SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Önce Dans- Ritm Gösterisi, Sonra Film İzlediler

Önce Dans- Ritm Gösterisi, Sonra Film İzlediler
A- A+ PAYLAŞ

Kısa adı “Elele” olan ve Gençlik Servisleri Merkezi konsorsiyum başkanlığında yürütülen Kültür ve Sanat Yoluyla Değişim İçin Diyalog Projesi kapsamında gençler “İki Dil Bir Bavul” filmini izlediler. 

AB tarafından desteklenen proje kapsamında, Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği-MAFSAD tarafından hazırlanan ve Elele Proje yöneticileri tarafından uygun görülen “Gençler Sinemada” etkinliği  gençler tarafından oldukça ilgi gördü. 

MAFSAD adına programın açılış konuşmasını gerçekleştiren   Yılmaz Konuk proje hakkında bilgi verdi. Projenin, 15-29 yaş aralığındaki gençlerin kültür sanat çalışmalarıyla bir araya gelmesi, iyi yaşamı güçlendirmek, kültürler ve inançlar arası diyalog köprüleri kurmak ve hak temelli faaliyetler yürüten STK’ların kurumsal yapılarını güçlendirmek gibi amaçları olduğunu vurgulayan Konuk, bu amaçla, MAFSAD olarak  bir sinema etkinliği hazırladıklarını ve etkinliğin kabul gördüğünü, bu vesileyle Elele Proje Yöneticilerine ve etkinliğin MABESEM çok amaçlı salonunda gerçekleşmesi için destek veren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan’a  çok teşekkür ettiğini sözlerine ekledi. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi MABESEM Çok Amaçlı Salonda gerçekleştirilen ve yaklaşık 140 kişinin katıldığı  etkinlikte önce üniversiteli gençler tarafından hazırlanan ve yoğun ilgi gören “Dans-Ritim” gösterisi yapıldı. Gösterinin ardından,  Orhan Eskiköy ve Özgür Doğan'ın yönetmenliğini yaptığı “İki Dil Bir Bavul” filmi izlendi.  Etkinliğe katılan İnönü Üniversitesi PDR Topluluğu Başkanı Emirhan Yeter, etkinliğe Üniversiteden arkadaşlarıyla birlikte katıldıklarını,  İki Dil Bir Bavul filminin proje için çok anlamlı bir tercih  olduğunu ve filmi severek izlediklerini  söyledi.  Emeği geçenlere teşekkür etti. 

MABESEM’deki etkinlikten sonra gençlerle birlikte Dede Korkut Tesislerinde yemek yenildi ve bu şekilde program tamamlandı. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız