-
levent (6 yıl önce)
bence tarihe , geçmişe, anılara vurulmuş bir kazma . madem ki park yapacaksın parka nazır restoran olarak ta kullanılabilinirdi pekala. gönlünüzde yıkmak varsa kim sizin önünüzde durabilir. yıkmak istemeseydiniz ne projeler ortaya çıkardı... yazık oldu
-
mehmet demirhan (6 yıl önce)
ya yimpaş ne olacak ?
-
Engin Yurt (6 yıl önce)
Bu hazımsızlık neden?
-
Malatyam için (6 yıl önce)
teşekkür ederim Başkana.KIŞLA caddesindeki eski binalarda bi temizlense ne güzel olacak. Yolda genişler ve şehrin göbeğide rahatlar.Açık alana meydanlara ihtiyaç var. Bir deprem olsa taş binaların arasında ne sonuçlar doğurur Allah bilir.
-
İlyas (6 yıl önce)
Belediye başkanlarının ve yardımcılarının çalışma yöntem eksikliklerinden kaynaklı Malatya'da yapılan ve yapılacak olan bütün projeler eleştiriliyor ve halk tarafından istenmiyor. Malatyamıza meydan kazandırılması güzel fikir fakat yetkililerin bu kararı projelendirirken projenin kullanıcısı olan Malatya halkı ile birlikte yürütmesi gerekmektedir. İnsanlar neden karşı çıkıyor yeni yapılacak meydanda neler görmek istiyorlar ,proje kullanıcı istekleri doğrultusunda şekillenmesi gerekmektedir . Halk tarafından tarihi diye bilinen bu yanlışın doğrusunu halka anlatmak meydanın şehre kazandırdıklarını, meydanın şehrin yaşam alanı olacağını, modern peyzaj kavramının meydan ile birlikte Malatya da hissedileceğini halka anlattığımız takdirde halk o projeyi kabullenecek ve sahiplenecektir. Ben yaptım oldu mantığıyla hareket etme yanlışlığı içerisinde ortada proje yok yıkım yapıldı yarın o alanın biran önce yapılma emri verilmesi ve baştan savma biran önce proje çıkartılması yapan müteahhide hemen yap denilmesi uygulama da sıkıntıların olması ve sonucunda kalitesiz iş çıkartmak .Sonuç yapılan işe halkın küsmesi ve kalitesiz iş .
-
Turist cumo (6 yıl önce)
Keşke Hrant Dink in evi müze yapılsa çok turist gelirdi
-
Alper 44 (6 yıl önce)
Üç beş melankolik insanın depreşmiş banka ve taş duvar anılarını yad etmek için şehrin ortasında tarihi ve mimari değeri olmayan binayı ayakta tutmak istemesini anlayamıyorum. Sanki Hitit döneminden kalan bir eser yıkılmış da tarih yok edilmiş sanırsın. Malatyamızın her geçen gün eksiğiyle fazlasıyla güzelleşmeye devam ediyorKoca koca iş makinelerinin çalıştığı yıkım işinin öğlen ortasında yapılamayacağını izan ve idrakinize sunuyorum.
-
ATTİLA (6 yıl önce)
Önce izin verilip restorasyon yaptırılması çok yanlış bir karardı ! Şimdi ise yıkılması ve tamamen yeşil alan olan bir meydan düzenlenmesi doğru bir karar.Sakın ama asakın tek bir ağaç bile kesilmesin
-
ferit 2 (6 yıl önce)
çok yerinde bir yıkım.malatya ya yapılabilecek meydan en büyük eser diyebilirim tebrikler
-
ali (6 yıl önce)
yıkılacağı belli olan bir binayı neden restore ettiniz . restore edenler hakkında suç duyrusu yapılmalı
-
M Nazmi Değirmenci (6 yıl önce)
Bütün büyük ve güzel şehirlerdeki şehir kültürü şehir meydanı üzerine kurulur , bütün yollar merkez meydana çıkar , Malatya nın farklı oluşundaki güzellikte tek bir çarşısının olmasıdır. büyük hatalardan biri vilayet konağının tesçillettirilerek yıkımının önüne geçilmesidir. vilayette yıkılıp meydana dahil edilmeliydi , hatta buraların altı oto park yapılarak , yoğun bir buluşma noktası haline getirilmeliydi, bu meydanın etrafı çay, kahve içile bilecek onlarca nezih kafelerle dolmalıydı , Malatyalı burada buluşmalıydı orta göbekteki büyük havuz devamlı görsel güzelikler sunmalıydı. ama olmazmı olur , yeterki toplum hep beraberce istesin , Malatyamız güzel şehir daha nice güzelliklere layık ,hayırlı olsun.
-
Mehmet (6 yıl önce)
Bence burası yıkılıp altına belediye otobüs durağı olacak ve belediye otobüslerinin durakları bura olacak otobüs ler valiliğin orda ve kapalı Çarşı’nın önünde kalkacak durak allttan kapalı çarşı ile birleştirilecek ve hem kapalı çarşı canlanacak hemde oradaki trafik hafifleyecektir ?bence böyle yapılması parktan bin kat daha güzel olacaktır
-
Ramazan (6 yıl önce)
Bu beton beton deyip yıkılmasını isteyenler, Tecde,Karakavak, Çilesiz, mahallelerinde yeşillikler yok edilip beton dikilirken niye seslerini çıkarmadılar? Efendim betonu yıkmış belediye.. Yıkılsın diyenlerin kökenleri hakkında araştırma yapılsa muhtemelen yüzde 70'i malatyalı değildir. Muhtemelen o meydanda hiç çocuklukları geçmemiştir. Kent hafızası denen bir kavram herhangi bir anı ile onların zihinlerinde hiç yer almamıştır.. Gidin Avrupa'nın şehirlerine.. Meydanlarına bakın.. 18. 19. yüzyılda kalma binalar var.. Kentlerini geliştirirken eskilerini hep korumuşlar. Geçmişlerine sahip çıkmışlar.. Bu kadar betona karşıydınız madem, yeşillilerimiz yok edilip koca koca binalar dikilirken nerdeydiniz? Bu yıkımlarla neyin yokedildiğini anlayabilmek için önce o şehri kendine ait hissetmek gerek. Bu platformda yıkılan eski belediye binası, banka binası, stad vs. için iyi ki yıkıldı diyenler.. Mesela belediye binası Yeni Cami'den sadece 20 yıl sonra yapılmıştı. Kernek Camii ile Yeni Cami arasında 40 yıl fark var. Bunu anlayabilmek için o mekanları yaşamış olmak, o mekanlarda hatırası bulunmak, o mekanları insanla bütünleştirmiş olmak gerekir ama neredeeee?
-
Eski yapılmış insan evladının günümüz şartlarında kalamayacağı bütün binalar yıkılmalıdır senin o Avrupa'da ki yüzlerce yıllık eski binalar bizdeki sultan Ahmet Selimiye konseptiyle planlı yapılmış alel usul yapılan her eski bina tarihi eser sayılmaz öyle olsa emeksiz etrafı mimar Sinan çevreyolu altı cosnuk ve merkezdeki birçok köhne yığma apartmanlar tarihi eser olarak yıkılmaması gerekir bu nasıl anlayış akıl işi değil Tecde Karakavak barguzuya artık sulama suyu gelmiyor oraya hiçbir ev yapılmasa da tabiat öldü su sorunu çok tarım yapılmıyor eğer eskisi gibi bol su olsa oraya bir çakıl taşı dahi dikilmesini karşıyım oradaki sorun yeni yapılaşma da belediye absürt bir yol park ve altyapı planı koyması daha geniş yol yapması gereken yerlerde gereksiz şeylerle daralttı bisiklet yolu güvenlik şeridine dahil edilse çok daha makul olurdu aşırı yüksek binalara izin verildi onbeş kat Malatya zemini için çok fazla vs gibi şeyler de eleştiren haklıdır ama o merkezin harabe binalarında artık insanlar oturmamalı hükümet yeni ev icin verip eskiyi devlet mülkiyetine alarak insanları daha ferah yapılara kavuşturmasi gerekir yazık o insanlar a da yazık neden temiz planlı evlerde oturmasın o evlerde ölmeden çürümek iyi bir şey mi
-
yuh yani, tipik chp zihniyeti. utanmasalar eski banka binasını sit alanı ilan edecekler. ya kardeşim alt üstü eski taş banka binası. sizin mantığınıza göre şehirde hiçbir bina yıkılmamalı her taraf sit alanı ilan edilmeli. koca şehrin doğru dürüst meydanı yok. bakın hacı başkan'ı sevmem ama doğru olanı yaptı. tıpkı cemal akın başkan'ın doğru yaptığı gibi. ne yani o bina orada kalıp sonra da birilerine peş keş mi çekilmeli, bunu mu istiyorsunuz? ne güzel şehre ve millete yeni bir meydan kazandırılıyor, daha ne istiyorsunuz? umarım battalgazi belediyesi binasının önü gibi yeşili ve suyu bol bir meydan yapılır, altı da otobüs durağı veya kapalı oto park yapılmalıdır. bu arada 7 kuşak öz be öz malatyalıyım arkadaşım.
-
Deprem olsa CHP den bileceksiniz.Nedir bu CHP düşmanlığı?
-
Olayları, olayların neden-sonuç ilişkilerini örtme çabasının bir yöntemi olan ve ağırlıklı olarak siyasetçilerin, özellikle hayal edemedikleri koltuklara hasbelkader gelen kimi yerel yöneticilerin ve bazen de yazar –çizer tayfasının sıklıkla başvurduğu ‘sığ’ bakış açısıyla ‘Tipik bir filan parti', 'Tipik bir falanca zihniyeti' demişsiniz..
Böyle diyerek, esasında yıkılan binayla birlikte yüzbinlerce Malatyalının anısının, kent hafızasının, belki çoğu rahmete kavuşmuş büyükleriyle yaşanmışlıklarının da yıkıldığı gerçeğini manüple etmeyi hedeflemişsiniz.. Kent nedir, meydan nedir, yaşanabilir ortak mekanlar nasıl olmalıdır, kent estetiği, kent mimarisi gibi kavramlardan haberiniz yok. Kendinize ait bir fikriniz de yok. Siyasette çok kullanılan bir söyleme sığıntılanarak, hiç bilgi ve fikriniz yokken kentleşme üzerine tuhaf bir evrilme ile kentlemenin sosyo-kültürel gerçeklerinden yoksun, ‘laf ola beri gele’ bir zamanlar fıkralara konu olan ‘Şair Temel’in Şiirleri’ türünden anlamsız bir cevap vermişsiniz.. Bu sığıntılanma, cehaletinizi gizlemeye yetmemiş..
Bak kardeşim, o bina 1000 yıl önceden kaldı demiyoruz. Orası SİT alanı veya değil.. Zaten tarihi eser olduğu için korunsun diye bir cümle yok haberde… Ama kent hafızası deniyor, yaşanmışlıklar deniyor, bir şehri şehir yapan binalar deniliyor. Geçmişten gelen anılar deniliyor. Kent hafızası ne demek, kentin kurulduğu günden bugüne gelen tüm bilgi ve yarattığı eserlerdir. O kentte yaşayan herkesin anıları kent hafızası demektir. Kentler, bize bırakılan mirastır ve onun gelecek kuşaklara taşınması gerekiyor. Oysa bu memleketin dışarıda yaşayan çocukları, her geldiklerinde bir şehir ortak yapısının daha yok edilmiş olduğunu görüyor.
Kültürümüzde, babamızdan kalan eski radyoyu, veya belki başka bir eşyayı, annemizden belki bir dantel örgüyü saklıyoruz. Bizim toplumumuzda böyle bir kültür var. Peki bunları saklarken tarihi eser diye mi saklıyoruz? Unutmayın, belleğini yitiren kimliğini de yitirir…
Ama kime neyi anlatıyorum ki!. Adam CEHEPE deyip avutuyor kendini. Bu şehrin insanı, bu şehrin mensubu hiç olmamış çünkü.
-
taş beton eski bir bankanın şehir hafızasıyla ne alakası var kardeşim? yıkılan yer cami değil, saray değil, kervansaray değil, han değil, hamam değil. senin o bankada hatıran var diye koca bir şehri meydandan eksik mi bırakacağız? banka sırası kuyruğunu hatırlayıp iç mi geçireceksin, o bankaya bakıp bakıp şanlı Türk tarihini mi hatırlayacaksın ?adi taş yapılı bir bankayı bu kadar kutsamanın ne alemi var? zaten ne kaybettiysek bu istemüzük zihniyetinden kaybettik. şehirde meydan kıtlığı var yeşil alan kıtlığı var, bazıları hala eski bankayı tarihi eser yapıp şehir hafızasıyla özdeşleştiriyor. sizin mantığınıza göre şehirde hiç çalışma yapılmasın, yeni yollar açılıp, binalar yapılmasın, 50-60 sene önceki depreme dayanıksız olsa bile koruma altına alınsın. o zaman bende diyeyim ki x binasında hatıram var yıkılmasın. oh ne güzel memleket. şehir hafızası o şehrin tarihi yapılarına zarar verildiğinde gündeme gelir, banka kuyruğu nostaljilerinde değil.
-
Mesela Atatürk Kız Meslek Lisesi yıkılırken orada okuyup tanıdıklarım gözyaşlarını tutamamış ağlamışlardı.
-
tebrikler... konunun özü bu... yaşanmışlıkları olmamak
-
Yms (6 yıl önce)
Gayet güzel bir gelişme...Sırf eleştiri oldun da ne olursa olsun mantığı var sizde,...
-
M.K. (6 yıl önce)
Son zamanlarda Büyükşehir Belediyesinin yaptığı şeylere akıl ermiyor, Bugün eski yerinde olsa belkide her maçı kapalı gişe olacak bir stadı yıkmak ve yerine boş bir alan yapmak, daha yeni restorasyonu yapılmış herkesimden insanların işini gördüğü bir Banka ile yine aynı icraatte olan bir Süper marketi yıkıp yerine arkasında bulunduğu halde hiçbir işe yaramayan bir boş meydan yapmak ancak ve ancak gösterişdir...
-
MALATYA LI (6 yıl önce)
MEŞALE YANMADAN YIKIM OLURMU
-
Sadece İnsan (6 yıl önce)
Nasılsa devrilmiş bir insanı tekmelemek kolay. Polat tekrar aday gösterilseydi "Büyük bir hizmet" derdiniz.
( Yayınlayacak duruşunuz var mı?)
-
Hekimhanlı (6 yıl önce)
Niçin zorunuza gidiyor Malatya haber şehir zaten beton dan bunalmış durumda mevcut betondan bir nebze de olsa arındırılmış ne güzel işte ne tuhaf bir muhalefet anlayışınız var yahu
-
Muhammed (6 yıl önce)
Kafası çalışanlar olsaydı orayı kültürel anlamda güzel bşr şekilde değerlendirirlerdi. Ah memlektim. Keşke işi ehline versen ne güzel olur
-
Ersin akar (6 yıl önce)
Çok üzüldüm 22 senem geçti o binada bir emlakbanklı olarak ne anılarımız oldu iyisiyle kötüsüyle yıkılana kadar kendi evim gibi biliyordum o şubeye gittkçe içim bir hoş
Oluyordu rahatlıyordum insan eski çalıştığı yeri özlüyor
-
filiz (6 yıl önce)
yazıklar olsun...şimdi hizmet , yatırım yaptılar diye övünsünler. kentin , halkın hafızasını silmeye ne hakları var ? binanın tarihini tartışanlar, koruma kurulunun tescillediği yapıyı siz hangi bilginizle değerlendiriyorsunuz ? yazık yazık bu memleket sizin evinizin bahçesi değil.
-
recai (6 yıl önce)
Çok güzel olmuş. Koskoca malatyanin bir meydanı yok . Bari birazcık açılsın. Küçük şehirlerin bile kocaman meydanlari var .
-
murat (6 yıl önce)
benim anlamadığım sıradan bir taş binaya neden tarihi eser muamelesi yapılıyor anlamıyorum? hacı başkan gider ayak doğru olanı yaptı. umarım eski belediye binasıyla bütünleşip yeşil alanı bol bir meydan olur. şehrin meydan kıtlığı var. zaten. zemini de avm'lerdeki gibi oto park olursa tadından yenmez.
-
Murat (6 yıl önce)
Ne değeriymiş, ne özelliği varmış, tarihsel bir anıya mı sahip, neyin peşindesiniz anlamış değilim. Millet yararına millet bahçesi yapılacak, yeşillendirilecek, insanlar orada istirahat edecek, buluşacak, konuşacak, eğlenecek, sohbet edip çay içecek, güzel ve elverişli bir alan olacak, SİZLER NEYİN PEŞİNDESİNİZ....
-
Mustafa (6 yıl önce)
Yıkım sekli yanlis ama 80-90 yıllık binaya bu kadar anlam yüklemek daha da yanlış. Eleştirmek eicin sebep aramayın. Ama keşke bir projeleri olsaydı altına katlı otopark, otobüs garajı gibi buda belediyenin yanlışı.
-
malatyalı (6 yıl önce)
Malatya merkezde meydan olabilecek bir alan da güzel oldu
-
malatya sever (6 yıl önce)
boş eleştiriyorsunuz yıkılsın gitsin ne işiniz var bu binayla hacı başkanın eline canına sağlık
-
sibel (6 yıl önce)
Yazık...Tarihi böyle böyle yok edenlere yazıklar olsun...
-
DRIJANLI (6 yıl önce)
Bir gece ansızın yıkar geçerim dedi yaptı
-
Süleyman (6 yıl önce)
Elinize sağlık memlekete büyük hizmet.. güzel bir yeşil alan projesi ile taçlandırılması dileğiyle..
-
Cemil (6 yıl önce)
Bu yıkımları biraz abartmıyormusunuz şehir ler gelişiyorsa bu tarz binaların yıkılması gayet normaldir. O binanın orada kime ne faydası vardıda bu kadar kıymetlendi anlayamıyorum