SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Önceliğimiz Transferin Önünü Açmak, Görüştüğümüz Yerler Var"

A- A+ PAYLAŞ

Deprem nedeniyle bu sezon ligde yer almayan ancak gelecek sezon 1.Lig’den yoluna devam edecek olan Yeni Malatyaspor’da 550 milyon TL’lik borç yükü takımın sırtında kambur gibi dururken; yönetim, kapalı olan transfer tahtasını açabilmek için görüşmelerini sürdürüyor.

Yeni Malatyaspor’da kulübün borcunun ödenip, transfer yasağının ortadan kalkması için görüşmeler devam ediyor.

Olağanüstü genel kurulda başkan seçildikten sonra çalışmalara başlayan kulüp başkanı Adil Gevrek, öncelikle CAS’da bulunan 10 büyük dosyayı kapatmak için görüşmeleri sürdürüyor. 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle hakları saklı kalmak kaydıyla bu sezon ligde yer almayan Yeni Malatyaspor, borçtan kurtulmanın planlarını yapıyor.

“HABER BEKLEDİĞİMİZ VE GÖRÜŞTÜĞÜMÜZ YERLER VAR”
Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, transferin önünü açmak için çalıştıklarını ifade ederek, görüşmelerin devam ettiğini anlattı.

“Haber beklediğimiz yerler var” diyen Gevrek, “Önceliğimiz transferin önünü açmak. Bu kapsamda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Haber beklediğimiz, görüştüğümüz yerler var. Gerek siyaset gerek futbolcularla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Gevrek, kısa bir süre sonra Malatya’ya gelerek yönetim olarak yaptıkları çalışmalar, gelinen son durum ve süreçle ilgili detaylı bir açıklama yapacaklarını da sözlerine ekledi.

558 MİLYON 971 BİN TL BORÇ AÇIKLANMIŞTI
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremleri nedeniyle hakları saklı kalmak kaydıyla bu sezon ligden çekilen ancak yeni sezonda ligde mücadele edecek olan 1.Lig ekibi Yeni Malatyaspor’un toplam borcunun 558 milyon 971 bin TL borcunun olduğu açıklanmıştı.

Yeni Malatyaspor’un 558 milyon 971 bin TL borcunu oluşturan kalemler şöyle:

Piyasa borcu-11 milyon 711 bin TL
Tahakkuk etmiş futbolcu borcu-15 milyon 328 bin TL
Tahakkuk etmiş teknik heyet borcu-5 milyon 837 bin TL
CAS ve TFF nezdinde lisansa engel olan borçlar-469 milyon 224 bin TL
Yapılandırılan maliye borcu (24 taksit-ilk 2 taksit ödendi)-23 milyon 437 bin TL
Maliye tahakkuk borcu (yapılandırılmayan)-266 bin 240 TL
Yapılandırılan SGK borcu (yapılandırma ile 48 takside bölündü)-18 milyon 73 bin TL

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • Marko Pasa (1 ay önce)
    Borçtan degil de once senden kurtulmalı.Hatta hem senden hem de takimindan kurtulmali.Borc azaltildi, transfer tahtasi acildi diyelim,sonra...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Basri kaya (1 ay önce)
    Uzun uzun geçmişi anlatmaya gerek yok.bu şehir 2 futbol takımı batırmıştır.bir işten anlamıyorsan ve yapmayı beceremiyorsan zorlamanın anlamı yok.malatya’da profesyonel düzeyde futbol yasaklanmalı.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Yanlış bir yorum.Adil gevrek ve ekibi profesyonelce yönetilen bir yönetim ve yönetici grubu.Malatyalı bunu istemiyor,beğenmiyor,başarısız kabul ediyor olabilir ama istediği zaman başkan oluyor,istediği zaman bırakıp gidiyor.Takımın zor günlerinde sahip çıkacak yöneticileri bile bu zat kabul etmiyor.Takım göz göre göre kümeye düşüyor.Başkan da yeter çok yoruldum artık zamanımı aileme ve işime aýıracağım deyip 500 küsür milyon borç bırakıp gidiyor ve tekrar sessiz sedasız bir toplantıyla bir bakıyorsunuz gene klübün başına geçiyor.Bildiklerimiz bilmediklerimizin yanında plajda bir kum tanesi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 ay önce)
    Kazanıp da zarar gösteren iflas eden dünyanın en uyanık en zeki en çevik en başarılı iş adamı diyecem işsiz adamı sizsiniz bence siz o parayı 1 e 20 yapmışsınızdır köylerde çeşmeler kan emici sülükler var inanın siz onlardanda kan parası almışsınızdır yeter artık şahsi menfaatleriniz için malatya ya deprem vurmuş birde siz vurmayın açık açık çıkıp deyin bizde o kapasite yok millet de işine gücüne baksın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bülent Yavuz (1 ay önce)
    Sizce şu suratı gören 10 kuruş verir mi. Zamanında futbolcu satışından 20 milyon dolar kazanan asgari ücret ile futbolcu oynatan bir kulüp nasıl bu kadar borclanir. Kulüpler birliği ile bankalar Birliği arasında borç yapılandırması yapıldı ve o zaman dolar Kuru 12 TL den sabitlendi. Bu yapılandırması yapılmış olsa bile borç yarı yarıya düşerdi. Bunları yapmayan insanlar şimdi hükümetin Malatyaspor borcunun bir kısmı kapatılacak diyince hemen ortaya çıkıp hiç bir şey olmamış gibi dürüst yöneticilik oynuyor.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • cafanalı (1 ay önce)
    Ranta doymamışlar şimdiden seçim geçsin çürük bostanbaşında imara devam edeceğinin sinyalini veriyor 3metre daha kazsa sağlam zemin cıkacakmış peh.
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Mertens (1 ay önce)
    Borcu kapattriacak ki tekrardan borç yapabile...hıım
    %89
    %11
    Yanıtla
  • baba (1 ay önce)
    Burada amaç para edecek bir iki futbolcunun bonservis bedelleri, hepsi bu. Ogün Özçiçek gibi
    %78
    %22
    Yanıtla
  • baba (1 ay önce)
    Taşıma suyla değirmen dönmez. Kimse kuruş vermemeli, verelim yesinler. Ne ala dünya.Selahaddin başkanın en ciddi hatası bu adama kaynak kullandırması oldu, yazık. Gerçekte büyük suç, ama nasılsa suçlar cezasız kalıyor. Bu para faizle gelecek sene 900 olur. Kimseyi besleyecek halimiz yok.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Osman (1 ay önce)
    Borcu kapatsam yine borç yapılıyor bence yüzük değiştirilecek bir lira fazla harcamak kaydıyla bu işler düzelir yeni malatyasporu ayağa kaldıracağını efsane malatyasporu ayağa kaldırmak daha kolay neticede oradaki borç bunun 20 de bir belkide daha da az
    %92
    %8
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 ay önce)
    Adil efendi kulübü batırdı, borca soktu, iki defa ligden düşürdü, şimdi de kalkmış para arıyor. Sana kim güvenirde para verir. Klübü bu duruma düşürdükten sonra hala o koltukta oturman yanlış zaten. Aklı olan zaten sana para pul vermez.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Hakkı (1 ay önce)
    Bu adam futbol kulüp başkanlığı için doğmuş resmen. Baksaniza fena yetenekli. İsmini bilmediğimiz Afrika ülkelerinden oyuncu bulup cikarmasiyla ünlü. Helal başkan. Keşke 3 büyük kulübe de başkan olsan da ayağa kaldirsan takımlar sen de o yetenek fazlasiyla mevcut
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Emre (1 ay önce)
    Galatasaray'ın Fenerbahçe'nin bile 5 milyar civarı borcu var, 550 milyon lira borcu nasıl becermişler çok merak ettim. İstesen yapamazsın bu kadar borcu öyle bir para.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Mehmet can (1 ay önce)Emre isimli kullanıcı yorumuna
    Birileri naylon fatura da ve muhasebe de oynaklıklar yapar hesap vermezse olacaği bu adil in insafına kalmış bir kulüp resmen kulüp adil in babasının çiftliği gibi yönetiliyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 44malatya (1 ay önce)
    Tek Cozum Sayin MALATYALI IS insanlari olan Ilicak Mehmet ali Aydin Caliklar ismini yazamadigim Kiymetli is insanlari Bu borcu paylasin kaldirin Istediginiz kisiye Baskanligi teslim edin Malatyaya Hayir olanlar Rahmei Ismet pasa Turgut Ozal Esref Bitlis Nurettin Soykan gibi Hayir yapmasini istiyoruz Kaldirin bu sehiri. AYAYAGA ve insanlarinin Takimi
    %31
    %69
    Yanıtla
  • Niye ayağa kaldırsinlar bu spor kulübünü. Gevrek 1 sene sonra yine bu hale sokar takımı. Profosyonel basketbol takımı kurulsun. Futbol seyircisi bile yok artık 3-5 beleşçi maç izleyecek diye milyon yatırımlar yapılmaz. Basketbol bütçeleri çok daha ucuz ve seyir zevki çok daha fazla. Malatyalı gençlere de bir faydası olur.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Kernekli Arkadas burda mesele Adil Gevrek veya kisiler deyil burda sorun MALATYA Yeni Malatya Spor sehirin takimi butlaka bu borclari kapatanlar Malatyasporu guvendikleri kisiye teslim ederler onun icin bakin komsu illere Sivas Gaziantep Elazig Diyarbakir onun icin bir olalim takima sahip cikalim
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Burada sorun olarak Adil gevrek konuşuluyor sen ise borçların ödenmesi gerekir falan gibi konulardan bahsediyorsun.Görünen o ki durumu öğrenip anlaman için En az 7 yıl geriye gidip o günden bugüne spor medyayı yeniden gözden geçirmen gerekiyor.
    0
    0
    Yanıtla