SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Özensiz Yıktılar, Bizi de Mağdur Ettiler'

'Özensiz Yıktılar, Bizi de Mağdur Ettiler'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da yıkım esnasında çöken binanın yan tarafındaki apartman sakinleri, mağdur olduklarını ifade ederek destek istedi.

24 Ocak günü Elazığ’ın Sivrice ilçesinde yaşanan 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrası Malatya’da ağır hasarlı binaların yıkımları sürüyor. Bu kapsamda geçtiğimiz Cumartesi günü Battalgazi ilçesi Mehmet Buyruk Caddesi'nde bulunan 6 katlı Erdem Apartmanı’nın da yıkımı gerçekleştirildi. Ancak yıkım başlar başlamaz binanın aniden çökmesi ile yan bina büyük ölçüde hasar gördü.

Yıkım öncesinde boşaltılan binada kalan vatandaşlar mağdur olduklarını ifade ederek yetkililerden yardım istedi. 5 katlı apartmanda oturan bina sakinleri, hasar alan eve girmeye korktuklarını söyledi.

Bina yöneticisi Mehmet Ateş, yıkım nedeniyle mağdur olduklarını ifade ederek, "Bir an önce mağduriyetimizin giderilmesini ve AFAD kapsamına alınmasını istiyoruz. Eşyalarımız içeride 3 gündür elektrikler kesik dışarıdayız. Bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyoruz” dedi.

Binada oturan diğer apartman sakinleri de Çevre Şehircilik ve İl Müdürlüğünün ve yıkım yapan firmanın kendilerine yıkım öncesi uyarıda bulunduklarını ve evlere girmemeleri yönünde bildirim yaptıklarını ancak yıkım ile birlikte evlerinin ağır hasar gördüğünü ifade ettiler.

Tahliye edilen ağır hasarlı evin yıkımı esnasında kendi apartmanlarının da hasar alabileceğini yetkililere önceden söylediklerini ifade eden apartman sakinleri, binanın özensiz bir şekilde yıkıldığını iddia etti.

Kendilerinin de AFAD kapsamına alınmasını isteyen apartman sakinleri, korona virüs ile mücadele edilen bugünlerde evsiz kalmanın mağduriyetini yaşadıklarını söyledi.

iha

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Akademisyen (4 yıl önce)
    Bir İnşaat Mühendisi olarak,yıkılan bu binada ki görüntüde anlaşılıyor ki beton sınıfı çok düşük.Beton inşaat aşamasında iyi sulanmadığı,çimento ve su karışımı yeterince sağlanmadığı için beton ideal prizlenme sürecini gerçekleştirememiştir.Bu sebeple beton sıcaktan yanmıştır.Görünen köy kılavuz istemez.Bu inşaatın yapımı esnasında beton kalitesiz yapılmış.Müteahhit firmaya dava açılsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • KOVID44 (4 yıl önce)
    Yikim yapan firma apartmani tadilat edip saglam teslim etsin..devlet na yapsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalee (4 yıl önce)KOVID44 isimli kullanıcı yorumuna
    Devlet her önüne geleni müteahhit - yıkımcı yapmayacak yıkımlar belirli usul ve esaslara göre yapılacak , yıkım yapılırken devletin görevlendirdiği bilir kişi görev başında olacak ortaya çıkan hak mağduriyetini anında giderilecek devlet bunun için var bilginize ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    Adamlar işin uzmanı depremin yapamadığını yapmışlar iyi yıkmışlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    En çok da kasap İsmail'in dükkanı hasar almış.
    0
    0
    Yanıtla
İşlem süresi: 0.210 saniye