SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Onlar Manevi Doktor'

A- A+ PAYLAŞ

Camiler ve Din Görevleri Haftası nedeniyle Malatya Müftülüğü tarafından bir etkinlik düzenlendi.

Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe, Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu'nun yanı sıra kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kuran'ı Kerim tilaveti ve slayt gösteriminin ardından bir konuşma yapan Vali Halil İbrahim Daşöz, camilerin inanç ve kültür değerlerinde önemli bir anlamının olduğunu belirterek, "Camiler bizleri bir araya getirip, bizleri biz yapan yerlerdir. Camiler sosyal hayatımızın ayrılmaz parçalarıdır. Bu nedenle camiler benlik duygularını kaldırıp, herkesin geleceğe iyi bakma feyzini verip, bir araya getiren yerlerdir" dedi.

Belediye Başkanı Cemal Akın ise, halkın cami ve mescitlere olan ilgisini canlı tutmak amacıyla camiler haftasının kutlandığını kaydederek, "Cami ve hayır hizmetlerinin sosyal hayatımızdaki yer ve önemine ilişkin bilincin canlı tutulması ve bunun sene içinde yayılması hedeflenmiştir. Cami yapmak imanın ve müslümanlığın önemli bir göstergesidir" şeklinde konuştu.

İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu da, kutlamalar çerçevesinde Malatya genelinde 948 caminin temizliği ve bakımının yapıldığını ifade ederek, "Halkımızın da katılımıyla bir çok etkinlikler bu hafta içinde gerçekleştirilmiştir. Bir çok çalışmalrda bulunduk" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cemal Ağırman, "Camiler ve Din Görevlileri" konulu bir konferans verdi.

Ağırman, camiler ve din görevlilerin ayrı ayrı ele alınmaları gerektiğini belirterek, "Din görevlileri toplumumuzun güzide insanlarıdır. Ben onları toplumun manevi doktorlarına benzetirim. Tıp doktorları nasıl hastalıkları tedavi ediyorlar ise din görevlileri de toplumun manevi duygularını tedavi etmektedir" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız