SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Oyuncu Uzunyılmaz Malatya'da Öğrencilerle Söyleşti

Oyuncu Uzunyılmaz Malatya'da Öğrencilerle Söyleşti
A- A+ PAYLAŞ

Sinema ve Tiyatro Oyuncusu Mustafa Uzunyılmaz bir programda, pandemi sürecinde eve kapanan insanların sıkıntı yaşadıklarını belirterek, “Covid-19 süreci sonrasında insanlar sosyal etkinliklere daha çok vakit ayırmalı” dedi.

İnönü Üniversitesi 14. Uluslararası Kısa Film Festivali çerçevesinde Sinema ve Tiyatro Oyuncusu Mustafa Uzunyılmaz, İnönü Üniversitesi Tiyatro Topluluğu’nun prova sahnesinde öğrenciler ile buluştu.

Mustafa Uzunyılmaz, meslek hayatını, günümüz koşulları ile bağdaştırarak, “Ben uzun süredir sahneye çıkmadım, sahnede olmak güzel, heyecanlı bir şey. Oyun olsa çok farklı olurdu. Ama söyleşide biraz da günümüzün koşullarından yola çıkacağım. Bizim işimiz biraz insan mühendisliği gibi aslında. Hayatı toplamakla ilgili, ne kadar çok şey biriktirirsek ruhumuzdaki yansıma o kadar güçlü olur ve güçlü karakterler oluşturabiliriz” ifadelerini kullandı. Uzunyılmaz, “Rol modellerinizi doğru seçmeye bakın, popüler kültürde aramayın. Elinizdeki cep telefonu ile malayani işlerle uğraşırsanız asla sizi insan olarak geliştirmeyecek. Sanal dünyada gülüşler, konuşma biçimi bile aynı. İnsan, kendi oluşturduğu teknolojiye teslim oluyor” şeklinde konuştu. Covid-19 salgınının insanlar üzerindeki olumsuz etkilerinden bahseden Uzunyılmaz, pandemi sürecinde eve kapanan insanların sıkıntı yaşadıklarını hatırlattı. Uzunyılmaz, “Maalesef salgından kaynaklı eve hapsolma durumu yaşadık ve ciddi bir travma yaşıyoruz. Bu durumun sonuçları 4-5 yıl sonra çıkacak. Covid-19 süreci sonrasında insanlar sosyal etkinliklere daha çok vakit ayırmalı. Özellikle tiyatro oyunlarının iyileştirici olacağını düşünüyorum. Gelişen teknolojiye karşı her zaman ayak uydurmalıyız ve teknolojinin iyi yönünü iyi kullanmalıyız” dedi.

Sinema ve dizi filmler üzerine tecrübelerini öğrencilere aktaran Uzunyılmaz, söyleşi sonunda öğrencilerden gelen soruları da cevapladı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız