SON DAKİKA
SON DEPREMLER

OSB'ye 'Acele Kamulaştırma' İle Toplam 482 Bin Metrekare 24 Arsa

OSB'ye 'Acele Kamulaştırma' İle Toplam 482 Bin Metrekare 24 Arsa
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile 1. Organize Sanayi Bölgesindeki yatırımcılara verilmek üzere  toplam büyüklüğü 482 bin 366 metrekare olan 24 adet arsanın Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından acile kamulaştırılmasına karar verildi. 

Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile  “Malatya İli, Yeşilyurt İlçesi, Cihadiye ve Fatih Mahalleleri Sınırları İçerisinde Bulunan Bazı Taşınmazların, Malatya Merkez 1. Organize Sanayi Bölgesi İlave Alanında Yatırımcıların Acil Parsel Tahsisi Taleplerinin Karşılanması Amacıyla Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar” yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Cumhurbaşkanı Kararı şöyle:

“Malatya İli, Yeşilyurt İlçesi, Cihadiye ve Fatih mahalleleri sınırları içerisinde bulunan ve ekli listede kamulaştırma bilgileri gösterilen taşınmazların, Malatya Merkez I. Organize Sanayi Bölgesi ilave alanında yatırımcıların acil parsel tahsisi taleplerinin karşılanması amacıyla Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu’nun 27 nci maddesi gereğince karar verilmiştir”

Kararnamenin ekli listesinde 14 tanesi Fatih, 10 tanesi de Cihadiye Mahallesinde olmak üzere toplam büyüklüğü 482 bin 366 metrekare olan 24 arsa bulunuyor.

malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Malatya OSB'ler

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • ALİ (5 ay önce)
    15 20 yıl önceki fotoyu kullanmak nedir! Haberi okuma gereği bile duymadım.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • MUSTAFA (5 ay önce)
    Burası tarım arazisi değil mi? Neden tarıma elverişsiz alanlara sanayi bölgesi yapılmaz?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nihat Toramanoğlu (5 ay önce)
    Ciddi bir sorunla karşı karşıyayız. Kamulaştırılacak olan 500 dönüm arazi acil sanayi parselin ihtiyacını karşılamaktan dahi çok uzaktır. 2 büyük ağır sanayi yatırımı tesisini dahi karşılayamaz. Arz - Talep denkleminde Arz ın önünde daha ne kadar durulacak? Yegane kesin geleceğe dönük çözüm demiryolu ile entegre Serbest bölge ve gümrük altyapılı lojistik destek merkezli endüstriyel organize sanayi bölgeleridir. Diyarbakır lojistik köyü dahi 2000 dönüm arazi üzeri planlayarak faaliyete getirilmeye çalışılmaktadır. Acil olarak 10.000 dönümlük endüstriyel saha çalışmalarına başlanılmalıdır. Türkoğlu TUSAŞ TAI uçak ve havacılık fabrikası inşaatı bitti imalat makineleri montajı tüm hızıyla devam ediyor. ASELSAN Malatya fabrikası inşaatına ne zaman başlatılacak???
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı44 (5 ay önce)
    Organizede fabrika yeri almak mümkünmü organize heyeti kendilerinden başka kendilerinden olmayanlardan başka kimseye arsa falan vermez
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Herhangi biri (5 ay önce)
    Organize arsalarını arsa tahsisi yapanlar sadece kendilerine veriyor. Yada arkadaşlarına veriyor. Gerçekten lazım olarak tek bir kişi bile alamıyor. Her fabrika sahibi 2 3 fabrika yerini kar amaçlı alıyor ya yapmıyor yapsada kiraya veriyor. Bunuda arsa tahsisi yapan kişiler yapıyor sadece tanıdıklarına veriyor. Bu yorumu umarım önemli birileri okur görür de bunların yaptıklarını ortaya çıkarır.
    %95
    %5
    Yanıtla