SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Oyuncuların Hakkında Söylediklerini Açıklarsam..!"

A- A+ PAYLAŞ

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor'un Romanyalı eski teknik direktörü Marius Sumudica, YMS'deki selefi İrfan Buz'un kendisi hakkındaki eleştirilerine oldukça sert ifadelerle cevap verdi. Marius Sumudica, İrfan Buz'un kendisinin teknik direktörlüğünü eleştirebilecek kalibrede olmadığını vurgulayarak, "Futbol adamlarının birbirin eleştirmesinde sorun yok. Ama İrfan Buz, benden bahsetmeden önce bazı teknik direktörlük kurslarına gitmeli" dedi. 

Sosyal medya hesabından, İrfan Buz'un eleştirilerine cevap veren Marius Sumudica, YMS'nin bugün bulunduğu durumun, İrfan Buz'un futbolcu seçiminden kaynaklandığını belirterek, İrfan Buz'un antrenman yaptırmayı bile bilmediği ithamında bulunarak, "YMS'a geldiğimde ne bulduğumu söylemeyeceğim. Malatya'yı zor durumda bırakan takımı İrfan Buz kurdu" dedi. 

YMS oyuncularının Buz hakkında söylediklerini açıklamayacağım, çünkü bu onu işsiz bırakır 

Tweet dizisinde İrfan Buz'a yönelik eleştiri dozunu yükselten Marius Sumudica, "Ayrıca, YMS oyuncularının onun (İrfan Buz) hakkında bana söylediklerini açıklamayacağım. Çünkü bunları açıklarsam, açıkyacaklarım İrfan Buz'u gelecek yıllarda işsiz bırakır. YMS'de oyuncular, senin döneminde, terlemedikleri için antrenmandan sonra üstlerini bile değiştirmeye gerek duymuyordu. Benim için bu teknik adam görünmez (yok hükmünde" ifadelerini kullandı. 

Sumudica, tweet dizisinde şunları söyledi: 

"İrfan Buz'un teknik direktörlük becerilerim ve kişiliğim hakkında yaptığı bazı açıklamaları okudum ve ona birkaç şey söylemem gerektiğini hissediyorum. Malatyaspor, ben gelmeden önce onun yaptıklarından dolayı şu anda masada kötü durumda.

Son medya açıklamasına neyin sebep olduğunu bilmiyorum. "Her şeyi mahvettim" dedi. Birkaç hafta önce Malatyaspor'da teknik direktörlük görevine getirilmemi eleştirdi. Onu görmezden gelmeye çalıştım, sadece kendine bir isim yapmaya çalıştığını düşündüm. Ama görüyorum ki durmuyor ve tepki vermeliyim.

Birkaç yıl önce Osmanlıspor'dayken ona karşı kazandığımı onu hatırlamalı mıyım? Ve ona Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi futbolu oynattığımı hatırlatmalı mıyım? Ona şampiyonluk kazandığımı söylemeli miyim? Gaziantep ve Kayserispor'da elde ettiklerim konusunda hatırlatmada ısrarcı mı olmalıyım?

"İrfan Buz beni eleştirebilmek için bazı teknik direktörlük kurslarına gitmeli"

İnsanların benim hakkımda ve çalışmalarım hakkında konuşması konusunda sorun yok. Büyük teknik adamlar beni analiz ederse sorun yok. Ama İrfan Buz benden bahsetmeden önce bazı teknik direktörlük kurslarına gitmeli. Geldiğimde Malatyaspor'da ne bulduğumu söylemeyeceğim.

Ayrıca oyuncularımın bana onun hakkında söylediklerini açıklamayacağım, çünkü bu, onu gelecek yıllarda işsiz bırakır. Terlemedikleri için antrenmandan sonra üstlerini değiştirmelerine bile gerek yoktu. Benim için bu teknik adam görünmez (yok hükmünde). 

İrfan Buz birinci ve ikinci liglerde bile başarısız oldu. Sonuçlarımızı karşılaştıralım lütfen. O şu anda nerede? Kaç tane Superlig maçı var? Bende 100'ün üzerinde var; onda ise yarı yarıya. Malatya'yı puan tablosunda kötü duruma sokan takımı İrfan Buz kurdu. 

"Romanya'da 2. lig takımı bile çalıştıramaz"

Hiçbir şey kazanmamış bir antrenöre odaklanmak istemem. Onu rahatsız ettiğimi anlıyorum ama işimi dürüstçe yapıyorum ve Türkiye'de çalışmayı seviyorum. Dürüst olmak gerekirse, Irfan Buz Romanya'da ikinci ligdeki bir takıma bile teknik direktörlük yapabilecek mi bilmiyorum? "

İrfan Buz, Sumudica hakkında neler söylemişti? 

Marius Sumudica ile İrfan Buz arasındaki sert tartışmanın fitilini ilk olarak Sumudica'dan önceki YMS teknik direktörü İrfan Buz ateşlemişti. 

İHA'ya konuşan İrfan Buz, YMS'nin mevcut durumunun sorumlusu olarak halefi Marius Sumudica'yı suçlamış ve Sumudica'yı yetersiz olmakla itham etmişti.

İrfan Buz, Yeni Malatyaspor’da kendisinden sonra teknik direktörlük koltuğuna oturan Rumen çalıştırıcı Sumudica hakkında ise şu değerlendirmeyi yapmıştı: 

“Türkiye’ye kaliteli yabancı teknik adamlar gelsin. Mesela Adana Demirspor’da Montella’nın belirli bir kariyer düzeyi var. Ama bizden sonra Yeni Malatyaspor’da göreve gelen Sumudica’ya bakıyorsun, yetersiz bir teknik adam. Kaldı ki söyledikleri ve yaptıklarıyla birlikte ülkemizde belli bir profili ayaklar altına alıyor. Biz 8 müsabakada 6 puan almışız, Giresunspor 8 maçta Hakan Keleş ile 5 puan aldı. Giresunspor’u tebrik ediyorum, Hakan Keleş ile devam ettiler ve sonuçlarını da alıyorlar. Sumudica bizim ülkemize geliyor, 13 mücadele oynandı, sürekli ‘ben hata yaptım’ diyor. Niye geliyorsun o zaman ülkemize? Amatör müsün sen? Buraya bazı şeyleri düzeltmek için geliyorsun.”

Ailesi ile mutluluk pozu verdi 

Bu arada, Romanya'ya döndükten sonra Yeni Malatyaspor ile ilgisini kesmeyen ve YMS hakkında yorum yapmaya devam eden Marius Sumudica, sosyal medya hesabında önceki gün ailesi ile birlikte olduğu bir fotoğraf yayınladı. "Ailem, destekçilerim ve hayatım" mesajı eşliğinde yayınladığı fotoğrafta Marius Sumudica, eşi Liliana, foto model olan kızı Sarah ile kendisiyle aynı adı taşıyan oğlu Marius'la birlikte mutluluk pozu (kapak fotoğrafı) verdi.

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • uğur tn (2 yıl önce)
    Bu saatten sonra seni bu ülkeye yeniden teknik adam olarak getirecek bir enayi var mı elbette vardır enayi bitmesine bitmez bu ülkede ama sen kötü ötesi bir teknik adamsın. Aç gözlü başarıyı kendine,başarısızlığı ise sen hariç herkese satan bir adamsın sen. Bu saatten sonra seni bu ülkeye getirecek kulübü şimdiden nefretle kınıyorum.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Suat (2 yıl önce)
    Ey şovmen adam ilk geldiğinde iki glibiyet alınca çok kaliteli bir futbolcu gurubum var. Dediklerimi aynen uyguluyorlar diyorsun üç dört hafta sonrada kaliteli dediğin ve methiyeler düzdüğün futbolcu grubuna 3.lig topçuları diyorsun. Bu takımı ben kurmadım istediğim futbolcuları alın bu takımı ligde tutacağım diye söz veriyorsun. Futbolcularada lig sonuna kadar sizinle beraberim diyorsun.Sonra da kaçıp soluğu romanyada alıyorsun. Ve Sonrada irfan buz gibi gönlümüzde taht kurmuş türkiye liglerinin bence en beyefendi hocasına utanmadan laf söylüyorsun. O adam hić bir takımdan senin gibi kaçmadı. Kulüp yönetimleriyle anlaşarak ayrıldı. O nere sen nereee. Kendini komik duruma düşürüpte insanları güldüreme. .
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu (2 yıl önce)
    Sende suç yok ağa seni bu ülkeye getirenlerde, hala konuşuyorsun lig devam ederken oyuncularını yerden yere vuran sen degilmiydin , hadi oradan şovmen kılıklı,o begenmedigin hoca bu takımı Süper lige çıkardı bir yıl oncede ligde tuttu, kısacası edep yahu diyorum.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Kovideski (2 yıl önce)
    Anlaşıldı...ikiside yetersiz
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Siz birbirinizi yiyin olan yeni malatyaspora oldu bayramgeçti kınayı bir yerlerinize yakın
    %89
    %11
    Yanıtla