Malatya’da son dönemde semt pazarları ile alışveriş merkezlerine alışverişe giden kadınların çantalarındaki küçük para cüzdanlarının çalınması olaylarında artış olması karşısında Asayiş Şubesi tarafından semt pazarlarında özel ekip kuruldu. Özel ekip, şüpheli kadını, bir kadının çantasından para cüzdanını aldıktan sonra suçüstü yakaladı.
ÖZEL EKİP PAZARDA..
Alınan bilgilere göre; semt pazarlarında son dönemde peş peşe kadınların çantalarından para cüzdanlarının çalınması olayları yaşanınca Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu tarafından özel bir ekip kurularak, semt pazarlarında yankesicilik olaylarına karşı tedbir alındı.Semt Pazarlarında şüpheli her hareketlerini yakından takip eden özel ekip, Yazgül D. adlı yaşlı kadının hareketlerinden şüphelenince peşine takıldılar.
SUÇÜSTÜ YAPTILAR ..
Özel ekipte görevli polisler, Yazgül D.’yi bir kadının çantasından para cüzdanını alıp gitmeye çalışırken, olay yerinde suçüstü yakaladılar.
Daha önceden adli suçlardan kaydı bulunan Yazgül D.’nin toplam 4 ayrı yankesicilik olayına karışarak kadınların çantalarından para cüzdanlarını çaldığı iddiası ile hakkında soruşturma yürütüldü.
Soruşturma sonrasında Adliyeye sevke dilen Yazgül D., çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine kondu.
ASAYİŞ’TEN ÖZEL EKİPLER
Bu arada, Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından çok sayıda ekibin özel olarak sokakta görev yaptığı ve özellikle silahlı olaylar, daha önce suça bulaşmış ve suç işleme ihtimali yüksek olan kişi ve kişilere karşı, hırsızlık olaylarına karşı yakın takipte bulunduğu öğrenildi. Son dönemde meydana gelen olayların kısa sürede çözülmesinde ve şüphelilerin belirlenmesi ile yakalanmasının özel ekiplerin yakın çalışmasından kaynaklandığı belirtiliyor.