SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Genelkurmay, Ağbaba'dan Şikayetçi Olmuş

0
Güncellendi - 2017-10-09 04:14:34
Genelkurmay, Ağbaba'dan Şikayetçi Olmuş
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavirliği'nin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’la ilgili ifadeleri nedeniyle savcılığa yaptığı ihbar üzerine, hakkında  ‘Kamu Görevlisine Görevinden Dolayı Basın Yoluyla Hakaret’ ettiği gerekçesiyle fezleke hazırlandığını söyledi.

Parti il binasında açıklama yapan Ağbaba, “Hafta içerisinde benimle ilgili bir fezleke geldi. Bu fezlekenin konusu, Malatya parti il binasında 3 Şubat 2017’de yaptığım basın toplantısıyla ilgili. Yargılanmam isteniyor. Toplantıda, ‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sunulan anayasa değişikliğine değinerek, referandum kampanyasını Kardak’a çıkışla birlikte Genelkurmay Başkanı’nın başlattığı, Genelkurmay Başkanı Akar’a tavsiyemiz siyasi şovu bıraksın, kışlasına dönsün’ dememden dolayı 16 Mart 2017’de Genelkurmay Başkanı benim hakkımda suç duyurusunda bulunmuş. Bununla ilgili bir yargılamam var. Genelkurmay Başkanı ‘hakaret’ ettiğim ile ilgili suç duyurusunda bulunmuş. Benim umurumda değil” diye konuştu.

Ağbaba, askeri ve sivil darbelere karşı olduklarını ifade ederek, şunları söyledi:

“Biz, 15 Temmuz’daki darbeye de karşıyız, onların failleri bulunmalı diyoruz. Seçimle gelen seçimle gitmelidir. Seçimle gelen Ahmet Davutoğlu’na bir darbe yapıldı. Kadir Topbaş indirildi. Melih Gökçek istifa etti mi, edecek mi tartışılıyor. Düzce Belediye Başkanı istifa ettiriliyor, yakında iş Malatya’ya kadar da uzar. Biz, seçimle gelenin seçimle gitmesinden yanayız. Onları halk seçmiş, halk göndermelidir.”

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Genelkurmay Adli Müşavirliği'nin ihbarı sonucu hazırladığı, davacının K.H. (Kamu Hukuku) olarak belirtildiği,  TBMM Başkanlığı'na sunulmak üzere Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne gönderdiği 28 Nisan 2017 tarihli fezlekede, Ağbaba'nın basın toplantısındaki sözlerine yer verildikten sonra"...Veli Ağbaba'nın basın toplantısının düzenlendiği 03/02/2017 tarihinde, 26. Dönem Malatya Milletvekili olarak görev yaptığı, Milletvekilleri hakkındaki soruşturmanın; Anayasamızın 83/2 maddesi gereğince ayrı usule tabi olduğu, T.C. Anayasası'nın 83/2. maddesi gereğince TBMM üyelerinin seçimden önce veya sonra işlemiş olduğu suçlarla ilgili olarak soruşturma yapılması ancak Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'nca ilgili milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılmasına karar verildikten sonra mümkün olması nedeniyle,

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın üzerine atılı suçtan, 5237 sayılı TCK. 125/1,2,3-a ve 53. maddeleri gereğince soruşturma yapılabilmesi için T.C. Anayasası'nın 83. maddesi uyarınca dokunulmazlığının kaldırılması..." deniliyor.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • oktay (6 yıl önce)
    bir tek sen varsın bu memlekette milletveklili ama şakşakçı olsaydın bu yorumlar sanada güzel yapılırdı.bi yeri peşkeş çekseydi alkışlarlardı bizim millet böyle vekilim boşvewr altta kalanın canı çıksın
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Veli bey söyledikleriye yerden göğe haklı Darbecilere teslim olan bir genel kurmay başkanının kimseye söz söyleme akkı yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • serdar aslan (6 yıl önce)
    CHP nin tek yaptığı terörist cenazesinde boy göstermek bence Tsk ile uğraşacağına Allah rızası için şu memlekete faydalı bir iş yapın.Sayin Agbaba işin gücün show yapmak. Chp boş teneke hesabı sadece kuru gürültü
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhammed Furkan (6 yıl önce)serdar aslan isimli kullanıcı yorumuna
    aynen kardeşim ağzına sağlık
    0
    0
    Yanıtla
  • Darbe yapan,sivil iktidarı sallamayan genelkurmaya alkış,Haddini bilip görevini yapan genelkurmaya tu kaka=CHP
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Bu CHP nin alışkanlığıdır.Terör örgütü elebaşılarını savunur,TSK mensuplarını suçlarlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhammed Furkan (6 yıl önce)
    İyi Etmiş Genel Kurmay. Her yere durduk yere ses çıksın diye hoplamayla olmuyor. Ne İşin var senin genel kurmay başkanı ile . Not ( AKP li Değilim)
    0
    0
    Yanıtla