SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Oyunlarını Başlarına Geçireceğiz"

0
Güncellendi - 2017-04-02 22:06:32
A- A+ PAYLAŞ

16 Nisan'da yapılacak olan Anayasa Değişikliğine ilişkin halk oylaması öncesi AKP'li siyasiler propaganda çalışmalarını sürdürüyor.

"GÜÇLÜ BİR EVET DİYECEĞİZ"

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Darbelere karşı durmak için, şehitlerimizin kemiklerini sızlatmamak için, milletimiz için, evlatlarımız için, çocuklarımız için, mili iradenin tecelli etmesi için 16 Nisan’da hep birlikte güçlü bir ‘evet’ diyeceğiz” dedi.

AKP Gençlik Kolları İl Başkanlığı tarafından Kernek Külliyesi’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Çalık, parlamenter sistemde ‘demokrasi vazgeçilmez’ denildiğini ancak demokrasiden çok fazla taviz verildiğini belirtti.

Çalık, ‘Demokrasiden taviz vermeyiz’ deyip, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu söyleyenlerin milletin iradesine birçok kez darbe vurduğunu ifade etti.

15 Temmuz hain darbe girişiminin olduğu gece genci yaşlısı bütün milletin meydanlarda olduğunu dile getiren Çalık, “Milletin iradesi, o gün millete, vatana, bayrağa, ezana sahip çıktı. Cumhurbaşkanımızın ‘sizleri meydana bekliyorum’ cümlesi hepimizin meydanlara dolmasına yetti ve bütün meydanlar milletin iradesiyle doldu. Demokrasiye vurulmak istenilen darbelere engel olundu. İlk kez Türkiye’de yapılan istenilen darbe, milletin iradesiyle püskürtüldü. Demokrasiye darbe vurmak hadsizliğini yapanlara 15 Temmuz’da gereken cezayı milletimiz verdi. Artık daha güçlü bir ülke idealimiz var. Daha büyük bir ülke idealimiz var” diye konuştu.

Çalık, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olmasını istediklerini, bu nedenle de 16 Nisan’ın büyük önem taşıdığını belirterek, şunları söyledi:

“15 Temmuz sonrası yaşadığımız süreç ve uluslararası güçlerin nasıl içişlerimize karıştığını görüyorsunuz. Hollanda’ya bakanlarımızın uçaklarının indirilmek istenmediğini, Almanya’da uçaklarımızın indirilmek istenmediğini ve İsviçre’de cumhurbaşkanımızın şakağına silah dayanan resimlerin asıldığını görüyorsunuz. Vatan haini, her yerde vatan hainidir. Türkiye’de de vatan hainidir, İsviçre’de de vatan hainidir. Onlar orada uluslararası güçlerin maşalarıdır, burada da terör örgütleri uluslararası güçlerin maşaları olarak Türkiye’yi karıştırmaya devam ediyorlar. PKK’sı, FETÖ’sü, YPG’si, PYD’si, DEAŞ’ı hepsi uluslararası güçlerin payandalığını, taşeronluğunu yapıyorlar. Biz milletin iradesini, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olmasını istiyoruz. Terör örgütlerinin verdiği cevabın ne olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Terör örgütlerine karşı dik duruşu sağlayabilmemiz için, uluslararası güçlere dik duruşumuzu sağlayabilmemiz için, hepimizin 16 Nisan’da güçlü bir ‘evet’ demesi lazım.”

Türkiye’nin geleceği için 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandumda güçlü bir ‘evet’ diyeceklerini kaydeden Çalık, “16 Nisan’a kadar usanmadan, yılmadan kapı kapı dolaşın. Tek tek dolaşın. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi ‘durmak yok koşmaya devam.’ Hayır verecek kapıları dahil olmak üzere bütün kapıları çalın, niçin evet vermeleri gerektiğini onlara anlatın. Darbelere karşı durmak için, şehitlerimizin kemiklerini sızlatmamak için, milletimiz için, evlatlarımız için, çocuklarımız için, mili iradenin tecelli etmesi için 16 Nisan’da hep birlikte güçlü bir ‘evet’ diyeceğiz” şeklinde konuştu.

AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ise “Vatan için, millet için her daim canımızı vermeye hazırız. Yeter ki ülkemiz zalimlerin, bu ülke üzerinde oyun kurmak isteyenlerin, fitne fesatın eline geçmesin. Bizi bölmek isteyenlerin, bizi başka kanallara çekmek isteyenlerin, bizi Suriye gibi yapmak isteyenlerin, Irak gibi yapmak isteyenlerin hayallerini kırmak, birlik ve beraberliğimizi daha sağlamlaştıralım diye yeni anayasa, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle beraber daha da güçleneceğiz” diye konuştu.

Kahtalı, Malatya’nın kararının net, oyunun evet olduğunu kaydederek, “Bizim şehitlerimize karşı borcumuz var. Bugün ‘hayır’ cephesine baktığımızda FETÖ, PKK, DHKP-C ve dışarıdaki bağlantılarına, ağababalarına baktığımızda Almanya’sı, Hollanda’sı, İsviçre’si ve benzerlerini görüyoruz. Bunlar hep beraber ‘hayır’ cephesindeler. Bu parlamenter sistemin değişmemesi yönünde gayret gösteriyorlar. Ama milletimiz 11 seçimdir iradesini sağlam bir şekilde ortaya koydu ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Allah’ın izniyle bu referandumda da yalnız bırakmayacak ve onların kurmuş oldukları oyunları başlarına geçirecek” şeklinde konuştu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, daha sonra İnönü Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ‘Muhtarlık Akademisi’ne’ katıldı.

Burada konuşan Çalık, muhtarların demokrasinin mihenk taşı ve toplumun kanaat önderleri olduğunu ifade etti.

Çalık, muhtarların devlet ile millet arasında köprü görevi gördüğünü belirterek, “Demokrasinin beşiği ve mihenk noktası olan muhtarlarımız, akademik kariyer sahibi olduktan sonra hem sorunlara bakışı hem de çözümünde çok daha farklılık arz edecek ve akademik unvanlı muhtarlarımız olacak” dedi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin püskürtülmesinde muhtarların önemli görevler üstlendiğine dikkat çeken Çalık, “Şimdi önümüzde püskürtmemiz gereken çok önemli bit yol daha var. İstikrarlarımız için, istikbalimiz için, milletimiz için, yapılması gereken işlemleri ve çalışmaları sizler çok iyi biliyorsunuz. İstiklal, istikbal, istikrar, Türkiye’nin geleceği için bütün muhtarlarımızla beraber ‘evet’ deyip, yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğine işaret ederek, bu noktada 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandumun büyük önem taşıdığını kaydetti.

Çakır, Türkiye’nin kalkınma, büyüme döneminde olduğunu ifade ederek, “Türkiye kırılganlıkları bir tarafa bırakıyor. Türkiye bütün nifak tohumlarını, bütün terör unsurlarını, kene gibi yapışmış, kanser gibi bu ülkenin hücrelerine sinmiş bütün yapılardan kurtulma mücadelesi verirken, perde gerisindeki güçlerinde kendini açığa vurması düşündürücü. Bizim süreci çok iyi takip etmemiz lazım. Olayları soğukkanlılıkla, ülkemiz ve geleceğimiz adına iyi yönetmemiz gerekiyor” dedi.

"OYUNLARINI BAŞLARINA GEÇİRECEĞİZ"

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin bazı kesimlerin 'tek adam' söylemine değinerek, bunun gerçek dışı olduğunu vurguladı. 1940'lı yılları anımsatan Şahin, " Diktatörlük nedir ben size söyleyeyim mi? 1940'larda benim dedem mezbelelik yerlerde Allah'ın dinini öğrenmeye çalışıyorsa, Kur'an'ı ve ezanı yasaklıyorsunuz diktatörlük işte budur. Ama bundan hiç bahsetmezler" dedi.

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı ve AKP Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya Turgut Özal Mahallesi'nde vatandaşlarla buluştu. Heyet Turgut Özal Mahallesi'nde büyük bir coşku ile karşılanırken, burada ilk konuşmayı AKP Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya yaptı.

Referanduma sayılı günler kala 'oy kullanın' çağrısını yineleyen Yalçınkaya, "16 Nisan'da bir halk oylaması gerçekleştireceğiz. Bunun ne kadar önemli olduğunu sizler de en az bizler kadar biliyorsunuz. Ülkelerin yönetim sistemini, anayasaları belirler. Bizim anayasamız da 1982 tarihinde bir darbeden sonra yürürlüğe girmiş bir anayasa. Bugüne kadar da 18 defa değişiklik görmüş ancak yine de ülkenin ihtiyaçlarına cevap vermeyen adeta yamalı bir bohça. İnşallah 16 Nisan'da sandığa gidip bu ülkenin geleceğinin teminat altına alınması için anayasa oylamasını gerçekleştireceğiz. Burada bizlere düşen en önemli görev ise bir tek oyun dahi heba olmasını sağlamamaktır" şeklinde konuştu.

Yalçınkaya'nın ardından AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Özallılara hitap etti. AKP olarak 12. seçimi gerçekleştireceklerini ifade eden Şahin, "Ancak 16 Nisan'da yapılacak olan referandum diğerlerinden çok farklı. Çünkü bu seçim ne muhtarlık ne belediye başkanlığı ne de milletvekilliği seçimidir. Bu seçim sadece ve sadece milletin seçimidir" dedi. Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"1924'te sivil anayasa diyebileceğimiz bir anayasa hazırlanmış. Ama 1960 ve sonrasında bu ülke, her zaman darbe anayasaları ile yönetilmiş. 1980 yılında ise yapılan hileler ve zorbalıklarla Kenan Evren'i cumhurbaşkanı yaptılar. Milletin haberi olmadan Evren'i cumhurbaşkanı seçtirmek için gizlice anayasaya maddeler sıkıştırdılar. Şu anda baktığımızda ise 18 maddeyi okumaktan aciz CHP ya da Avrupa o gün zorbaların yapmış olduğu bu anayasaya seslerini çıkarmadı. Ülkenin gelişmesini istemeyenler zaten bugüne kadar yaptığımız her şeye karşı çıktı. 3. köprüye karşı çıktılar. Kanal İstanbul'a karşı çıktılar. Marmaray'a, Avrasya'ya karşı çıktılar. Duble yollara, köprülere, hastanelere karşı çıktılar. Ama çok şükür milletimiz bunlara inanmıyor. Gittiğimiz her yerde milletimizin dua ve desteğini alıyoruz. Her yerde güçlü 'evet' sesleri yankılanıyor."

Konuşmasının devamında bazı kesimlerin 'diktatör' söylemine değinen Şahin, bunun gerçek dışı da olduğunu vurguladı; 1940'lı yıllara işaret etti. Şahin, "Diktatörlük nedir ben size söyleyeyim mi? 1940'larda benim dedem mezbelelik yerlerde Allah'ın dinini öğrenmeye çalışıyorsa, Kur'an'ı ve ezanı yasaklıyorsunuz diktatörlük işte budur. Ama bundan hiç bahsetmezler" ifadelerine yer verdi. Şahin, sözlerini şöyle noktaladı:

"Bir daha bu ülkede özgürlüklerle ilgili bir kesintinin olmaması için, vesayetçi anlayışların hükümran olduğu dönemlerin bir daha yaşanmaması için, alçakların bir daha bu ülkede kaos oluşturmaması için inşallah güçlü bir 'evet' ile ülkemizin geleceğini teminat altına alacağız."

Şahin'den sonra söz alan AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı ise 7 Haziran seçimlerine dikkati çekti. Başkan Kahtalı, "7 Haziran'da yüzde 42 oy almamıza rağmen hükümeti kuramamıştık. 258 milletvekili ile Meclis'te çoğunluğu sağlayamadığımız için Suruç'ta bombalar patlamaya başladı. Ülke zayıflamaya başladığı andan itibaren başta FETÖ başat olmak üzere PKK'sı DHKP-C'si ve onların ağbabaları olan Hollanda'sı, Almanya'sı, İsviçre'si hemen tuzaklarını kurmaya başladılar. Bugün referanduma kimler 'hayır' diyor, iyi görmemiz lazım. İnşallah 16 Nisan'da öyle güçlü bir destek vereceğiz ki hepsinin oyunlarını bozup başlarına geçireceğiz" diye konuştu.

POLAT VE GÜRKAN'IN ZİYARETLERİ..

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Çilesiz Mahallesi'nde esnaf ve vatandaşları ziyaret etti. 16 Nisan referandumu için halktan destek isteyen Başkan Polat, "Güçlü Türkiye, itibarlı Türkiye ve istikrarlı bir Türkiye için esnaf da vatandaş da 'evet' diyor" şeklinde konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, referanduma sayılı günler kala mahalle mahalle gezerek 16 Nisan'ın önemini anlatmaya devam ediyor. Bu kapsamda Çilesiz Mahallesi'nde esnaf ve vatandaşlarla buluşan Başkan Polat, sıkılmadık el bırakmayarak 16 Nisan için destek istedi. Ziyaretlerinde açıklamalarda bulunan Başkan Polat, "Halk oylamasının önemi ortada. Güçlü Türkiye, itibarlı Türkiye ve istikrarlı bir Türkiye için esnafımız da vatandaşımız da 'evet' diyor. Allah hepinizden razı olsun" ifadelerine yer verdi.

Darbe anayasasının bu oylama ile çöpe gideceğini vurgulayan Başkan Polat, "İnşallah 16 Nisan ile birlikte vesayet bitecek, halkın iradesi hakim olacak. Şimdi söz de karar da milletin. Sizlerin 'evet' oyları ile ülke ekonomisi şaha kalkacak ve inşallah 2071 hedeflerimize koşar adım gideceğiz" diye konuştu. "Malatya'mızın 16 Nisan'da çok yüksek oranda 'evet' diyeceğine gönülden inanıyorum" diyen Başkan Polat, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde 'evet' seslerinin taa yüreklerinden geldiğini duyuyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi Allah milletimizden razı olsun. Biz 16 Nisan'a kadar kapı kapı dolaşarak bu halk oylamasının önemini anlatmaya devam edeceğiz. İnşallah bu referandum ile 12 Eylül, 28 Şubat ve 15 Temmuz zihniyetine dur diyeceğiz."

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile AKP Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder ise Taştepe Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Muhtar ve mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği mahalle toplantısında konuşan Başkan Güder, Taştepe'nin Türkiye için tüm kalbiyle 'evet' dediğini söyledi. "16 Nisan, Türkiye tarihi bir kırılma noktasıdır" diyen Güder, "Türkiye olarak önemli bir dönemeçteyiz. Çünkü 16 Nisan'da vereceğimiz karar sadece çocuklarımızı, sadece torunlarımızı ilgilendirmiyor. Gelecek neslimizi ilgilendiren bir karar vereceğiz. 16 Nisan akşamı farklı bir Türkiye'ye uyanacağız. Dostlarımız sevinecek, düşmanlarımız üzülecek. Dolayısıyla ne mutlu ki Taştepe bu davaya sahip çıkıyor. Taştepe'nin duruşu net, kararı evet" şeklinde konuştu.

Daha sonra Taştepelilere hitap eden Selahattin Gürkan da 16 Nisan'ın önemini anlattı. "Bu coğrafya pahalı bir coğrafya" diyen Gürkan, şunları kaydetti:

"Üzerinde çok büyük oyunlar oynanan bir coğrafyada yaşıyoruz. Oyun oynayanların oyunlarınızı bozmak ise bizlere ve sizlere düşer. Biz birlik ve beraberlik içerisinde olursak tüm oyunlar bozulur. 16 Nisan'da sandık önümüze gelecek. Şimdiye kadar bir düşünün; etnik yapı bu ülkede istismar edildi mi, edildi. İdeolojik yapılar istismar edildi mi, edildi. İnanç değerleri istismar edildi mi, edildi. İşte 16 Nisan'da önünüze gelecek sandık, tüm bu istismarların önünü kapatacak. Nasıl kapatacak? Yeni sistemde cumhurbaşkanı olmak isteyen kişi şunu diyecek: Ben yüzde 50'nin üzerine hitap edeceğim. Dolayısıyla kucaklayıcı bir söylem geliştirmek zorunda kalacak. Bütünleştirici bir dil geliştirecek ve bu beraberinde toplumsal uzlaşıyı getirecek. Böylece memlekette milli birliğimizin temeli atılacak. Aramıza nifak tohumları ekmeye kalkanların da önüne geçecek. Şu ana kadar Malatya halkı, Battalgazi halkı, Taştepe halkı her zaman kendine yakışanı yaptı. Ben bu seçimde de Malatya'nın yine kendisine yakışanı yapacağına yürekten inanıyorum, Allah hepinizden razı olsun."

Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özbey, AKP Malatya Gençlik Kolları Başkanı Enis Aydoğan ve gençlik kolları üyeleri de Malatya merkezde 'evet' gazetelerini vatandaşlarla buluşturduktan sonra; Akçadağ ve Pütürge'de gençlerle bir araya geldi. Ziyaretler esnasında açıklamalarda bulunan AKP Malatya Gençlik Kolları Başkanı Enis Aydoğan, "Anayasa değişikliği kapsamında 18 maddemiz var ve bu 18 maddenin her birisinin de ayrı ayrı önemi var. Bu maddeler,özellikle yeni nesillerin daha güçlü ve daha rahat bir Türkiye'de yaşayabilmesi için sunulan maddeler. Bu maddeler Allah'ın izniyle hayata geçtiği takdirde inşallah daha refah yarınlara hep birlikte yürüyeceğiz" şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özbey ise şunları kaydetti:

"Bugün Türkiye'de olan, 'sessiz bir devrim'dir. Bir inkılabın gerçekleşmesidir. Biz farkında değiliz ancak 200 yıldır bu topraklara vurulan pranga kalkıyor. Bugün Hollanda tutuşmuş. Ya seni ne ilgilendirir benim yapacağım değişiklik? Almanya tutuşmuş. Ya seni ne ilgilendirir? 'Evet' çıkarsa ülke bölünecekmiş. O zaman neden bu PKK 'evet' demiyor da 'hayır' diyor? Aslında olay çok net. Halkımız da tüm bunların farkında olduğu için 16 Nisan'ı sahiplendi ve inşallah sandıklar 'evet' oylarıyla patlayacak."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • turan yorulmaz (7 yıl önce)
    Seçim gibi arkadaş bu telaş bu ne kaygı evet'e o kadar odaklanmayın belki bu işte bir HAYIR vardır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Sefa (7 yıl önce)
    Şimdi bu Muhterem Vekillerimize tek bir soru sormak istiyorum;: Hani Siz anlatıyorsunuz ya, Siz bile anlattığınıza gülüyorsunuz; Tam da bunun üzerine soruyorum bu soruyu: FIRAT KALKANI OPERASYONU NE OLDU? KERKÜK'e TÜRK BAYRAĞI DİKİLDİ Mİ?
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (7 yıl önce)
    Vatandas,olarak,sizlerin,sert,tehtit,konusmaniza Asla,katilmiyorum,herkesin,oyu,kendine,gore Deyerlidir,sizleri,kiniyorum,sandiklarda,hayir Hayir,cikacak,endisesine,kapildiniz,ve,hayir, Cikacak
    0
    0
    Yanıtla