SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Orduzu ve Hanımınçiftliği İmar Planı Askıya Çıkarıldı

0
Güncellendi - 2020-12-13 05:18:23
Orduzu ve Hanımınçiftliği İmar Planı Askıya Çıkarıldı
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi’de  İmar sorunları tek tek çözüme kavuşuyor. Son olarak Orduzu ve Hanımınçiftliği mahallelerini kapsayan 1600 hektarlık alanda 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planı uygulama çalışmaları son aşamaya geldi. Battalgazi Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Planlama bürosu tarafından askıya çıkarılan plan 11 Ocak 2021 tarihine kadar askıda kalacak.

Battalgazi’nin en büyük problemlerinin başında gelen Orduzu ve Hanımınçiftliği mahallesindeki İmar sorununu çözülmesi için son düzlüğe girildi. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in seçim vaadi olan ve göreve başlar başlamaz ilk hamlelerinin başında gelen imar sorununun çözülmesi için önemli bir aşama daha aşıldı. Battalgazi ilçesine bağlı Orduzu ve Hanımınçiftliği mahallelerini kapsayan 1600 hektarlık alanda 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planı, Battalgazi Belediye Meclisi ile Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında alınan kararlarla kabul edildi. Hazırlanan imar planı 11 Aralık 2020 ile 11 Ocak 2021 tarihleri arasında askıda kalacak. Vatandaşlarımızın tapu bilgileri ile birlikte Battalgazi Belediyemizin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Planlama bürosundan arsaları hakkında bilgiler alabilecekler. Plan ile ilgili oluşan sıkıntılar için vatandaşların Battalgazi Belediyesi’nin ilgili birimine başvuruda bulunabilecekler.

Öte yandan 9 Aralık 2020 tarihli Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında gündem maddeleri arasında yer alan Battalgazi İlçesi Hacıhaliloğluçiftliği Mahallesi 128 ada 15 nolu parselin 7.0723 Ha kısmının Güneş Enerji Santrali kurulması amaçlı olarak hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı hakkındaki İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu da, görüşülerek oylamayla kabul edildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Mehmet (3 yıl önce)
    Kimse yeşili yok etmek istemez Fakat dünyada ve Türkiye de de nüfusun artmasıyla beraber medeniyetlerde insanların barınma ihtiyacı doğmuştur Bu ihtiyaç doğrultusunda şehirler yoğunluğun olduğu alanlardan genişlemeye başlarlar. Her yeni imar planları bir önceki yerlere yakın ve bitişik yerlerde olur. Otobüs durağına bile 2dakika daha yakın diye ekstra efor sarfedip merkezi yerler bulmaya çalışan arkadaşlar burada Dağlar, uzak çevreler imar için açılsın buralar tarım alanı olarak kalsın diyen arkadaşları anlamak mümkün değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • erol (3 yıl önce)
    İmar ın gelmesini isteyenler ; yarın belediyenin arazilerinin %45 ine el koyması ile figan ı feryat edecekler .O zaman iş işten geçmiş olacak. Ayrıca betonlaşmanın iklim değişikliğine neden olacağını, kuraklığı artıracağını söyleyen yorumculara katılıyorum. Tecde ,Bostanbaşı, yöresi betonlaşmadan önceki Malatya nın yağış istatistikleri ile son yılların yağış istatistiklerini karşılaştırınca ; betonlaşmanın kuraklık nedeni olduğu görülecektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Yerelyöneticilerimiz sağolsunlar elelevererek tüm yeşilalanları ve tarım arazilerimizi kendi adamlarına peşkeş cekerek yok ettiler bu ne sevgiymiş imar ve beton yığını inşallah altında kalırlar doymadılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    ben buna şaait oldum vatandaş kendi istiyor abi illede imar diyodu seçim zamanı kimse kimseye kızmasın vesselam...
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandas (3 yıl önce)
    Yok olsun yeşil,var olsun rant,beton
    0
    0
    Yanıtla
  • Neco (3 yıl önce)
    Güzelim Malatyamda yeşili katletme projesi betona doymuyorlar yeşil bırakmayı doğayı katledin Vicdansızlar
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    Malatyamıza hayırlı olsun.çilesiz.tecde.karakavak.bostanbaşı ndan sonra sıra yeşil orduzuda.hadi bakalım.kat yüksekliğide sakın 4-5 kat olmasın aman haa.en az 10 kat imar verilsin ki iklim değişikliğine bir katkıda sizden olsun.kuraklığa bir destek te sizden olsun.hadi hayırlı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaysıcı (3 yıl önce)
    Orduzu Şanlıkaya'ya doğalgaz ne zaman geliyor (Okuyucular mazur görsün sesimizi duyurmaya çalışıyoruz )
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Plana bakıldığında, tarım alanlarının nasıl azaltılmaya çalışıldığı aşikar, gelişmek böyle mi oluyor..
    0
    0
    Yanıtla
  • Dursun (3 yıl önce)
    İmar planı askıya çıkmadan yollar açılmış buda bir ilk olsa gerek
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    bazılarının doyamadıkları imar rantı
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    İmar planı çok karışık görülüyor. Belli bir düzeni yok. Bir işi yapmış olmak için yapmışlar. Vizyon farklı bir şey tabiki herkese nasip olmaz.
    0
    0
    Yanıtla