Büyük Birlik Partisi (BBP) Malatya İl Başkanı Hanifi Kartal, başörtüsü tartışmaları konusunda ilginç ifade ve iddialarda bulundu.
BBP İl Başkanı Hanifi Kartal, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, başörtüsü ile ilgili tartışmaları değerlendirerek, "Merak ediyorum, başörtüsü mütedeyyin Türk halkının değil de, sözgelimi PKK'nın meselesi daha doğrusu sembolü olsaydı, AHİM'den malum karar çıkarmıydı? Ya da Türkiye'deki sözde aydın ve demokratların tavrı ne olurdu? Yargı bu işe ne derdi?" ifadelerini kullandı.
Kartal, MİT raporlarının ise hukuki anlamda sol görüşlü kamu görevlileri için yeterli sayılmadığını, ancak sağ görüşlü kamu görevlileri için ise hukuki olarak yeterli sayıldığını iddia ederek, Danıştay'ın MİT raporları doğrultusunda verdiği kararların birbiryle çelişkili olduğunu ileri sürdü.