Malatya ve Elazığ İnşaat Mühendisleri Odası tarafından ortaklaşa yapılan organizasyon ile halen yapımları devam eden Beylerderesi Viyadüğü ile Kapıkaya Baraj İnşaatı hakkında seminer düzenledi.
Malatya İnşaat Mühendisleri Odası'nda düzenlene seminere, Malatya İnşaat Mühendisleri Odası üyeleri ile Elazığ İnşaat Mühendisleri Odası üyeleri ve Elazığ Fırat Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Seminer öncesinde Malatya İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Bedir Öztem ile Elazığ İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hıdır Kaya katılımcılara teşekkür etti.
Seminerde Kapıkaya Baraj İnşaatı projesi hakkında katılımcılara bilgi veren DSİ Şube Müdürlüğü Proje ve İnşaat Başmühendisi Kenan Karabulut, Kapıkaya Barajı'nın 20 Ocak 1998 tarihinde ihale edildiğini belirterek, işe başlama tarihinin ise 25 Haziran 1998 olduğunu kaydetti. Karabulut, proje için en son verilen süre uzatımına göre işin bitim tarihinin ise 30 Eylül 2011 olduğunu aktardı. Karabulut, Kapıkaya Barajı'nın hizmete girmesi ile birlikte Kale Ovası'nın sulanacağını söyledi. Karabulut, Kale Ovası'ndaki kayısı bahçelerinin şuanda Karakaya Barajı'ndan enerji kullanılarak sulama yapıldığını ve Kapıkaya Barajı'nın devreye girmesi ile vatandaşların sulama masrafının da düşeceğini aktardı.
Seminerde, Beylerderesi Viyadüğü İnşaatı hakkında bilgiler aktaran Elazığ Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü Köprü Kontrol Mühendisi Yavuzhan Taş ise Türkiye'de dengeli konsol metodunun daha önce inşa edilmiş 3 uygulama bulunduğunu belirterek, bunların Kömürhan Köprüsü, Anakara'daki İmraher Köprüsü ve Gülburnu köprüsü olduğunu aktardı. Taş, Beylerderesi köprüsünün günlük 19 bin araç yoğunluğunun olduğu bir güzergahta yapıldığını aktararak, köprünün yapılması ile trafik akışında rahatlama ve trafik
güvenliğinde artış sağlanacağını kaydetti.
Seminerlerin ardından önce Beylerderesi Viyadüğü inşaat alanının ardından ise Kapıkaya Baraj İnşaatı sahası gezildi.