SON DAKİKA
SON DEPREMLER

OSB'lerin Aynı Saatte 'Paydos'u Trafiği Kilitliyor

0
Güncellendi - 2021-11-26 11:31:26
OSB'lerin Aynı Saatte 'Paydos'u Trafiği Kilitliyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, özellikle belli saatlerde çok daha büyük boyutlara ulaşan trafik sıkışıklığının çözümü için alt yapının düzeltilmesine ilişkin önlemlerin planlanması, alternatif yolların devreye sokulması gereği ortaya çıkarken, bu konuda 'acil' olarak alınması gereken önlemlerin başında Organize Sanayi Bölgelerinin trafikte yarattığı yoğunluğun giderilmesine yönelik düzenlemelerin geldiği belirtiliyor.

Malatya'da, uzun yıllardır şehir içi bulvar geçişine dönüşmüş Çevre Yolu'nun yanı sıra kentin ana arterlerinden biri olan İnönü Caddesi'nin giriş ve çıkışlarından itibaren özellikle sabah ve akşam saatlerinde meydana gelen trafik yoğunluğu nedeniyle, Beylerderesi'nden Atatürk Caddesi çıkışına, Çevre Yolu güzergahında da Çöşnük'e kadar sıkışıklık yaşanıyor.

Organize Sanayi Bölgelerindeki fabrikaların vardiya başlangıç ve bitim saatlerinde, işçi servislerinin aynı anda trafiğe girmeleri trafiği adeta kilitliyor. Bu saatlerde, trafik OSB'lerden itibaren şehir merkezine kadar olan güzergahta tıkanırken, Büyükşehir Belediyesi Ulasım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME), buradaki fabrikaların vardiya başlangıç ve bitim saatleriyle ilgili düzenleme yapıp, servislerinin aynı anda trafiğe girmelerini engellemesinin de geçici bir çözüm olabileceği ifade ediliyor.

malatyahaber.com

FOTOĞRAFLAR: Organize Sanayi Bölgelerindeki fabrikaların vardiye başlangıç ve bitim saatlerinde, Beylerderesi'nden itibaren şehir merkezine doğru 'kilitlenen' trafiğin görüntüleri (M.KAYAHAN)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • Merdo (2 yıl önce)
    müze yapın halk çok sevmiş ya müzeleri. hergün müze sayısı artıyor yeşilyurtta bizim müzeye ihtiyacımız var yol ne işe yarar ki gereksiz işler.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (2 yıl önce)
    trambüsü organizeye kadar uzatın 4 tane de trambüs alın sorun çözülür
    0
    0
    Yanıtla
  • abuzzer (2 yıl önce)
    trambüs yolunu osb ye kadar uzatın hatta trambüsler osb nin içerisine kadar gidip belli güzergahlara kadar uğrayıp durak yapmalı işçilere işveren tarafından gidişli dönüşlü motaş kartlardan versin sefvis sorunu ortadan kalkar trafikte rahatlar çalışanlarda rahatlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Gariban ÇALIŞAN (2 yıl önce)
    O köprüyü hangi akıllı 2 gidiş 2 dönüş yaptı ?
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (2 yıl önce)
    Bence hiç araştırma yapmamışsınız . OSB de fabrikaların çoğu ayrı saatlerde çıkıyor ve ona rağmen trafik oluyor. OSB çıkışını düzenleyip köprülü kavşakla ana yola bağlansa sorunun çoğu çözülecektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Çözüm raylı sistem. Gerisi hikaye.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (2 yıl önce)
    Burada en büyük sorun şehrin doğu batı şeklinde gelişme göstermesi, aynı sorun stad için de geçerli. Beylerderesi köprüsüne alternatif bir köprü acilen daha güney tarafa yapılması lazım. Şehrin batı tarafından gelen araçlar organize kavşağına uğramadan İkizce Köyü Mahallesi tarafından alternatif köprü devamında Yakınca üzerinden Gedik Mahallesinin aşağısındanTecde ya da Bostanbaşı Saray Bosna Caddesi devamı olursa, mevcut köprü ( viyadük ) ün yükü bayağı azalır. Mevcut yeni çevre yolu projesi bittiğinde bile şehir merkezine geliş ve gidişler de bu sıkıntı bitmez çünkü büyük çoğunluk yine mevcut yolu kullanacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (2 yıl önce)
    Buradan yerel yöneticilerimize sesleniyorum Özal (cihadiye) bölgesi Çevre ve şehircilik bakanlığı tarafından konut rezerv alanı ilan edildi ancak bir çalışma yapılmadı diye biliyorum. Özal mahallesinde uygun fiyatlarla toki veya belediye tarafından konut, okul, banka vs inşa edilerek tum ihtiyaçları karşılayacak yeni bir yaşam alt merkezi kurulmalı, o bölgede hızla büyüyen 3 adet OSB mevcut fabrikalarda çalışan kardeşlerimizde iş yorgunluğu üzerine birde trafik çilesi ile enerjileri tükenme noktasına gelmekte, böyle bir alt merkez oluşturularak hem beyderesi köprüsü dahil şehrin trafiği rahatlatılmış olur hemde fabrikalarda çalışan kardeşlerimiz sabah ve akşam işyerlerine trafik çilesi çekmeden işyerlerine ulaşmış olurlar aksi taktirde bu manzaralar daha da artarak şehrin trafik stresini çekilmez hale getirir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (2 yıl önce)
    Trafik sorunu için birkaç alternatif çözüm önerisi.
    1. Trambüs, çok hantal, trafiği felç ediyor. Trambüs kaldırılıp yerine elektirikli otobüs getirilsin.
    2. Çevre yolunda trambüs için tahsis edilen tali yol ana yola katılsın, şerit sayısı artar ve trafik rahatlar.
    3. Eski ssk ve istasyon kavşağına alt geçit veya köprülü üst kavşak yapılsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bence de en büyük sorun istasyon kavşağında araçların çok beklemesi ve haliyle yoğunluk oluşuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (2 yıl önce)
    Sayın Selahattin Başkana sesleniyorum. Japonlara hibe yollu bir proje yaptıracakmış bence trafik ve depreme dayanıklı bina sorununu da Japonlara sunsun onların yapacağı projeleri bire bir uygulasın en azından şehrimizin iki büyük sorunu çözülmüş olur.


    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Bir de sıtmapınarını çekin Yetkililer görsün kontrollü lambanın sabit sonucunu
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Kabilyet ve becerik yoksunu kişiler trafik olayını da OSB lere yıktılar alternatif yollar açmak park eden araçları çekmek yerine tek suçlu OSB ler tabi yerseniz..Ha bu arada tek sıra Park edilmiyor artık çift sıra Park var ve yollar babalarının malıymış gibi kullanan kişilere ağır cezalar verin alternatif yollar açın bakalım trafikte yoğunluk oluyor mu ha bu arada gelişi güzel lütfen ana hat üzerine düğün salonlarına ruhsat vermeyin..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (2 yıl önce)
    Allah akıl fikir versin biride demiyor Acil olarak şu çevre yolunu biran önce bitirek şehir içinde kamyonlar tırlar geçiyor o zaman tıkanıyor mu işçi nin varidieyesi ile oynuyorsunuz akşam 17 de sonra kamu kurumu personel servislerde aynı anda çıkıyor onu da degistiriyonuzmu tek çözüm malatya ya acil olarak çevre yolu şehir içinde ana hasretlere bakın eski belediye arkası fuzulî cad Akpınar sırf belediye para kazana diye parali otopark oda tıkıyor onu neden kimse demiyor fuzulî ve eski belediye arkasında belediye otubusu bile giremiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (2 yıl önce)
    Önce doğru dürüst alternatif yollar, trafik ışıkları ve koordinasyonu (yeşil yanarken belli hızda gidilirse kırmızıya takılmamak), denetim ve sair düzenlemeleri yapabilseler sıra buna da gelir belki. Elbette bu tespit doğrudur ve her ilin de trafikle ilgili bir sorunudur. İşçiler okul ve memur mesai bitiminde paydos yapıp trafiği daha da artırıyorlar. Sonuçta herkes yolda daha fazla vakit kaybediyor, yakıt daha çok israf ediliyor. Hem okullar hem kamu kurumları hem de osb yönetimi birlikte akıllıca kararlar alsalar, kuzey çevre yolu da açılsa, mevcut çevre yolunda sabah ve akşam yoğunluk çok büyük ölçüde çözülür.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hangi (2 yıl önce)
    İl yöneticileri makam araçlarından inip normal vatandaş gibi trafiğe girseler olayın vehametini anlayacaklar. Makam arabalarında bu durumu yeterince fark etmeleri çok zor. Şehirde çalışan her türlü otobüs ve minibüs yolun kenarına yanaşmadan yol ortasında yolcu indirip bindiriyor. Alt geçit yapımına tekrar başlanmalı. Şehir trafiği çok yavaş. Ankara-kızılay ve kayseri şehir içi trafiği gayet hızlı ve akıcı. Malatyada tam tersi. Trafik ışıkları öyle ayarlanmış ki trafik akmasın. Uzman bir kişi bu ışıkların süresi ve senkronizasyonunu sağlamalı. Daha neler neler... Ey İdareciler! Odalarda oturarak çözülmez bu iş, lütfen Malatyanın en önemli bu sorunu için sahada görmek istiyoruz sizleri.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahapgülezgin (2 yıl önce)
    her şeyde olduğu gibi Malatya'nın ve ülkenin ana problemlerinden biridir trafik. yasaklar veya yeni tedbirlerin dahi yetersiz kaldığı ortada. OSB'lerinde kamu adına görev yapan zatların faaliyet gösteren kurumlar ve il yöneticileri ile bir araya gelerek çözüm üretmeleri gerekir. planlama diye bir şeyin olmadığı faaliyetlerin herkesin bildiği şekilde yürütülmesi ile bu yığılmalar ortaya çıkıyor. OSB'nin bulunduğu yerlerin yeni alt merkez olarak oluşturulduğu göz önüne alınırsa ilerleyen zamanlarda kilitlenmiş bir şehir görüntüsü çıkacaktır. (rant hikayelerine sıra gelmedi)
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (2 yıl önce)
    Yetkililer ve il yöneticileri acaba yolları genişletmeyi düşünmüyorlar mı? veya düz gidecek araçların ışıklarda durmadan ilerlemesi alt veya üst geçit yapmayı düşünseler. Yeni yapılan yolları zamanı kurtarmak için 2 şerit değil de 30-40 yıl idare edecek gibi en az 3 şerit yapsalar. 2 şerit yola birisi geliyor park ediyor yol oluyor tek şerit. istasyon caddesine sabah ve akşamüstü parkı engelleyemiyorlar, getirip trafik polisinin yanına park edip gidiyorlar polis sesini çıkarmıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (2 yıl önce)
    Sayın editör, son bir haftadır sabahları servis araçları bağlanmakta trafik ekiplerince, Servisciler odası başkanının sikayeti üzerine bir toplamda 100 e yakın araç bağlanmış durumda işlerine giden işçiler ve fabrikalar sıkıntı çekmekte. Yeni servis de bulunmamakta bu yüzden ciddi sorunlar yaşanmakta,korkumuzdan bir şey de diyemiyoruz valilik ve diger yetkililere, Muhtemelen yapmayın diye tersleyecekler ama bir uyarı ve bir süre verilir cezasi ne ise yazılır, işçileri servisden indirip 60 gün bağlamak hangi vicdana sıgar, su anda servis firmalarının tamamını aradım servis yok diyorlar, çoguda saat 9 da gelelim diyorlar bu ekonomik zorlukda sagolsunlar bir darbeyide onlar bize vuruyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • seçim zamanı ceza yazmazlar ama bu zamanlarda da affetmezler. Devlete para lazım ağam
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakkı (2 yıl önce)ali isimli kullanıcı yorumuna
    Haydaaaa. Peki, neden araçların bağlanma sebebini yazmamışsın? Ya muayenesi eksik ya sigortası yok ya evrakları eksik ya da ferdi kaza sigortası yoktur. Suçu başkalarında aramak yerine, biraz da kendinizde arayın. Keyfi olarak 100 aracı kimse bağlayamaz, bağlatamaz da. Keyfi bir durum olsaydı ve suçunuz olmasaydı, yer yerinde oynardı, oynatırdınız da. Hiçbir şey insan canından değerli değildir. Varsın iş kaybı olsun, telafisi en kolay olanıdır. Ama insan canının telafisi asla olamaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • okuman yazman yok mu? servisciler oda başkanınn sikayeti üzerine, S plaka alamıyorsun belediye vermiyor, s plakalıda servis yok kiralamak için işçileri nasil götürecegi, o kadar aklın var ise buna da bir çözüm bul, sabah mesai saatlerindeki tüm servisler dolu diye açıkça yazmısım.
    0
    0
    Yanıtla