SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Oyuncu ve Seslendirme Sanatçısı Pekcan Koşar

Oyuncu ve Seslendirme Sanatçısı Pekcan Koşar
A- A+ PAYLAŞ

Oyuncu ve seslendirme sanatçısı Pekcan Koşar, 19 yıl önce 69 yaşında vefat etti.

İstanbul'da 11 Nisan 1936'da doğan Koşar, Güzel Sanatlar Akademisini bitirdikten sonra amatör olarak tiyatro yapmaya başladı.

Küçük Sahne'de 1955'te "Çayhane" oyunuyla profesyonel oyunculuğa adım atan Koşar, Agah Hün, Vala Önengüt gibi isimlerden seslendirme eğitimi aldı.

Daha sonra Oda Tiyatrosu'na girerek Misafir, Gökteki Kaldırımlar, Öteki, Tapılacak Kadın ve "Tersine Dönen Şemsiye" piyeslerinde rol alan oyuncu, Lale Oraloğlu Tiyatrosu'nun saat 6 temsillerinde yer aldı.

Gong Tiyatrosu'nu kurdu

Koşar, 1961'de Gong Tiyatrosu'nu kurdu, Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu'nun Küçük Sahne'deki temsillerinde oynadı.

"Hababam Sınıfı" serilerinde Tarık Akan ve Ahmet Arıman'ın seslendirmesini yapan Koşar, "Selvi Boylum Al Yazmalım" filminde ise Kadir İnanır'ı seslendirdi.

Koşar, 16 Eylül 2005'te Yalova'nın Çınarcık ilçesindeki yazlığında öldü. Koşar'ın cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

Koşar, "Çayhane", "Gökteki Kaldırımlar", "Misafir", "Lourcine Sokağı Cinayeti", "Salaklar Sofrası", "Hadi Öldürsene Canikom" tiyatro oyunları ile "Lejyon Dönüşü", "Kocamın Nişanlısı", "Ölüm Tarlası", "Özgürlüğün Bedeli", "Çıplak Vatandaş", "Rumuz Goncagül" sinema filmlerinin yanı sıra "Yaz Evi", "Mutlu Günler", "Ruhsar" ve "Evimiz Olacak mı?"nın da arasında yer aldığı dizilerde oyunculuk yaptı.

İstanbul, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız