SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Önümüzdeki Yılın Ortalarına Kadar Tüm Konutları Teslim Edeceğiz"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da hayata geçirilen projeler ve yapılan yatırımlarla ilgili bilgi veren AKP Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, yapılan yatırımların 540 tanesinin kamu ve özel bütçeli kuruluşlar tarafından 236 tanesinin ise belediyeler tarafından hayata geçirildiğini söyledi.

Konut Seferberliği Başlatıldı
Darende, Arapgir ,Arguvan, Yazıhan, Hekimhan, Battalgazi, Doğanşehir ve Kale ziyaretlerinde asrın felaketinin ardından başlayan konut seferberliğinin devam ettiğini dile getiren Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, “Asrın felaketinde 77 bin 717 konut, 25 bin 302 köy evi, 27 bin 400 ahır/dükkân/ticari alan olmak üzere toplam 130 bin 419 bağımsız bölüm ağır hasar gördü. Evlerini kaybeden vatandaşlarımız için şehir merkezlerimizde ve kırsal mahallerimizde büyük bir konut seferberliği başlattık. Şubat ayı içerisinde 6 bin 181 konutumuzun Mart ayında 1700 konutumuzun kuralarını çektik, depremzede kardeşlerimize teslim ettik. 48 bin 837 konutumuzun daha yapımı devam ediyor. Önümüzdeki yılın ortasına kadar tüm hak sahiplerine konutlarını teslim edeceğiz. Yerinde dönüşüm çalışmalarımızda sürüyor. Yerinde dönüşüme 32 bin 583 vatandaşımız başvuru yaptı. Malatya’mızın altyapısını imar ve inşa için İller Bankamız aracılığıyla hibe desteği sağlıyoruz.  İnşallah Malatya’mızı afetten zarar gören tüm şehirlerimizi alt ve üstyapısıyla imar edecek, eski güzel günlerine kavuşturacağız.” dedi.

Sanayi sitelerinde yapılan çalışmalar ile ilgili de bilgi veren Milletvekili Ölmeztoprak sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Malatya 1. Organize Sanayi İlave Alan 2. Etap 1. Kısım altyapı çalışmaları devam ediyor. Yapılan çalışmalar 347 hektar-88 sanayi parselini kapsıyor. Organize Sanayi Bölgemize bir adet arıtma tesisi de inşa ediyoruz. Atık su Arıtma Tesisi bu yıl içinde tamamlanacak ve hizmete girecek. Cumhurbaşkanımızın kararı ile sanayi alanı ilan edilen 327 hektar alana kuracağımız Yeni Sanayi Sitesinde ilk etapta 714 işyeri yapılmak üzere sanayi alanında toplamda 2.400 işyeri yapılması planlanmaktadır”

Eğitim Önceliğimiz
Önceliği eğitime verdiklerini anlatan Milletvekili Ölmeztoprak, depremden sonraki bir yıl içinde Malatya’da ciddi manada eğitim yatırımlarının yapıldığını söyledi. Asrın felaketinde Malatya’da bulunan 2 okulun tamamen yıkıldığını ifade eden Milletvekili Ölmeztoprak, “46 okul binamız ağır hasar, 18 okul binamız orta hasar ve 210 okul binamız ise az hasar gördü. Depremin hemen ardından yıkılan ve ağır hasar gören okulların yerine yenilerinin yapılması için çalışmalara başladık ve 137 okul projemizi hayata geçirdik. Okul projelerimizin büyük çoğunluğunu kısa sürede tamamlayarak hizmete açtık. 150 okulumuzun ise büyük onarımlarını gerçekleştirdik” dedi.

Spor Kompleksleri Ve Öğrenci Yurtları Açıldı
31 Mart yerel seçimleri çalışmaları kapsamında Battalgazi ilçesini ziyaret eden Ölmeztoprak, Battalgazi Kız Öğrenci Yurdu’nda AKP Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Sayın Şeyma Sekizli, Kadın Kolları Başkan Esin Tanrıverdi ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er’in eşi Sevgi Er ile birlikte sahurda gençlerle bir araya geldi.

Kaynarca ve Orduzu Spor Komplekslerini tamamladıklarını aktaran Milletvekili Ölmeztoprak, “Yeşilyurt ilçemize kazandırdığımız Kaynarca Spor Kompleksi, Battalgazi ilçemizde tamamladığımız Orduzu Spor Kompleksi inşa edildi. Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Malatya Büyükşehir Belediyemiz tarafından toplam kullanım alanı 8.180 m² olup 800 öğrenci kapasiteli Gençlik etüt ve eğitim merkezi hizmete açılmıştır.” dedi

Tarım Yatırımları Yapıldı
Yazıhan ilçesinde AKP İlçe Teşkilatı ile birlikte iftar programına katılan ve vatandaşlarla bir araya gelen Milletvekili Ölmeztoprak, Yazıhan’da hayata geçirilen Malatya Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) Organize Sanayi Bölgesi Projesi hakkında bilgi verdi.

Türkiye’nin en önemli tarım şehirlerinden biri olan Malatya’da tarım yatırımlarının hayata geçirildiği, çiftçilere destek ve hibelerin verildiğini belirten Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, 101 adet tarım yatırımının hayata geçirildiğini dile getirdi. Milletvekili Ölmeztoprak sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Tarım alanında hayata geçirilen 101 adet projenin yanı sıra Yazıhan ilçemizde Malatya Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) Organize Sanayi Bölgesi Projemizi hayata geçirdik. Tarıma Dayalı İhtisas OSB projemizin içinde, 16 bin 750 adet hayvan kapasiteli 99 besi işletmesi, 150 baş hayvan kapasiteli et entegre tesisi, soğuk hava deposu biyogaz tesisi, 1 adet yem fabrikası bulunacak ve toplamda 600 kişilik istihdam sağlanacak.”

Depremin Ardından Çiftçilerin Yanında Olduk
Depremin ardından çiftçilere yapılan yardımları ve verilen destekler hakkında da bilgi veren Milletvekili Ölmeztoprak, “Hayvanı telef olan yetiştiricilerimize 552 büyükbaş, 3.249 küçükbaş ve 158 kanatlı hayvanın verdik. Üreticilerimize ayrıca, 1.478 adet hayvan çadırı ve 2.394 adet branda, 3.512 ton kaba ve kesif yem, 307,6 ton buğday, 267 ton arpa, 175,5 ton yem bitkisi, 137,15 ton nohut, 240 ayçiçeği, 7.235 kg kuru fasulye, 1.035 kg taze fasulye ve 9,75 kg kavun tohumluğu 862.720 adet muhtelif sebze fidesi dağıttık” dedi.

Sulama Projeleri
Yerel seçim çalışmaları kapsamında Arguvan ilçesini ziyaret eden Ölmeztoprak, AKP teşkilat üyeleri ile birlikte Belediye Başkan Adayı Burak Ateş’in seçim koordinasyon merkezini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların talep ve önerilerini dinleyen Ölmeztoprak, Arguvan’da hayata geçirilecek Sulama projeleri hakkında da bilgi verdi.

Yoncalı Barajını, Yoncalı Sulaması isale tünelini yaptıklarını ve Yoncalı Sulama Projesini hayata geçireceklerini dile getiren Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, “Bu Projelerden Yoncalı Barajı, Yoncalı Sulaması İsale Tüneli hayata geçirildiğinde tam 17 bin 409 hektar alanı sulayacağız, 17.409 kişiye tarımsal istihdam sağlayacağız ve ülke ekonomimize her yıl katma değer katacağız” diye konuştu.

Malatya’da bir yandan da ağaç seferberliği başlattıklarını ifade eden Milletvekili Ölmeztoprak, 2023 yılında 841 bin 491 adet fidanın toprakla buluşturulduğunu belirtti. 2015 yılından bu tarafa Malatya’da 21 milyon 62 bin 109 fidan dikildiği belirten Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, 30 bin 139 hektar yeni orman alanı oluşturulduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanımız Hep Yanımızda Oldu
Devletin tüm imkânlarının Malatya ve deprem bölgesindeki diğer iller için seferber edildiğini ifade eden Milletvekili Ölmeztoprak “yaşadığımız asrın felaketinin ardından en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan oldu. Milletimiz ülkemiz tek yürek oldu asrın birlikteliğini ortaya koydu. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyor, yürekleri bizimle beraber atan milletimize teşekkür ediyorum” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

40 yorum yapılmış

  • Hanımefendi (4 hafta önce)
    Hanımefendi basın bülteni gibi açıklama yapıyor sürekli bi zahmet maraşta neden 10.000 malatyada 800 ev yapıldı açıklasın bu halk size layık
    0
    0
    Yanıtla
  • Mlx (4 hafta önce)
    O maske neyin nesi onu anlamadık. Hayırdır vekil hanım Asbest tenmi korkuyorsunuz. Yada sağlık problemi mi var . Açıklayında bilelim
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Rami (4 hafta önce)
    Herkes şikayetçi ama kim seçti bunlara ben yurt dışındayım. Elimde delim var ben oy kullanmadım yaz siz
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Oğuz (4 hafta önce)
    Yalan yalan yalan ey Malatya halkı Artık akp ye oy vermeyin kardeşim ya bizi artık şaşırt malatya
    %82
    %18
    Yanıtla
  • erol (1 ay önce)
    4 yıl sonraki seçime kadar deseniz, belki inanan olurdu. Nihayetinde Ay' a 4 şeritli yol yaptık desek bize inanan olur. diyen bir bakan vardı, onu yalancı çıkartmayalım.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • pırasa (1 ay önce)
    Az kalsın inanıyorum bari sıraç hanım sende eski vekiller gibi bizlere yapılmayacak vaadlerde bulunma, Hızlı Tren , Kuzey çevre yolu sözleri ne oldu ömürleri yetmedi bazı vekillerin.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Çarşı (1 ay önce)
    Akçadağ vekilimiz. Akçadağ dışında sizi görmedik.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (4 hafta önce)Çarşı isimli kullanıcı yorumuna
    Doğal Akçadağlı şeyh torunu, orayla daha fazla ilgilenecek doğal değilmi mevcut düzende.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Mlx (1 ay önce)
    Şimdi bakıyorum herkes şikayetçi. Yaw arkadaş niye şikayetçi oluyorsunuz,bunlara kim oy verdi. Bunları kim seçti.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Ahmet (1 ay önce)
    Geçen 1 yilda daha 6.000 i bile doğru düzgün tamamlanmamișken 100.000 üzerinde konut nasil tamamlanacak biraz matematiksel olarak mumkun gorunmuyor ama inșallah bu doğru çikar...
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Muzaffer Başeğmez (1 ay önce)
    Rezerv alanlarında 1 temel atılmamışken tüm evleri teslim edileceği söylemi gerçekçi değil. Rezerv alanlarının inşaatları başlamadan insanlara hayal söylemenin manası yok. Asıl sayı rezerv inşaatlar belirleyecek. Yerinde dönüşümlerin geneli rezerv alanlardaydı zaten. Yerinden dönüşüm bakanlığın fiyaskosu olunca rezerve dönüldü.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • polat44500 (1 ay önce)
    1 nisandan sonra bunları 3 yıl kaybolur sizin evler minimum 10 yıl sürer. konteynerlara iyi bakın sıkıntısı olursa yaptırın. .. oylar ağbabaya
    %83
    %17
    Yanıtla
  • cebrail (1 ay önce)
    yalan dolan boş laf...hani şimdiye kadar kaç tane yapıldı.perşembenin gelişi çarşambadan belli olur.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • hanlı (1 ay önce)
    yalan konusunda yeni bir aşama aşılmıştır Allah utandırmasın
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Bigül (1 ay önce)
    Sayın vekile hanım önümüzde bir sürü sene var hangi sene bu:)
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Yazıhan iriağaç (1 ay önce)
    Malatya daki siyasiler Malatya halkını çantada keklik görüyor. Münir Erkal gibi ceketimi assam kazanırım diyor hadi bakalım kazanın yazın yazihan belediyesini arıyorum yolumuz depremden dolayı kapalı alternatif yol setebze ve viray var arabalar kayıyor buraya 10 metrelik Bi yer var asfalt yapın diyorum. Belediye başkanın şoförü santral memuru gibi telefonu açıyor ve bana sen belediyeyi arayamazsin diyor Muhtar arasın herseyi devletten beklemeyin diyor devletin ekmeğini yiyen şahıs ben belediyeyi arayamayacaksam sen orda ne diye para alıyorsun ama eminin bu kendini dev aynasında gören şahısları yine sececek yazihan ama şu uyarıyı yapayım halkı kendi akraba ve hısimlarina hizmet aracı olarak gören bu zihniyeti yazihanda sandıkta cevabını alır alamazsa yine telefonlara böyle lakayit liyakatsiz kişiler açacak ve kimin nereyi arayıp aramayacağına karar verecek
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Gardasim gazman küregin belin de mi yoğudu köyden 3 5 adam gide açayıdınız bir araba geçecek gadar her şeye belediye yetişemez abe
    %10
    %90
    Yanıtla
  • Yazıhan iriağaç (1 ay önce)Musab isimli kullanıcı yorumuna
    Doğru soyluyon valla belediye ne yapsın dağ köylerinde oy potansiyeli az ondan teker o tarafa dönmez
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fuat (1 ay önce)
    Depremde evi yıkılanlara ödenecek olan eşya yardımı ne zaman ödenecek vekilim 1 yılı geçti ?
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Hiç bir zaman
    %91
    %9
    Yanıtla
  • aynen..boş vaatlerle insanı kandırıyorlar..
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 ay önce)
    Keşke böyle kolay olsaydı, her dediğinizi yerine getirseydiniz. Malatya hariç diğer iller de verilen sözler kısmen olsada yerine Getirildi.Biz sizin sözlerine karşılık her daim oy verdik, Malatya bunu hak etmedi. Bizim ev iş yerimiz yıkıldı, evde bir çöp alamadık acil yıkılacak listeydi, iş yerinde bir o kadar özel eşyalar hariç alamadık, konut kira desteği hariç bişey vermediniz, Devlet olmak bunu göstermez, Devlet olmak aynı şeyleri karşılıksız tekral vatandaşlarına sağlamaktır.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • öncelikle size de, hepimize de geçmiş olsun. Bizim ev yıkılmadı ama depremden 1 ay sonra dışarıda iken ev sahibi aradı ve evi acil boşaltın ben tadilat yapıp oturacağım dedi. Oradaki evin 4 katı fiyatına il dışına gitme mecburiyetin de kaldık, çünkü kiralık ev de yoktu, eşya koyacak depoda. Şu an ne durumdasınız derseniz, kiracılar sürünmeye devam ediyor. İş de gitti. 10 bin ilk destekten başka bir yardım görmedik ve oda yol parası olarak 3 kat kadarını biz harcadık zaten. Neyse...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Burak (1 ay önce)
    Biri şu bayana şu mübarek günde yalan söylemesini hatirlatsa keşke.1 senede evler bitecekmis.sizin beceriksizliginiz yüzünden deprem bölgesinde en az ev teslimi Malatya da oldu
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Huzur (1 ay önce)
    Kırk sene çadırda otururum yine size oy vermem
    %95
    %5
    Yanıtla
  • tamirci (1 ay önce)
    Lütfen yalan söylemeyi bırakın lütfen artık yüzleriniz bile kızarmıyor ? Daha yüzde 10 u bitti 1 yılda nasıl teslim edeceksiniz ? Sizin söylediğiniz şey tek eliyle gökdelen kaldırmaya benziyor :)
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Tekin (1 ay önce)
    inanmıyoruz. gecinemiyoruz. her yer multeci dolu. bu kez kanmayacagiz !! tum ailem ile agbabaya verecegiz !!
    %96
    %4
    Yanıtla
  • hadicanım (1 ay önce)
    Atmak bedava. Bol keseden atın. Durmak yok yola devam...
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Pişman (1 ay önce)
    22 yıldır mevcut hükümete oy veren biri olarak ne bir evim var artık (almam da hayal oldu), ne bir arabam var, ne insan gibi yaşabilmem için maaşım var!! Bunlar kendilerini zengin ettiler, en aşağıdan en yukarıdakine kadar milyar dolarlıklar, lüks içinde hayat yaşıyorlar, saraylarda saltanat sürüyorlar. Bizi de ekmeğe muhtaç ettiler, kafamızı sokacak eve muhtaç ettiler, insanca yaşayıp geçinebilmeye muhtaç ettiler! Bunların yalanlarına, dolanlarınına inanmıyorum artık. Etraflarında ki yalcıların yalanlarına dolanlarına inanmıyorum artık. Hala bu ülkeyi bu hale başkaları getirmiş gibi seçim propagandası yapanlara inanmıyorum artık. Bunların söyledikleri yalanları yan yana koysanız dünya etrafında bin tur atar. Onurumla, insanca yaşyabilmek için, kimsenin dinini, mezhebini, diline bakmadan oyumu Veli Ağbaba'ya vereceğim. Şimdiye kadar benim en çok zoruma giden parti uğruna şu mevcut hükümetin 4+1 liyakatsiz milletvekillerine oy vermek oldu ve en çok koyan bu bana.Kendimden özgür irademden utanır hale geldim. Artık kendi şahsıma beni kandıramayacaksınız , beni aldatmayacakınız.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • METİN (1 ay önce)
    Benim vergilerim ile maaş alıp koruma alıyorsun hukuk fakültesi okumuşsun karşımıza geçmiş resmen bu aziz mübarek ayda gözümüzün içine bakıp YALAN söylüyorsun.Yeri belli değil ihalesi yok bütçesi yok kaç konut teslim edeceksiniz desen sayıyı bilmez Seneye teslim edeceklermiş.Vallahide yalan billahide yalan
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Kernekli (1 ay önce)
    Ben sizden ev mev istemiyorum. Tüm birikimimle depreme dayanıklı diye aldığım sizin ruhsat verdiğiniz 240 metre ev yıkıldı. Şimdi lütfeder gibi 80 metre ev satacaksınız da borcunu ödeyeceğim öyle mi? Eksik kalsın! Daha bi yerinde dönüşümü rezerv alanı çözemediniz, bostanbaşı tuz buz olmuş, birilerini zengin etmek için Doğanşehir’de depremde zarar gören roma surlarını ihale ettiniz, ihalesiz şartsız şurtsuz milletin enkazdaki kanlı demirini sattılar, hakkım size helal değil, sakın benim kapıma gelip oy dilenmeyin!
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Sabri (1 ay önce)
    Sayın vekil ihalesi yapılmamış konutları nasıl teslim ediyorsunuz? Yapmayın böyle şeyler milletin aklı ile dalga geçmeyin lütfen.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Sevda ÜLKÜ (1 ay önce)
    70 bin hak sahibi için 1 buçuk yılda 70 bin ev sözü Hani Temel hani İnşaat.Gör Malatya oylar nereye gidiyor.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (1 ay önce)
    :) umut fakirin ekmeğidir, yemle yemleyebildiğin kadar.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Yavuz (1 ay önce)
    Bu ülkenin en büyük sorunu "Yalan Söyleyene birşey yapılmamasıdır"
    %96
    %4
    Yanıtla
  • hasan (1 ay önce)
    Gülüyorum artık bunların yalanlarına, siz 1 sene geçti kaç konut teslim ettiniz. Kura çektiklerinizin daha kapı penceresi yok. Millet konteynerlarda sefalet içerisinde . siz mecliste nasıl rahat mısınız? sıcak çaylar, kahveler geliyor mu? Ya meclis lokantasının fiyatları nasıl pahalı mı? Sormayı unuttum sahi maaşlarınız en düşük emekli maaşı kadardı değil mi? Size oy verenler yüzünden bizim gibiler çile çekiyor. Allah sizleri ıslah etsin. Bu cahil kesimide bildiği gibi yapsın.
    %98
    %2
    Yanıtla
  • maske (1 ay önce)
    Sayın Milletvekili Hanımefendi kendisini seçen millettinden, kendisini maske ile tecrit ederken, ne kadar samimi bir milletvekili olabilir acaba?
    %93
    %7
    Yanıtla
  • İçimden geçenleri yazmışsınız, kesinlikle sizinle aynı fikirdeyim. Yazık çok yazık! ağır bir kontenjandan gelmiş dayatma bir vekil milletin karşısına maskeyle çıkıyor …
    %93
    %7
    Yanıtla
  • sayın milletvekilimiz İnanç Siraç hanımın ciddi bir rahatsızlık geçirdiğini, günlerce tedavi gördüğünü, hastalığını tam atlatamamasına rağmen seçim ortamı nedeniyle siyasi çalışmalarına başladığını, hastalığı nedeniyle maske taktığını bilseydiniz bunları yazmazdınız.
    %8
    %92
    Yanıtla
  • Ali (1 ay önce)
    Evet yeni güncelleme gelmiştir konut teslim tarihleri önümüzdeki yıl ortalarında güncellenmek üzere güncellenmiştir..
    %97
    %3
    Yanıtla