik yavrularımız için isabetli bir karar almış. Bu günlerde hastanelerde buzdan dolayı kırık, çıkık vakaları bayağı çok. Aman mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın, çıkarsanız da çok dikkat edin, ayakkabınızın altına buz önleyici aparatlar alıp, takın veya ayakkabınızın tabanını kapatacak şekilde üstten yünlü çorap giyin.
    %71
    %29
    Yanıtla