SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Önemli Bir Yolu Malatya'ya Kazandırıyoruz"

0
Güncellendi - 2022-01-04 21:29:30
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya trafiğini rahatlatmak ve Malatya’da ulaşım sorununu çözüme kavuşturmak için çalışmalarına  devam ediyor.

Son dönemde yapılan çalışmalarla alternatif yol ağlarını genişleten Malatya Büyükşehir Belediyesi, Altınkayısı Bulvarı ile Bostanbaşı mahallesini birbirine bağlayan 35 metrelik yolda çalışmalarını sürdürüyor. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, çalışmaların yapıldığı alanda incelemelerde bulundu.

35 metrelik yol güzergâhında devam eden çalışmalar hakkında bilgiler veren Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Hakan Demir, “Saraybosna caddesi diye adlandırdığımız 35 metrelik yolda alt temel çalışmalarımızı sonlandırdık. Altyapı ile alakalı diğer kurumların çalışmaları başladı. Altyapı çalışmalarının bitimiyle birlikte asfalt serim çalışmalarımızı yaparak vatandaşımızın hizmetine yolumuzu sunacağız” dedi.

AKP İl Başkan Yardımcısı Kahraman Kavuk ise, “Adıyaman karayolundan başlayarak, Bostanbaşı, Yüzakı bulvarıyla birlikte Mıhludut üzerinden Fahri Kayahan Bulvarına bağlanacak yol, şehrin trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak. Çevre yolunda yaşanan yoğunluk alternatif yollara dağılmış olacak ve bu sayede çevre yolu trafiği de rahatlayacak. Başta Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Alternatif yollarla birlikte Malatya trafiğinin rahatlayacağını söyleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Malatya’nın trafik ve ulaşım sorunun çözülmesi noktasında göreve geldikten sonra gerekli planlamalar ve projeleri yaptık, uygulama çalışmalarına geçtik. Kuzey bölgemizde Anayurt Bulvarı yapıldı ve trafiğe açıldı. Güney bölgemizde de ana artele alternatif caddelerin açılması gerekiyordu. Bu anlamda Danişmend Gazi Bulvarı ve Mıhludut Caddesinden Bostanbaşı Mahallesine bağlanan yaklaşık 13 km’lik bir aks içerisinde güney kuşak yoluna bağlanacak bir aks yapılıyor. Bu yıl içerisinde Güney ve Kuzey kuşak yollarının ihaleleri gerçekleştirildiği takdirde Malatya, trafik açısından da sağlıklı, ulaşımı erişilebilir, huzurlu, konforlu ve zaman açısından da tasarruf edilebilecek trafik akışına kavuşacaktır. Çalışmaları yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Danişmend Gazi Bulvarı diye tabir ettiğimiz yol, Adıyaman karayolunun olduğu alandan Fahri Kayahan bölgesine ve Güney kuşak yoluna bağlantısı gerçekleştirilecek. Ana arter dediğimi karayollarının yolunun kullanılmasının yanı sıra yeni arter yapılarak şehrimizin trafiği rahatlatılmış olacak. Yeni yolumuzun tam anlamıyla açılmamasına rağmen trafik yoğunluğu oluyor. Önemli bir yolu Malatya’mıza kazandırıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

32 yorum yapılmış

  • Yolcu (2 yıl önce)
    Başkan bu yolu kavşak altından karşıya alt geçit ile baglasaniz tam süper olacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Zeki (2 yıl önce)
    Malatyada belediyecilik yok bilinmiyor bence bizim sevgili belediye Başkanlarımız gitsinler Gaziantep belediye başkanı Sayın Fatma Şahin'den hizmet nasıl yapılır feyiz alsınlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğanşehirli (2 yıl önce)
    Güzel çalışmalar oluyor yinede yetersiz kaldığı saatler oluyor.Sabahlari yıkılan Ssk nın ordaki küçük göbek trafiği felç ediyor. Oraya başka bir çözüm düşünülmeli
    0
    0
    Yanıtla
  • gereksiz arabaları birbirine sokan şey o göbekler işte
    0
    0
    Yanıtla
  • ismet (2 yıl önce)
    Sayın başkan, yeşil kuşaktan ne haber? Yeşil kuşak olmuş beton kuşak.Atatürk Kız Lİsesinin yerine devasa binalar yapılıyor.Acaba yeşıl kuşak nereye yapılacak? Bari o astığınız yeşil kuşak resimlerini kaldırın, çünkü o resimdekilerin yapılması mümkün değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (2 yıl önce)
    Yani bir yol bu kadar işe yarar bu kadar güzel olur emeği geçen herkesten allah razı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • fatma (2 yıl önce)
    Trafik sorununu çözün baskanıım artık 1 saat sürüyor evden işe gelmek
    0
    0
    Yanıtla
  • Celal (2 yıl önce)
    Çok güzel bir yol oluyor, ancak Fahri Kayahan tarafına geçişde tam yolun ortasında iki adet eski bina var. Prestijli bir yol olması isteniyorsa bu binaların derhal yıkılması lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (2 yıl önce)
    Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürler, Malatya trafiğini rahatlatacak, çevreyolunun yükünü azaltacak çok güzel bir ulaşım hizmeti, o tarafı kullanmak zorunda kalanlar ya aşağıyı ya da yukarı Yeşilyurt yolunu kullanmak zorunda kalıyordu, bu da hem zaman, hem de ekstra maliyet oluyordu, uzun zamandır böyle bir yolun açılmasını bekleyenler olarak herkese teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (2 yıl önce)
    yolun uzunluğu 30 km dememiş mi başkanımız :)
    0
    0
    Yanıtla
  • TEŞEKKÜRLER (2 yıl önce)
    emeği geçenlerden Allah razı olsun çok önemli ve doğru bir karar dünya kadar yol gidiyorduk hatta bir kaç tane daha yol açılmalı yüzakı bostanbaşına arasında.hızlı çalışmalarından dolayı bu konuda büyükşehir belediyesine teşekkür ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam İÇİN (2 yıl önce)
    Sayın Başkanım bari bu yolun ışıkları ŞIK olsun. Kaldırımları kilit taşlardan olmasın DAHA modern ve prestij katacak bir CADDE olsun ki 2-3 önemli caddeyi biribirine bağlıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şeref (2 yıl önce)
    Sayın Büyük Şehir Belediye Başkanı ve Ulaştırma Daire Başkanı Malatya'nın büyük sorunlarından biri de sinyalizasyon sorunudur, gerçekten aklıbaşında, işi bilen, bu konunun uzmanlarına şehirdeki bütün sinyalizasyonları düzene sokacak bir çalışma yaptırılmalıdır. Zaten keşmekeş içinde olan şehir içi trafiği yapacağınız güzel bir çalışma ile bir nebze rahatlatmış olursunuz. Senelerdir bu duruma neden müdahale edilmez anlaşıta değilim
    0
    0
    Yanıtla
  • Rastgele yapılıyor ne yapılıyorsa düzen yok tabiki de birbirine girer her yer
    0
    0
    Yanıtla
  • erkan (2 yıl önce)
    Yol olmaz niye yol açılmaz nedir bu trafik çilesi dersiniz yol açılır rant için açıldı dersiniz.Allah size yardım etsin ne diyelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (2 yıl önce)
    dikkat ederseniz yollar yamuk olmuş
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahapgülezgin (2 yıl önce)
    yollar açılsın da (sorun burada başlıyor kırsaldan kente hızlı bir dönüşüm ile rant hareketliliği, yok olan yeşillik oluşan rezillik-betonlaşma- Malatyamıza bir şey kazandırmıyor.) çevreyoluna alternatif veya paralel uzunlukta bir ağ oluşturulmadan çözümden bahsetmek abestir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kim bilir ne işler dönüyor (2 yıl önce)
    Orada halen tarın arazisi olarak bekleyen bahçeler ne olacak bu düşünüldümü. Etrafı binalarla çevrili alanın ortasından yolda geçti ama kalan bahçeler halen tarım arazisi. Bu işte bir terslik yokmu neden belletililiyor. Zaten her yeri açtınız bostsnbaşı Tecde tarafında orada kalan kısıtlı sayıdaki bahçeyedir imar izni verilmeli ortada çok büyük bir haksızlık ve kimsenin anlamadığı bir film dönüyor en kısa zamanda bunada bir çözüm yolu gelmeli ve çözülmeli
    0
    0
    Yanıtla
  • cancan (2 yıl önce)
    Resimlerde görünen inşaatın ve benzin istasyonunun tam olarak bu yola teğet geçmiş olması ne tesadüf değil mi.
    0
    0
    Yanıtla
  • erhan (2 yıl önce)
    kuzey çevre yolu 10 yıl oldu daha bitmedi öznurun her secim için vaadi mi ne o yüzden bitmiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal Tan (2 yıl önce)
    Neden ATATÜRK caddesi ismini vermediniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Hiç atatürk caddesi yok malatyada, 1 aylık yol 3 senede yapılıyor buna mı takıldın
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne yazık ki hala Atatürk ü hazmedemeyen, Atatürk e allerjisi olan insanlar çoğunlukta bu ülkede. Atatürk size ne yaptı? Bu ülkeyi düşmanlardan kurtararak size kötülük mü yaptı? Atatürk kapalı spor salonu yıllarca hizmet verdi, yıkıldı ancak ismi başka bir spor salonuna verildi mi bilmiyorum. İnönü stadı yıllarca bu şehre hizmet verdi yıkıldı. Yeni yapılan stada neden İnönü ismi verilmedi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Halay çekmeyen grup (2 yıl önce)
    Ak parti il.. (yöneticisi) ne tesadüf yeni açılan yolun başına benzinlik yapmış falcı mı söylemiş yol yapılacağını
    0
    0
    Yanıtla
  • Yol açılması 5 yıl önceden belliydi kardeş geç bile kalındı bende orada oturuyorum. Benzinlik ruhsatını belediye orda 1 tane bina yokken imar planı diye bir uygulama var o çıkarken veriyor. Senin gibi bilgisizlerde işgembeden sallıyor:) Şahsen tanımıyorsan iftira atma gıybete girme günah kardeş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kardeşim sen doğrusunu yazmışsın ama bu doğruyu kabul etmeyen işkembesi geniş kişiler çıkabilir Yüz akı sakini gibi o benzinliğin yanında projede küçük bir çocuk parkı var o parkı'da yutarlar sa şaşırma.HZ.Ömer ne demişti camiyi yık adaleti yıkma.Yolun geçtiği arazi sahiplerin yoğunluk verilmediği için hakkı yenmiştir.Arkadaşımız haktan bahsediyor ya alın size kul hakkı.Adaletin yanında olmak gerekir adaletsizliğin değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • yüzakı sakini (2 yıl önce)Nejat isimli kullanıcı yorumuna
    Selahattin başkan söz vermiş diye biliyorum. İnşallah sözünü tutarda kimse mağdur olmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tecdeli (2 yıl önce)
    Sayın editör bu yolla ilgili neden daha detaylı haberler yapmıyorsunuz? Mesela burdaki arazi sahipleri kendilerine yapilan haksizligi dile getirdi ama haber yaptiginizi gormedim Bu yolun acilmasina karsi degillerken sadece yillardir tarimin bittigi arazilerinde yogunlugun arttirilmasini talep etmislerdi bu talepleri haksiz bir talep mi ki kimse burdaki insanlarin seslerini duyurmuyor?
    0
    0
    Yanıtla
  • Sedat (2 yıl önce)
    Yol boyu projeyi önceden bilen ve arazi alıp köşeyi dönemler hep aynı malum ekip hep rant hep rant olan bizim tarım arazilere oluyor ondan sonra gıda fiyatları uçuyor üretim olmayınca.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tecdeli (2 yıl önce)Sedat isimli kullanıcı yorumuna
    Rant yok magduriyet var ordaki toprak sahiplerine 0.2 yoğunluk verildi cevresinin en az 6da biri kadar ... ordaki vatandaslar seslerini duyurmaya calisti ama duyan olmadi yol acilsin kimse magdur olmasin dediler malatyahaber de yer almadi bir gece ansizin yol calismasi basladi oysa kimse yola karsi degildi yogunlugun arttirilmasini istiyorlardi o gece hic bir malatyali gazeteci bu vatandaslarin sesini duymadi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alperen (2 yıl önce)
    Açıklama bana göre yanlış olmuş doğrusu "Önemli Bir İMAR RANTI Yolunu daha Malatya’ya Kazandırıyoruz” olmalıydı....
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı Mehmet (2 yıl önce)Alperen isimli kullanıcı yorumuna
    Belediye o zaman hiçbir yolu açmasın size göre herşey rant :) sizin yaptıklarınız değil sadece :) komik olmayın mis gibi yol açıldığına çok sevindim yakıttan zamandan tasarruf geç bile kalındı.
    0
    0
    Yanıtla