SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Özel Bir Proje"

0
Güncellendi - 2020-11-25 01:55:06
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Eski SSK Hastanemizin bulunduğu 40 dönümlük alan üzerine inşa edeceğimiz Belediye Hizmet Binası ve Millet Bahçemiz; mimari yapısı, işlevselliği, modern görüntüsü ve sosyal donatılarıyla Benzersiz Şehirler anlayışına uygun, gelecek nesillere emanet edeceğimiz kıymetli bir eseridir.” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, kazı çalışmaları tamamlanan Belediye Hizmet Binası ve Millet Bahçesi alanında Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları ve Mahalle Muhtarlarıyla birlikte incelemelerde bulunup, proje üzerine yetkililerden bilgiler aldı.

Yeşilyurt’un gelişen hüviyetine yakışacak çok değerli bir yatırımı gelecek nesillere emanet etmek için titiz ve planlı çalıştıklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Yıkımı tamamlanan eski SSK Hastanemizin bulunduğu 40 dönümlük alanda hizmete sunacağımız Belediye Hizmet Binası ve Millet Bahçemiz için başlatılan kazı çalışmaları bugün itibariyle tamamlandı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için açıkladığı seçim manifestosunda üzerinde özenle durduğu ‘Benzersiz Şehirler’ hedefine uygun bir teknolojik alt yapıya ve mimari desenlere sahip olmasına özen gösterdiğimiz Belediye Hizmet Binası ve Millet Bahçemiz, deprem yönetmeliklerine uygunluğu, modern yapısı, mimari özellikleri, yeşil alanları ve sosyal donatılarıyla bölgemizin prestij seviyesini artıracaktır. Vatandaşlarımızın kolay ve rahat ulaşması bakımından Yeşilyurt’umuzun merkezi bir konumunda olmasına önem verdiğimiz Belediye Hizmet Binamız sayesinde hemşerilerimize her türlü hizmeti kolay ve rahat bir ortamda ulaştıracağız. Milletvekillerimizin, AK Parti İl ve İlçe Başkanlığımızın, Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın, kurum ve kuruluşların destekleriyle bu özel bölgeye, görselliği, hizmet alanları, çevre düzenlemesiyle kentimizin vizyonel kent yapılaşmasına özel anlamlar katacak güzel bir hizmet binası kazandıracağız.Gelecek 50 yılda Malatya’mıza hizmet edecek, fonksiyonel alanlara sahip, geleceğin kent yapılaşmalarına örneklik gösterilecek güzel bir projeyi hemşerilerimizin hizmetine sunmak için açıkçası sabırsızlanıyoruz. Yeni Hizmet Binamız ve Millet Bahçemizle hizmetteki kalite standartını daha iyi noktaya taşımış olacağız, başarı çıtamızı yükselteceğiz. ‘Başlamak bitirmenin yarısıdır’ diye bir sözümüz vardır. 31 Mart Seçimlerindeki taahhütlerimiz arasında yer alan bu kıymetli projemize bizler başladık. Diğer vaatlerimizde olduğu gibi bu sözümüzde yerine getirmek için çok çalışacağız, mücadele edeceğiz, Allah’ın da yardımıyla inşallah sağlıklı, kazasız belasız bir şekilde tamamlayarak hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Tabii ki buradaki binayı anlamlı ve özel kılacak olanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ tarafından yapılacak olan Millet Bahçesidir.Bu alanın Yeşilyurt Belediyesine tahsis edilmesinde desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanımıza ve katkı sunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

“İKİ VİZYONEL YATIRIM ALANIYLA YENİ BİR YAŞAM ALANI KURUYORUZ”

Yeni Hizmet Binası ile Millet Bahçesiyle bölgeye yeni bir yaşam alanı kuracaklarını sözlerine ekleyen Başkan Çınar, “  Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’un Malatya’yı ziyareti sırasında bu alanının 35 dönümlük kısmına Millet Bahçesi yapılması talimatını vermesi, bu bölgemizin mevcut yapısının farklı bir değer ve kıymete kavuşmasına neden olacaktır. Hizmet Binası ve Millet Bahçemizin yapısının birbirini bütünleştirecek şekilde hizmete girmesini sağlayarak burayı cazibe merkezine dönüştüreceğiz. İki vizyonel yatırımın aynı bölgede olması, yeni bir yaşam alanı anlamına gelmektedir. Çocuğundan gencine, kadınından yaşlısına, engellisinden sporcusuna kadar tüm vatandaşlarımıza hitap eden yeni ve özel mekânlarımızın sayısını bu tür vizyonel ve özel projelerle artırarak Yeşilyurt’ta yaşamanın ne kadar ayrıcalıklı ve farklı olduğunu daha güçlü bir şekilde hissettireceğiz. Yeşilyurt’un kimliğine yakışan, şehirleşme ve modern kentleşme modelinin gerekliliklerini yerine getirecek uygulamaları hayata geçirmeye aynı azim ve kararlılıkla devam edeceğiz. Üzerinde büyük bir özenle durduğumuz, her aşamasını yakından takip ettiğimiz Yeni Hizmet Binamız ve Millet Bahçemiz, görselliği ve tasarımıyla bu tür projelere örneklik teşkil edecektir. Malatya gerçekten böylesine devasa, güzel ve vizyonel yatırımı sonuna kadar hak ediyor. Bizlerde Malatya’mızı Benzersiz Şehirler modeline uygun yatırımlarla donatmak adına 7/24 çalışıyoruz.” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, inşaat alanında çalışan personellere tatlı ikramında bulup, çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • horozcu (3 yıl önce)
    Sn. YYurt Belediye başkanı Çöp kamyonlarının üzerindeki yazıyı kime ithaf ettiğinizi, sırtınızı kime dayandırdığınızı, kiminle yarışa girdiğinizi-kimi çekemediğinizi açıklamalısınız. Bu bilgiler Sizin borcunuz-Bizim alacağımızdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • birol (3 yıl önce)
    asıl suçlu sizi seçenlerdir hak ediyoruz....dünya virüsten kırılırken ek yatak yeni hastane yapar,bizimkiler bu hastane ve ve askeri hastanesi yıkar yerine gösteriş için ne gerekiyorsa onu yapar...ne demişti başkan kıbrıs başkanına^size yeni bi şato yapalım..
    0
    0
    Yanıtla
  • memoli (3 yıl önce)
    şimdi oralara neler yapılamazki cafe lokanta çay bahçesi market, kırtasiye ,süper lüks daire, villa vs.. açarlar yaparlar çalıştırırlar belediyeler vatandaşa hizmet için varlardı benim bildiğim şu anda ticaretheneye dönmüş durumda esnaf sanatkarlara veya ticaret odasına bağlanmalılar hemen
    0
    0
    Yanıtla
  • Selami (3 yıl önce)
    Kazı başlayacak,haber!Kazı devam ediyor ordalar!Kazı tamgaz gidiyor,haber!Kazıda sonlara gelindi,haber!Kazı bitmek üzere ordalar,haber!Kazı bitti,ordalar haber! Aferin başkana.Burdan daha yaklaşık 250 adet haber çıkartırlar..Haydi,habere..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (3 yıl önce)
    5 yıl sonra alt geçit yada köprülü kavşak yapılması zorunluk olacak bu bölgeye yola sıfır bir bina yapmak hangi akla hizmet bu şehre ihanet etmekte belediyeler yarışa girmiş
    0
    0
    Yanıtla
  • horozcu (3 yıl önce)
    Yeri ve Zamanlaması itibariyle; İhtiyaç değil, gösteriş... Bu devran sizden öncekilere kalmadığı gibi size de kalmayacak. Çöp kamyonlarınıza yazdığınız gibi "Önünüzdeki çöplere bakın."
    0
    0
    Yanıtla
  • öneri (3 yıl önce)
    Bu dar günde o hastaneyi yıkıp kendinize belediye sarayı yapıyorsunuz ya... adını hizmet binası çevre, mimari görüntü, sosyal donatı deyip kimseyi kandırmayın. oturacağınız yumuşak Ceylan derili koltuk ile kaba yerlerinize ah edip, kınıyorum. bu dar günde Gözümüze değil, gönlümüze hitap edin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (3 yıl önce)
    Sayın başkan yesilyurt hükümet konağında aynı yere yapsanız o bölgede yeni bir alt merkez oluşsa olmazmi hükümet konağının gedik bölgesine yapılmasıni anlamsız buluyorum hükümet konağı masti karşısındaki şu an belediyenin bulunduğu yani eski köy hizmetlerinin yerine ,Karakavak,bostanbasi ,Adıyaman yolu galericiler sitesi civarinada yapılabilir ama biz hiç yapılmayacak bir yere hükümet konağı yapıyoruz aynı durumu Battalgazidede görüyoruz şu anki hükümet konağı eski Malatya merkezinin dışında oraya bir katkısı yok şehir merkezinede 15 km böyle bir yerde Battalgazi hükümet konağı olurmu diyorum ve merkezde yeni bir hükümet konağı yapılmasını şu andaki hükümet konağının ise üniversiteye veya milli eğitime lise yapılmak üzere verilmesini bekliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla