SON DAKİKA
SON DEPREMLER

OSB'ye 3'üncü Arıtma Tesisi Planlanıyor

0
Güncellendi - 2017-12-08 03:23:43
OSB'ye 3'üncü Arıtma Tesisi Planlanıyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Organize Sanayi Bölgesi’ne 3’üncü arıtma tesisi yapılması için çalışmalara başlandığı bildirildi. Günlük 80 bin metreküp su arıtma kapasiteli olarak planlanan tesisin inşaat maliyetinin 80-120 milyon arasında olacağının tahmin edildiği kaydedildi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamaya göre, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın kredi desteği ile I. Organize Sanayi Bölgesi’ne 24 bin metre küp kapasiteli Atıksu Arıtma Tesisi 2002 yılında tamamlandı. Ancak zamanla OSB’de fabrika artışı ile tesis yetersiz kaldı. I. OSB’nin devamına planlanan III. Organize Sanayi Bölgesi’yle birlikte firma sayısının 600’e kadar çıkacağı için yeni bir arıtma tesisi ihtiyacı da ortaya çıktı.

“134 firma üretimde”

Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Malatya Organize Sanayi Bölgesi’nin güncel durumuna ilişkin yapılan açıklamada, hali hazırda 134 firmanın üretimde olduğu, firmaların bu faaliyetleri ile oluşan yaklaşık 30.000 metre küp atık suyun, 24 bin metre küpünün mevcut arıtma tesisinde geriye kalanın II. OSB’nin arıtma tesisine verildiği belirtilerek, üretim faaliyetinin artmasına paralel olarak arıtmanın yetersiz kaldığı ve bu nedenle yeni bir arıtmanın planlandığı aktarıldı.

“Son sistem bir tesis olacak”

Henüz planlama aşamasında olan arıtma tesisi ile ilgili olarak şu bilgiler verildi:

“OSB yönetimimizce yapılan çalışma sonucu mevcut 24.000 m3/günlük AAT’mize ilave olarak 80.000 m3/gün AAT yapılmasına, etüd proje çalışmasının 80.000 m3/gün kapasite olmasını kanaatine varılmıştır. 80.000 m3/gün’lük AAT’nin ise yaklaşık inşaat maliyetinin  80 -120 milyon TL olacağı tahmin edilmektedir.

I.Organize Sanayi Bölgesi’nde yapımı aciliyet  arz eden ikinci bir atık su arıtma tesisinin inşaatının yapımı için ihtiyaç duyulan ödeneğin bölgemiz kısıtlı bütçe imkanları neticesinde  Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı kredi desteği ile karşılanması ve Arıtma Tesisi projemizin Bakanlığın 2017 yılı yatırım programında, 1043 hektar karakteristiği ile  devam eden projemize  arıtma karakteristiğinin eklenmesini, Bakanlığın 2018 yılı Yatırım Programına dahil edilmesini talep etmekteyiz. Bakanlıkça ortak yapılan çalışmalarımız sonucunda dosyamız kabul edilmiştir. Ocak ayının içerisinde yatırıma alındığının açıklanması beklenmektedir.

Yeni yapılması planlanan arıtma tesisinin son sistem teknolojiler kullanarak tasarlanıp arıtma tesisinden arıtılıp çıkan suların en iyi oranda temizlenerek doğaya ve çevreye verilecek. Böylece Malatya’da son sistem bir arıtma tesisine kavuşacaktır.”

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: OSB'lerin atık suyunun Şahnahan Deresi'ne akıtıldığı yerden

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Alettin ve Zehirli Lambası (5 yıl önce)
    Ab ve abd firmaları kendi ülkelerinin çevre kirliliğini ve kendi insanlarının sağlığı için zehir saçan malzemeleri bizim gibi 2. 3. dünya ülkelerinde üretiyor ve bu taşeronlarda kazandıkları parayla bir arıtma tesisi kurmayıp onu bile millete yüklüyor. işçinizin parasını devlet versin. Sigorta parasını devlet versin. Hibelerle büyüyün . Yazıklar olsun size.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (6 yıl önce)
    ?
    0
    0
    Yanıtla
  • ramo (6 yıl önce)
    köylünün istimlak bedelini beş yıldır ödemediniz. özal ve şahnahan mahalelerinden pis zehirli su kötü koku her tarafı kaplamış.köylü nün ahı ağırdır bunu unutmayın organize işler....
    0
    0
    Yanıtla