SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sporda Kendilerinden Söz Ettiren Kadınlar

0
Güncellendi - 2019-03-11 02:03:54
Sporda Kendilerinden Söz Ettiren Kadınlar
A- A+ PAYLAŞ

Kadınlar, her alanda olduğu gibi sporda da yakaladıkları başarılar ve azimleriyle takdir topluyor. Sporun her alanında ülkemizi en iyi şekilde temsil eden kadın sporcular, elde ettikleri başarılarla dikkat çekiyor.

TOPLUMA EN GÜZEL ŞEKİLDE ÖRNEK OLUYORLAR

Malatya'da da kadın sporcular, sporun her alanında hem örnek oluyor hem de zorlukların üstesinden nasıl gelinebileceğini gösteriyor.

Futbolda il hakemi olarak görev yapan Songül Çoban bunun en güzel örneklerinden birisi. 2006 yılında Malatya’da açılan futbol hakemliği kursuna müracaat ederek, 2007 yılında il futbol hakemi olan Çoban, 13 yıldır futbol hakemliği yapıyor. 2009 yılında Bölgesel Gençlik Ligi maçlarında görev alan Çoban, Bölgesel Amatör Futbol Liglerinde de görev aldı. A2 Klasman Ligi, Coca-Cola Akademi Ligleri, Kadınlar 2. Ligi, Kadınlar 3. Ligi, 3. Lig ile Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmasında da görev yapan Çoban, il hakemi olarak spor yaşantısını sürdürüyor.

Çoban, karşılaşmalara kramponlarına takılı olan nazar boncuklarıyla çıkıyor.

Küçük yaşlarda merak saldığı futbola, üniversiteye hazırlandığı dönemde ara veren 19 yaşındaki Bengi Özgür ise sağlık sorunlarına karşı hem okul hem de sporu bir arada yürütenlerden. Şimdilerde eğitimine yoğunluk veren Özgür, topluma en güzel şekilde örnek oluyor.

Geçtiğimiz sezon Malatya Bayanlar Spor Kulübü'nün formasını giyen ancak bu yıl eğitimi nedeniyle takımı tribünden destekleyen Bengi Özgür, şeker hastalığı nedeniyle insülin pompasıyla maçlara çıkarak, istenildiğinde hiçbir şeyin spor yapmaya engel olamayacağını gösterdi.

İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi olan Özgür, bu anlamda da Anadolu Spor Gazetecileri Derneği tarafından 'örnek insan' ödülüne layık görülmüştü.

"KENDİMİ BİR MÜCEVHER GİBİ HİSSEDİYORUM"

Malatya Bayanlar Spor Kulübü'nün kalecisi Şeyma Yıldırım, çok sevdiği futbola kaleci olarak başlarken, bu yolda emin adımlarla ilerliyor.

19 yaşındaki Yıldırım, futbol oynarken kendisini çok özel hissettiğini söylüyor. Genç kaleci, "Her bin erkekten 900'ü futbol oynuyor ama her bin kadından sadece 10'u futbol oynuyor. Bunun sonucu kendimi özel ve bulunmaz bir mücevher gibi hissediyorum" diyor.

İlk maçında büyük bir heyecan yaşadığını dile getiren Yıldırım, "İlk maçımda herkes gibi ben de çok heyecanlanmıştım. Heyecanımdan dolayı yapabileceklerimin altında bir performans sergilemiştim. Sergilediğim performans olumsuz olsa dahi ilk maçımdaki heyecanımı hiç bir maçta yaşamadım" dedi.

Kadınların mutlaka spor yapması gerektiğini ifade eden genç eldiven, "Bir kadın olarak spor yapmak zor değil fakat spordan sonra gelen etkenler yaşadığın çevreye ve bulunduğun ortama göre değişebilir. Tabi ki sporun cinsiyeti yoktur. Tüm kadınlar spor yapmalı" diye konuştu.

"SPOR, İŞ, OKUL MEŞAKKATLİ BİR İŞ"

Eda Kınacı ise 'on parmağında on marifet' deyiminin tam karşılığı olan bir sporcu. Arapgir Devlet Hastanesi'nde hemşire olarak görev yapan Kınacı, İnönü Üniversitesi BESYO'da doktora yaparken aynı zamanda ultra maraton koşuyor.

Son olarak katıldığı Manavgat Ultra 70K’da birinci olan Kınacı, "Spor yapmak elbette kadınların ev içindeki iş yükü sebebiyle biraz daha zor zaman ayırmak açısından.Yalnız mental olarak daha dayanıklı oldukları için daha kararlı ve barılılar bence" dedi.

Başarılı koşucu, sporun kendisi için bir tutku olduğunu ifade ederek, "Gün içinde insanlar için yemek içmek uyumak ne kadar elzemse antrenmanda benim için öyle. Antrenman yaptığımda kendimi ne mutlu gördüğümü fark ettiğim andan beri aksatmadan devam etmeye karar verdim. Spor-iş-okul meşakkatli bir iş tabi. Sonuçta dengeleri sağladıktan sonra çokta güzel gidiyor bir arada. Zaten istediğiniz bir bölümde okuyorsanız ve severek bir uğraş gösteriyorsanız o artık yük değil keyif oluyor size" diyor.

Kınacı, kadınlar toplumu yetiştiren yönlendiren en önemli unsur olduğuna dikkat çekerek, "Kadınlar toplumu yetiştiren yönlendiren en önemli unsur olduğu için hem örnek olmaları hem de sağlıklı çocuklar yetiştirmeleri açısından sporun hep içinde olmalı bence. Çocuklar sosyal öğrenme ile sporu benimser ve sağlıklı nesiller yetişir" ifadelerini kullandı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

Bengi Özgür

Eda Kınacı

Songül Çoban

Şeyma Yıldırım

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Dopamin Team (5 yıl önce)
    Bengi Özgür seninle gurur duyuyoruz kelebekim Team Dopamin
    0
    0
    Yanıtla
  • Ayo (5 yıl önce)
    Songül hocam ve tüm bayanları tebrik ederim..songül çoban liglerde görev yapabilecek büyük bir hakem tebrik ederim kendilerini..
    0
    0
    Yanıtla