Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yapımı tamamlanan Malatya İl Halk Kütüphanesinde incelemelerde bulundu. Başkan Gürkan, Malatya’ya özgün ve yakışır bir tarzda inşa edilen modern şehir kütüphanesinin Malatya’ya ve öğrencilere hayırlı olmasını temenni etti.
Geleneksel ve modern mimarinin bir arada kullanıldığı İl Halk Kütüphanesi, Türkiye’nin önemli kütüphanelerinden biri olma özelliğini taşıyor.
İl Halk Kütüphanesi bünyesinde; 5 bin 500 metrekare kapalı otopark, çok amaçlı salon, çocuk kütüphanesi, okul öncesi kütüphanesi, gençlik merkezi, kafe, kitaplık, serbest çalışma alanları, kent arşivi, multimedya alanı, görsel ve işitsel materyaller alanı, 220 kişilik konferans salonu, tenis, bilardo ve satranç alanları yer alıyor.
“KİTAPLIK ALANLARIMIZ TİTİZLİKLE DİZAYN EDİLDİ”
İl Halk Kütüphanesi hakkında bilgiler aktaran, Fen İşleri Dairesi Başkanı Yusuf Aknişan, “Sayın Başkanımız ile İl Halk Kütüphanemizde incelemelerimizi tamamladık. Vatandaşlarımız kütüphanemizden istifade etmeye de başladılar. Yaklaşık 20 bin metrekare kapalı alana sahip kütüphanemizde; fen bilimleri, matematik atölyesi, 2 katlı kapalı otoparkımız bulunmaktadır. Üst katlarda ise yine 3-6, 6-14 çocuk kütüphaneleri, 7/24 okuma salonları ve sosyal tesislerimiz yer almaktadır. Yine kitaplık alanlarımız titizlikle dizayn edilmiştir.
Türkiye’de örnek mimarisi, dış cephesi, geleneksel mimari ve modern mimarinin bir arada olduğu, örnek projelerden birini gerçekleştirdik. Bu alanı sadece kütüphane olarak düşünmemek lazım, 7/ 24 yaşamaya müsait bir sosyal tesistir. Bununla beraber yapı içinde multimedya odaları, cep sineması, grup çalışma odaları konferans salonları da bulunmaktadır. Bu kütüphanenin ilimize kazandırılması noktasında, çok ciddi gayret ve desteklerini için Sayın Başkanımız Selahattin Gürkan’a teşekkür ediyor, kütüphanemizin memleketimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
“VATANDAŞLARIMIZA GÜZEL HİZMET VEREBİLECEK BİR MEKÂN”
Malatya İl Halk Kütüphanesinin Malatya’ya hayırlı olmasını temenni eden Başkan Gürkan, “İl Halk Kütüphanemiz, yaklaşık 20 bin metrekare kapalı alanı olan otoparkı, kafeteryası, 7/ 24 açık kütüphanesi, konferans salonları, yönetim odaları, ilköğretim, ortaokul lise ve yükseköğretim öğrencilerine hitap eden kütüphaneleri ile kendi ölçeğinde, Türkiye’nin önemli kütüphanelerinden biridir. Bu anlamda biz göreve geldiğimizde inceleme yaptığımızda şehrimize kütüphane olmadığını tespit ettik ve medeniyet şehri olan, kültür şehri olan, insanlık medeniyetinin başladığı bir şehir olan Malatya’mızın kütüphanesinin olması gerektiğini düşünüp çalışmalara başladık. Oysa bizim kutsal kitabımızın ilk ayeti, ‘Oku, Yaratan Rabb’inin adıyla oku’dur. Çocuklarımızın geleceğe daha iyi hazırlanması için onlara okuma salonları ile birlikte kendilerini geliştirebilecekleri bir kütüphane inşa ettik.
Kültür Bakanlığımızla yapacağımız protokol ile kütüphanemizin devri gerçekleşecek. Tabii bizim bu yapı içerisinde de idari odalarımız bulunacak, kafeteryalarımız olacak ortak yönetim anlayışı içerisinde, Malatya halkına ve buraya gelip geçen herkese hizmet etmesi noktasında önemli bir görevi üstlenecektir. Kütüphanemizin ilk başta Malatya’mıza ve bu alandan yararlanacak öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Kütüphanemizin yapılmasında Fen İşleri Dairemiz çok büyük emek ve gayretler gösterdiler, pandemi süresi ve yaşanan depremlere rağmen kütüphanemizi inşa ettik. Umuyoruz ki, bu alan Malatya’daki vatandaşlarımıza güzel hizmet verebilen bir mekân olacaktır. Malatya İl Halk Kütüphanemizin Malatya’mıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.
Bülten