SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Otizme Dikkat Çekmek İçin Yürüdüler

0
Güncellendi - 2018-04-03 05:12:42
Otizme Dikkat Çekmek İçin Yürüdüler
A- A+ PAYLAŞ

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Yeşilyurt İbni Sina Özel Eğitim Uygulama Merkezi tarafından 'Otizm İçin Farkındalık Yürüyüşü' etkinliği gerçekleştirildi.

Dedekorkut Parkı önünden başlayan yürüyüş, Hilton önünde sona erdi. Yürüyüşe, Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Ali Sakar, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Meltem Kavuk, Yeşilyurt Milli Eğitim Müdürlüğü idarecileri, veliler, öğrenciler ve otizmli çocuklar katıldı.

'Otizme Mavi Işık Yak' sloganıyla gerçekleştirilen yürüyüş sonunda gökyüzüne mavi ve beyaz balonlar bırakıldı.

Yürüyüş sonrası, otizmli çocukların anne, baba ve kardeşlerinin yazdıkları 'Umuda Merhaba' konulu mektup yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi. Yarışmaya katılan tüm eserlerin ödüle layık görüldüğü etkinlikte konuşan Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Ali Sakar, "Her şey farkında olmakla başlıyor. Asıl engelin gönüllerde, kalplerde, beyinlerde olduğunu, bedensel engelin engel olmadığının farkında olmakla başlıyor her şey. Bizler bunu fark ettiğimiz zaman asıl dünyayı o zaman güzelleştireceğiz. Bu cennet kokulu çocuklarımızın hepsinin içimizde bir parça olduğunu, aynı evrende aynı güzellikleri paylaşarak büyüdüğümüzü ve birbirimizden farkımızın olduğunu fark ettiğimiz zaman hayat daha güzel olacak" dedi.

Etkinlikte daha sonra velilerin otizmli çocuklarına yazdıkları tüm mektupları temsilen öğrenci velisi Nisa Tekin'in yazdığı 'Nasıl anlatayım ki?' başlıklı mektup okundu.

Etkinlik, 'Umuda Merhaba' konulu mektup yarışmasının ödül töreninin ardından gerçekleştirilen pasta kesimiyle sona erdi. Etkinliğe Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ta katıldı.

Ferdi Durdu - Yeni Malatya Gazetesi / Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • mrskrt (6 yıl önce)
    Güzel bir etkinlik oldu... Otizmli ailelerimizi ve çocuklarımızı toplum da yer edindirmek adına güzel bir farkındalık etkinliği...
    0
    0
    Yanıtla