SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Oylarını Kullandılar

0
Güncellendi - 2019-04-02 05:18:13
Oylarını Kullandılar
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da il yöneticileri ve siyasiler ile adaylar oylarını kullanırken, seçimlerin sonuçlarının hayırlı olmasını dilediler.

"İNŞALLAH HAYIRLI BİR SEÇİM OLUR"

Vali Aydın Baruş, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçiminde oyunu kullanmak için Fatih İlköğretim Okulunda sandık başına gitti.

Eşi Nagihan Baruş ile birlikte oy kullanmaya gelen Vali Baruş, sandık görevlilerine kolay gelsin dileklerini ilettikten sonra oylarını kullandılar.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Baruş, “Tüm vatandaşlarımız gibi bizde eşimle birlikte demokratik hak ve sorumluluğumuzu yerine getirmenin sevincini yaşıyoruz. Malatya ili genelinde sabah saat 07.00’de başlayan seçim süreci bütün sandıklarda sükûnet içerisinde devam ediyor. Bugün 13 ilçemizde 716 mahallemizde 2086 sandıkta oy verme işlemi gerçekleşiyor. Seçime ilişkin tüm güvenlik tedbirleri alındı. Güvenlik önlemlerimiz oy verme sürecinde ve bitiş saati 16.00 sonrasında da devam edecek. İnşallah Malatya’mız için, ülkemiz için hayırlı bir seçim olur” dedi.

"KİM KAZANIRSA KAZANSINR ÖNEMLİ OLAN HUZUR.."

İlk kez sandığa giderek, oy atan oğlu Efe Ağbaba ile oyunu Abdülkadir Eriş İlkokulu'nda 1302 nolu sandıkta kullanan Veli Ağbaba, oy kullanma işlemi sonrası gazetecilere açıklamada bulundu. Ağbaba, "Kim kazanırsa kazansın önemli olan huzurlu, mutlu ve birlikte barış içerisinde yaşamak. Seçim dönemini bugün bitiriyoruz. Seçim döneminde çeşitli söylemler oldu. Umarız bunlar seçim sonrasına yansımaz" diye konuştu.

Veli Ağbaba'ya, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Soner Gökçe ve Yeşilyurt Belediye Başkan adayı Erkan Özgür de eşlik ettiler

"BU SEÇİMLER ÖNEMLİ SEÇİMLER.."

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, "Netice ne çıkarsa çıksın kazanan Malatya, Türkiye olsun. Ben inanıyorum ki biz AK Parti olarak bu seçimlere hem hizmet hem de beka seçimi olarak baktık, çıkacak sonuçların Türkiye'nin gelecekteki yönünü belirleme noktasında da önemli destek unsurlarından birisi olacak" dedi.

Milletvekili Tüfenkci, oyunu Esra Tüfenkci ile birlikte oyunu Sadiye Ünsalan Ortaokulu'nda 2264 nolu sandıkta kullandı.

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, oy kullanma işlemi sonrası yaptığı açıklamada, "Bütün çalışmaların semeresi sonrası bütün sözün millette, Malatyalılarda, hemşerilerimizde olduğu günü yaşıyoruz. Her hemşerimizi vatandaşlık görevini kullanmak üzere sandık başına gidiyorlar. Bir olgunluk içerisinde de oylarını kullanıyorlar. Netice ne çıkarsa çıksın kazanan Malatya, Türkiye olsun. Ben inanıyorum ki biz AK Parti olarak bu seçimlere hem hizmet hem de beka seçimi olarak baktık, çıkacak sonuçların Türkiye'nin gelecekteki yönünü belirleme noktasında da önemli destek unsurlarından birisi olacak. Seçmende tercihlerini ülkenin geleceği yönünde, büyük resme bakarak kullanacağını düşünüyorum. Sonuçların Yeşilyurt'umuza, Malatya'mıza ve Türkiye'mize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Gerçekten bu seçimler önemli seçimler" diye konuştu.

AKP'Lİ ÇALIK..

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Seçimin; vatanımıza, milletimize, ülkemize, ümmetimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum" dedi.

Milletvekili Öznur Çalık, oyunu Malatya Anadolu Lisesi'nde eşi Kenan Çalık ile birlikte 1075 nolu sandıkta kullandı. Çalık, oy kullanma işleminin ardından yaptığı açıklamada, "Bugün 31 Mart yerel seçimlerindeyiz. Sabahtan itibaren sandıklarımızı dolaşıyoruz. Vatanımıza, milletimize, ülkemize, ümmetimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Kardeşliğin, sevginin, barışın, huzurun yer aldığı bir seçim atmosferi temenni ediyorum. İnşallah 5 yıl ülkemizi, memleketimizi yerel yöneticilerimizi seçeceğiz. Bu seçimlerin sağlıkla, sıhhatle tamamlanmasını canı gönülden diliyorum" dedi.

AKP ADAYI GÜRKAN

AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oyunu kullandı.

Gürkan, merkez Battalgazi ilçesindeki Şehit Erdal Alpkılıç Ortaokulu’na giderek, burada vatandaşlarla sohbet etti.

Daha sonra "2212" numaralı sandıkta oyunu kullanan Gürkan, seçimlerin kente ve ülkeye hayırlı olmasını temenni etti.

CHP ADAYI GÖKÇE..

CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Soner Gökçe, oyunu eşi Gonca Gökçe ile birlikte kullandı.

Gökçe, Mahalli İdareler Seçimlerinde oyunu kullanmak üzere Özalper İlköğretim Okuluna gitti. Oyunu kullandıktan sonra açıklama yapan Gökçe, “Oyumuzu kulandık, hayırlı ve uğurlu olsun. Olaysız bir seçim gerçekleşmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

"ÇALIŞMANIN SEMERESİNİ ALACAĞIZ"

AKP Battalgazi Belediye Başkan Adayı Osman Güder, "Bizim gönlümüzden geçen Cumhur İttifakı'nın Türkiye'de yüzde 50'nin üzerinde bir oy ile Türkiye'mizde temsil edilmesidir. Akabinde de Malatya'mızda özelde Battalgazi'mizde ve büyükşehirimizde ve diğer ilçelerimizde inşallah Cumhur İttifakı önde çıkar" dedi.

Güder, oyunu Çöşnük'te bulunan Avni Kiğılı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde 2037 nolu sandıkta kullandı. Osman Güder'e AKP Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ile MHP Battalgazi İlçe Başkanı Mesut Samanlı'da eşlik etti.

Eşi Yıldız Güder ile birlikte oy kullanan Osman Güder, "Bugün uzun bir çalışmanın semeresini alacağız. 31 Mart yerel seçimlerinin öncelikle Battalgazi'mize, Malatya'mıza ve Türkiye'mize hayırlar getirmesini Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Kazasız, belasız bir gün geçirmemize; inşallah hiç kimsenin burnu kanamadan bu seçimleri atlatmış oluruz. Tabi ki bizim gönlümüzden geçen Cumhur İttifakı'nın Türkiye'de yüzde 50'nin üzerinde bir oy ile Türkiye'mizde temsil edilmesidir. Akabinde de Malatya'mızda özelde Battalgazi'mizde ve büyükşehirimizde ve diğer ilçelerimizde inşallah Cumhur İttifakı önde çıkar. İnşallah sandıklar açıldıktan sonra bayram havasıyla Cumhur İttifakı'nın zaferini kutlarız. Tabi ki bu süreçten sonra adaylık belli olduktan sonra herkese eşit mesafede, kimseyi ötekileştirmeden gerek mezhep gerekse ırksal boyutta herkesi kucaklayarak, Malatya'mıza hizmet eden adayların kazanmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Memleketimiz için hayırlı uğurlu olsun" dedi.

"KATILIM YÜKSEK"

Seçimlerdeki oyunu kullanmak üzere eşi Semra Çınar ve çocuklarıyla birlikte Tecde mahallesinde ki Cahide Nebioğlu Ortaokulunda giden AKP Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Mehmet Çınar, seçmenlerle sohbet ettikten sonra oyunu kullanacağı 2221 numaralı sandığın bulunduğu sınıfa geçti.

Sandık başkanına ve görevlilere başarılar diledikten sonra oy pusulasını alıp oyunu kullanan Başkan Adayı Çınar, yaptığı konuşmada; “Seçimlerin vatanımıza ve milletimize hâyırlı uğurlu olmasını, birlik ve beraberliğimize vesile olmasını niyaz ediyorum. Vatandaşlarımız demokrasinin gereği olarak seçimler sayesinde hür iradesi ile seçme imkânı buluyor. Bu bizim için büyük bir kazançtır. Malatya’nın batıya açılan penceresi olan güzel ilçemizde seçimlerin huzur ve güven içerisinde geçmesi hepimizi mutlu etmiştir. Vatandaşlarımız oylarını huzur ve güven içerisinde kullanmaktadırlar, bizlerde gün boyunca okullarımızı ziyaret ederek seçimlerin güvenli bir şekilde geçmesi adına üzerimize düşen görevleri yerine getirdik. İlçemizde oy kullanma işlemlerinde her hangi bir sıkıntı yaşanmaması, katılımın da yüksek olması bizleri sevindirmiştir. Demokrasinin gereği olan sandıklara akın ederek oylarını kullanan tüm hemşerilerimize bu önemli görevi yerine getirdikleri için şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

"HAYIRLI OLSUN"

İyi Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Cem Parlak, oyunu eşi Sibel Parlak ile birlikte kullandı.

Parlak Mahalli İdareler Seçimlerinde oy kullanmak üzere eşiyle birlikte Yeşilyurt Mahmut Şahin Balarısı İlköğretim okuluna geldi.

Oyunu kullandıktan sonra açıklamalarda bulunan Parlak, “Vatandaşlık hakkımızı kulandık, oyumuzu kulandık, hayırlı ve uğurlu olsun. Sonuç ne olursa olsun vatana millete hayırlı olsun” diye konuştu.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- iha- AA

Vali Aydın Baruş

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık

AKP Büyükşehir Adayı Selahattin Gürkan

CHP Büyükşehir Adayı Soner Gökçe

AKP Battalgazi Adayı Osman Güder

AKP Yeşilyurt Adayı Mehmet Çınar

İyi Parti Yeşilyurt Adayı Cem Parlak

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız