SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Önemli Bir Görevi Üstlenecek"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yapımı tamamlanan Malatya İl Halk Kütüphanesinde incelemelerde bulundu. Başkan Gürkan, Malatya’ya özgün ve yakışır bir tarzda inşa edilen modern şehir kütüphanesinin Malatya’ya ve öğrencilere hayırlı olmasını temenni etti. 

Geleneksel ve modern mimarinin bir arada kullanıldığı İl Halk Kütüphanesi, Türkiye’nin önemli kütüphanelerinden biri olma özelliğini taşıyor. 

İl Halk Kütüphanesi bünyesinde; 5 bin 500 metrekare kapalı otopark, çok amaçlı salon, çocuk kütüphanesi, okul öncesi kütüphanesi, gençlik merkezi, kafe, kitaplık, serbest çalışma alanları, kent arşivi, multimedya alanı, görsel ve işitsel materyaller alanı, 220 kişilik konferans salonu, tenis, bilardo ve satranç alanları yer alıyor. 

“KİTAPLIK ALANLARIMIZ TİTİZLİKLE DİZAYN EDİLDİ”

İl Halk Kütüphanesi hakkında bilgiler aktaran, Fen İşleri Dairesi Başkanı Yusuf Aknişan, “Sayın Başkanımız ile İl Halk Kütüphanemizde incelemelerimizi tamamladık. Vatandaşlarımız kütüphanemizden istifade etmeye de başladılar.  Yaklaşık 20 bin metrekare kapalı alana sahip kütüphanemizde; fen bilimleri, matematik atölyesi, 2 katlı kapalı otoparkımız bulunmaktadır. Üst katlarda ise yine 3-6, 6-14 çocuk kütüphaneleri, 7/24 okuma salonları ve sosyal tesislerimiz yer almaktadır. Yine kitaplık alanlarımız titizlikle dizayn edilmiştir.  

Türkiye’de örnek mimarisi, dış cephesi, geleneksel mimari ve modern mimarinin bir arada olduğu, örnek projelerden birini gerçekleştirdik. Bu alanı sadece kütüphane olarak düşünmemek lazım, 7/ 24 yaşamaya müsait bir sosyal tesistir.  Bununla beraber yapı içinde multimedya odaları, cep sineması, grup çalışma odaları konferans salonları da bulunmaktadır. Bu kütüphanenin ilimize kazandırılması noktasında, çok ciddi gayret ve desteklerini için Sayın Başkanımız Selahattin Gürkan’a teşekkür ediyor, kütüphanemizin memleketimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

“VATANDAŞLARIMIZA GÜZEL HİZMET VEREBİLECEK BİR MEKÂN”

Malatya İl Halk Kütüphanesinin Malatya’ya hayırlı olmasını temenni eden Başkan Gürkan,  “İl Halk Kütüphanemiz, yaklaşık 20 bin metrekare kapalı alanı olan otoparkı, kafeteryası, 7/ 24 açık kütüphanesi, konferans salonları, yönetim odaları, ilköğretim, ortaokul lise ve yükseköğretim öğrencilerine hitap eden kütüphaneleri ile kendi ölçeğinde, Türkiye’nin önemli kütüphanelerinden biridir. Bu anlamda biz göreve geldiğimizde inceleme yaptığımızda şehrimize kütüphane olmadığını tespit ettik ve medeniyet şehri olan, kültür şehri olan, insanlık medeniyetinin başladığı bir şehir olan Malatya’mızın kütüphanesinin olması gerektiğini düşünüp çalışmalara başladık. Oysa bizim kutsal kitabımızın ilk ayeti, ‘Oku, Yaratan Rabb’inin adıyla oku’dur. Çocuklarımızın geleceğe daha iyi hazırlanması için onlara okuma salonları ile birlikte kendilerini geliştirebilecekleri bir kütüphane inşa ettik. 

Kültür Bakanlığımızla yapacağımız protokol ile kütüphanemizin devri gerçekleşecek. Tabii bizim bu yapı içerisinde de idari odalarımız bulunacak, kafeteryalarımız olacak ortak yönetim anlayışı içerisinde, Malatya halkına ve buraya gelip geçen herkese hizmet etmesi noktasında önemli bir görevi üstlenecektir. Kütüphanemizin ilk başta Malatya’mıza ve bu alandan yararlanacak öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Kütüphanemizin yapılmasında Fen İşleri Dairemiz çok büyük emek ve gayretler gösterdiler, pandemi süresi ve yaşanan depremlere rağmen kütüphanemizi inşa ettik. Umuyoruz ki, bu alan Malatya’daki vatandaşlarımıza güzel hizmet verebilen bir mekân olacaktır. Malatya İl Halk Kütüphanemizin Malatya’mıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • malatyalı (1 yıl önce)
    kütüphanenin işletmesinin belediyeye verilmesi son derece yanlış ,belediyeler toplumu köreltmekten başka bir işe yaramaz.yarın burada hafız kursu açarlarsa şaşırmam.derhal müdahale edilsin belediye kitap okuyanı sevmez.rant kapısı olmasın bu yerler.bakanlık el atmalı,hayatında kitap okumamış insanlara idari bürolar açıp olmayan işe adam alacaklar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Buse (1 yıl önce)
    Ya tamam da ey selahattin gurkan keske birazcik da bilginiz olsa ! İl Halk Kütüphaneleri yönetmelik geregi Kultur ve Turizm Bakanligina bagli olan kurumlardir. İl Halk Kutuphanesinin uzerinde belediye logosunun işi ne , ne alaka ? Ayrica il halk kutuphanesi Kultur ve Turizm Bakanligina ait hayir siz hangi akla mantik burayi sahipleniyorsunuz Kultur ve Turizm Bakanligina bagli olan bir kurumda sizin odalariniz hangi gerekçeyle olmakta ? Orasi bir halk kutuphanesi ve halk kutuphanelerk Bakanlik kurumudur ve dolayisiyla orada calisan kisiler Bakanlik personelidir sizin ve sizin personelinizin orda Bakanlik personeli varken esamesi okunamaz ve siz hangi mantikla orada idari odalar ayirabiliyorsunuz kendinize sizin oraya mudahaleniz ileride orada calisan Bakanlik personelleri ile çok büyük sorunlari beraberinde getirecektir. Bu yorumum da burda kalsin bekleyin ve görün
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Mehmet Malatyalı (1 yıl önce)Buse isimli kullanıcı yorumuna
    Tespitinizde o kadar haklısınız ki. Teşekkür ediyorum bu değerli yorumunuz adına . Ama gelin görünki bunu bakanlığın kendisi göremiyor. İl Halk Kütüphaneleri ki yönetmeliği dahi var Halk Kütüphaneleri Yönetmeliği gereği Bakanlığa bağlı , Kültür ve Turizm Bakanlığının en has kurumlarındandır .Bi kere üzerinde il halk kütüphanesi ibaresi yazan bir kurumun üzerinde sadece Bakanlık logosu ve ismi olur belediye ne alaka . Orada belediye personellerinin olması da son derece saçma . Selahattin Gürkan biraz daha zorlasa biz yaptık deyip bakanlık ibaresini de kaldıracak ! Bakanlık bu duruma el atmalı ve buradaki bütün belediye personellerini çıkarmalı , belediye ile alakasını tamamen kesmeli yoksa çok büyük sorunlar olacaktır ileride
    %100
    %0
    Yanıtla
  • olmaz olmaz deme (1 yıl önce)Buse isimli kullanıcı yorumuna
    olmaz olmaz deme olmaz olmazsa olmaz.
    %100
    %0
    Yanıtla