SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Önce Vardı, Sonra Çıkarıldı.. En Sonunda Götürdüler, Sevindiler!

Önce Vardı, Sonra Çıkarıldı.. En Sonunda Götürdüler, Sevindiler!
A- A+ PAYLAŞ

Dışişleri Mevlüt Çavuşoğlu'nun Malatya ziyaretiyle ilgili açıklanan ilk programda yer alan, ancak daha sonra açıklanan ikinci programda bulunmayan 'Yeşilyurt Kiraz Festivali'nin açılış törenine katılımı, Yeşilyurt Belediyesi'nin ve bazı yöneticilerinin adının karıştığı 'Gri Pasaport Skandalı' ile ilgili tutuklamalar yüzünden çıkarıldığı yorumlarına yol açarken, son anda bazı AKP'li siyasilerin kulis çalışmaları etkili oldu ve bakan festival açılışına kısa süre de olsa katıldı.

ÖNCE VARDI, SONRA ÇIKARILDI, DAHA SONRA..
Bakan Çavuşoğlu'nun Malatya ziyareti ile ilgili olarak önceki gün Valilik tarafından açıklanan programda, bakanın Yeşilyurt Kiraz Festivali'nin açılışına katılacağı bilgisi yer aldı. Ancak daha sonra belirlenen ikinci programda, Kiraz Festivali programına katılımın çıkarıldığı görüldü.

malatyahaber.com'un, 'Dışişleri Bakanının Programında 'Yeşilyurt İptali' Ayrıntısı' başlığıyla yaptığı haberde, bu durumun hafta içinde Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Bekir K. ile Bingöllü eski belediye başkanı Ali A.'nın tutuklanması, hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma izni verilen, ancak buna Danıştay nezdinde itiraz eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın bu durumlarıyla ilgili olduğu şeklindeki ifadelerin ardından, iddiaya göre, Yeşilyurt Belediye Başkanı Çınar'a yakın bir isim olan Milletvekili Öznur Çalık başta olmak üzere bazı siyasilerin yaptıkları kulis çalışmaları üzerine, festival açılışı etkinliği yeniden bakanın programına dahil edildi. 

Bakanın programına Yeşilyurt'un yeniden eklenmesi nedeniyle milletvekili Çalık ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Çınar'ın mutlulukları fotoğraflara yansıdı.

Arslantepe Höyüğü ziyaretinden sonra Doğa Cadde AVM önünde yapılan festival açılış pogramına gelen bakan Çavuşoğlu, Malatya'da güzel bir gün geçirdiklerini söyledi.

Malatya'ya daha önce de geldiğini dostlarının da bulunduğunu anlatan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Malatya'mız dünyada kayısısı ile meşhur ama Malatya'mız sadece kayısısı değil cevizi, kirazı, dutu, çileği her türlü meyveyi üreten ve ihracat yapan bir şehrimiz. İnsanları da plakasında olduğu gibi dört dörtlük insanlardır. Bugün Malatya'da büyük bir ilgi ve sevgi gördük. Bugün Malatyalı hemşerilerimize Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da selamlarını getirdik. Bizim görevimiz çalışkan Malatyalıların ürettiği bu ürünlerin yurt dışına ihracatı konusunda onların çabalarına da destek vermek, ticaretin, lojistiğin önündeki engelleri kaldırmak ya da kolaylaştırmaktır. Bizim teşkilatlarımızla yani tüm büyükelçiliklerimiz, başkonsolosluklarımızla, tüm çalışma arkadaşlarımızla hizmetinizdeyiz, emrinizdeyiz. Festivalinizin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum."

MTÜ'NÜN ORTALARDA GÖZÜKMEYEN REKTÖRÜ DE PROGRAMLARDA..
Öte yandan, Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nin (MTÜ), adı skandal ve yolsuzluk iddialarıyla anılan, Ankara'da ikamet eden rektörü Aysun Bay Karabulut da, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Malatya programlarında görüldü.

Hakkındaki iddialar nedeniyle görevden alınması beklenen, ancak AKP Milletvekili olan ablası Öznur Çalık'ın siyasi gölgesi nedeniyle, bu işlem yapılamadığı gibi görevde kalmakta direndiği bilinen, bu arada da rektörlük görevi sonrası yurt dışında bir görev alma konusunda ablasının da dahil olduğu kulisler yaptığı öne sürülen MTÜ Rektörü Aysun Bay Karabulut, ikamet ettiği Ankara'dan görev yaptığı Malatya'ya çok kısa süreli ziyaretlerinden birini de bakan Çavuşoğlu'nun Malatya programına denk getirdi.

Bakan Çavuşoğlu'nun havalimanında karşılanmasında 'lacivert ceket, mavi gömlekli' kıyafetiyle hazır bulunan rektör, birkaç saat sonraki Yeşilyurt Kiraz Festivali açılışında ise bakana pembe kıyafetiyle eşlik etti.

Rektörün kısa süreli Malatya ziyaretlerinde, aynı gün farklı giysiler giyerek, bunları daha sonra farklı günlerde Malatya'daki bir etkinliği gibi sosyal medyasında yansıttığına ilişkin iddialar, rektörle ilgili haberlerin yorumlarında yer almıştı.

Bu arada, bakanın havalimanındaki karşılanması sırasında, AKP'li Öznur Çalık'ın kız kardeşi Aysun Bay Karabulut'u 'Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü' diye takdim ettiği öğrenildi.

malatyahaber.com- AA

FOTO: VE MTÜ Rektörünün aynı gün iki ayrı kıyafetle eşlik ettiği bakan görüntüleri..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • Hayyam (1 yıl önce)
    Fotoğraflar aynı gün ve aynı etkinlikten çekilmiş. Herkesin kıyafetleri bütün resimlerde aynı ama ne hikmetse Turgut Özal Üniversitesinin rektörünün kıyafeti farklı. Hangi arada değişmiş kıyafetini. Akşam akşam güldürdü yine bizi :))))))
    0
    0
    Yanıtla
  • serdar (1 yıl önce)
    civ civ de protokolde kendine yer bulmuş.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mülayim44 (1 yıl önce)
    Koyun can derdinde kasap fotoğraf derdinde protokole bakın itişmeye kakışmaya bakın bir fotoğraf için bütün siyasiler biri birini ezecek neredeyse vatandaş tepkili bitane olumlu yorum görmedim görmeyide beklemiyordum siz gemi batarken bile rant peşine düşmüş iseniz bitmişsiniz demektir reiste fayda etmez
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Hak eden (1 yıl önce)
    Abi valiyi öne çıkarın zaten milletvekili seçim zamanı halktan beraber oluyor seçim sonrası ulaşılması zor bir mücevherler, bari bütün işi vali yapıyor bırakın bakanımızın yanında o dursun zaten çok boş bir sistem milletvekilliği sadece zengin etme işine yarıyor...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • burakagdemir713@gmail.com (1 yıl önce)
    Az kaldı bunlardan kurtulacağız inşallah...
    %79
    %21
    Yanıtla
  • ufuk (1 yıl önce)
    Umarım ilk seçimde Yeşilyurt Belediye başkanı ve iş bilmez ekibinden kurtuluruz.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 yıl önce)
    Yiyin efendiler yiyin. Aksırıncaya tıksırıncaya kadar yiyin. Yağma Hasan İn böreği olmuş canım memleketim. Saltanat üyeleri Malatya nın. Heryerde herköşede aynı tipler. Kendinden olana mevki makam iş ihale. Makamlar yetmiyor bundan sonra hangi makama layığım ben hesapları yapılıyor. Aslan gibi gençler adamları yok diye sınav sınav koşuyor. Allahın büyük hikmetinden sual olunmaz. İlahi adalet var ya sizi oraya havale ediyoruz. Kurban olduğum Rabbim sizi de çeker bir gün hesaba. Devam edin. Yiyin Efendiler yiyin...
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Ruba (1 yıl önce)
    Bacı rektör,eş rektor ve iş ortakları yolsusuzluklari gun yuzune çıkartıldığı zaman hangi ülkeye gidecekler göreceğiz
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Sadece yeşilyurt belediyesi personeli ve partililerden oluşan sözde bir kortej yapmışlar. Kendileri çalıp kendileri oynadılar. Zaten has çırmıktılılar festivalin merkezde yapılmasına karşı. Neyse zaten sonları görünüyor bunların
    %83
    %17
    Yanıtla
  • hakan (1 yıl önce)
    Yuh son fotografa bak bu ilin valisı arkada mı bana mı öyle geliyor vali devlettir arkadaş devleti partinin arkasında bırakmışlar hepsini geçtim o fotograf çektirmeye sıraya girip öntarafta yer kapmaya çalışanları bi nebze olsun anlıyorum ama devletin(valinin)bu duruma nasıl musaade ettiğini anlamıyorum katılmaması gerekirdi bu toplantıya işte liyakain hiç bir yerde kalmadığını bu fotoğraftan çok net anlayabilirsininiz...
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Kündübekli (1 yıl önce)
    Devletin valisi arkadan kafayı uzatıyor, alakasız kimileri bakanla poz verme yarışında! Aysun hanım için ideal makam otçu profesöre asistan olmak olabilir. Yeşilyurt belediye başkanı Danıştay a niye itiraz etmiş? Ucu kendine dokunur diye mi? Adalete güveni mi yok?
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Y. Aslan (1 yıl önce)
    Sahalarda görünmeyen Milletvekilleri, Belediye başkanları bakan geldiği için sahalara iniyor. Bu Millet sizi sandığa gömer..! Gönderin gitsin Rektörü suç onun değil halen sorusturma acmayan mı denmeli yoksa Acamayan mı demeliyiz...
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Mahir (1 yıl önce)
    Haber yanlış olmuş, dün paylaştığınız haberde ilk programda dikkat ederseniz gündüzbey mesire Alanı yazıyordu. Öyle bir yer yok diye bakanlık programdan çıkardı. Sonra diğer Açılış netlesmedigi için ikinci taslak yayınlandı. Gerçek bu algıya gerek yok.Ayrica hiçbir bakan vekilleri dinlemez.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Şuayip (1 yıl önce)
    Sayın dış işleri bakanına duyurulur, normal şartlarda ayda 1 kez dahi zorla Malatya ya gelen Malatya da kurum yöneticisi olan sizi karşılayarak destek alma çabasına giren Ankara sevdalısı yolsuzlara itibar etmeyiniz. Halk herşeyi biliyor ama tabi devletinde bazı şeylerin zamanını beklediğini düşünüyor, oy kaybetmemek için görevden almadığınız düşünülüyor ama yanılıyorsunuz daha çok kaybediyorsunuz bu şekilde. Yanınızda 2 resim çekilince kalacağını sanıyorlar ve halka ahkam kesiyorlar. Yazık ki devletin personelleri de bunun gibilerin hizmetine verilmiş, bu kişilere de mobbinglerle baskılarla yöneticilik yapılıyor. Ezin iyice güç sizdeyken ezin ama hesap edemediğiniz şey Allah var ve bu devlet asla uyumaz, unutmaz hesabını da soracaktır. Büyücülerin, yolsuzların yönettiği bir kurum bekledikçe sadece oy kaybettirir, zaman kaybettirir, yetimin, doğmamış çocukların haklarını gaspettirir. Devletten Hz. Ömerin adaletini bekliyoruz ama kimse tırnağı bile edemez. Bunlarda ise yolsuz sicili bozuk Ömerler, büyücü tırnakçılar, hırlı olmayan yöneticileri var. Devletin Sayıştayı, denetim kurullarının görevi bunları bulmak bu yolsuzlukları çıkarmak ama onlar dahi derinliklerde inmiyor, anlaşılan üzeri naylon bir muşambayla örtülmüş pislik çukurunun sadece yüzeyine bakıyorlar, üstünü açmaya gerek yok yaklaşsalar dahi içini görecekler ama uzaktan seyretmeyi tercih ediyorlar... Haram olsun, haram olsun, haram olsun...
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Seda (1 yıl önce)
    Paraları kıyafete gömmüş. Ekmek almak için kuruş hesaplıyoruz. Bunlar sabah giydiğini öğlen, öğlen giydiğini akşam giymiyorlar. Sizleri Allah’a havale ediyorum. Kul hakkım varsa helal etmiyorum. Bu arada ablasına ne olmuş bir garip göründü.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Galip (1 yıl önce)
    Tarafsız haber sizde. Selahattin başkanın toplu iş sözleşmesinde işçileri yokluğa mahkum etme emelinide yazın lütfen. Ankara'ya işçiler dertlerini anlatmaya gidiyorlar. Çünkü dayanacak güçleri kalmadı
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Biz dışarda iş bulamıyoruz çalışalım siz maaşımız az deyin allahtan revamı bu?
    %30
    %70
    Yanıtla
  • eskimalatyalı (1 yıl önce)nedim isimli kullanıcı yorumuna
    adam bu ekonomide 2600₺ ye adam calıştırıyor işkur üzerinden senin gibi yalaka tayfası olduğu sürece 1.000₺ ye de calışın deveyi hamuduyla yutsunlar senin gibilerde padişahım çok yaşa desinler.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Arkadaş sen neyin kafasında sın adam personeli ekmeğe muhtaç etti. Çoğu da vasıflı eleman
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Is bulamiyorum tabiki de caliisirim para az geliyor demem allaha sukrederim.Begenmeyenler istifa etsin biz girip calisalim.Madem begenmiyorsun zorla mi calistiriyorlar birakabilirsin
    %27
    %73
    Yanıtla
  • NEDİM çok çalışmak istiyorsan organizede fabrikalar personel bulamıyor kendi kendine konuşuyorsun insanlar evini geçinderemiyor senin gibileri yüzünden bu hale geldik sırf laf olsun diye konuşma
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Maas begenmeyenler organizeye
    %0
    %100
    Yanıtla