SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Öznur, Bu Arada Götürüyorsun!."

A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, En İyi Kayısı yarışmasına katılan çiftçilerin getirdiği kayısılarını inceleyip mikrofonla konuşurken Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın stanttan kayısı alıp yediğini görünce, “Öznur bu arada götürüyorsun” şeklide espri yaptı.  Bu arada, kayısı yarışmasında dereceye giren üreticilere, akşam düzenlenen festival açılış töreninde ödülleri verildi.

-Konuşmasını kesti, esprisini yaptı  
Yıldırım, Mişmiş Park Fuar alanında yer alan ve yarışmaya katılan kayısıların bulunduğu stantları gezdi. Kayısıları inceleyen Binali Yıldırım, "Kayısı Festivali dolayısıyla kayısının başkenti … ” diye konuşurken, Milletvekili Öznur Çalık’ın stanttan kayısı alıp yediğini görünce, konuşmasını keserek, “Öznur bu arada götürüyorsun” esprisini yaptı.  

Binali Yıldırım, kısa bir gülüşmenin ardından konuşmasına kaldığı yerden devam etti.  

Yıldırım, “Kayısının başkenti Malatya’dayız.  200’e yakın kayısı üreticimizin numuneleri bugün yarışa girdiler. Çok heyecanlı bir süreç yaşadılar. Benim nazarımda sadece üçü değil, bütün üreticilerimiz birincidir. Üretmek çok kutsal bir şeydir. Üretmek insanlarımıza, insanlığa yapılabilecek en büyük hizmetlerin başında geliyor. Kayısı sadece bir bahçe değil. Bir bahçeyi bir ülkenin en temel ihracat ürünü haline getiren Malatya’yı ve Malatya çiftçisini tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

-Kimler dereceye girdi?
Kabaaşı ve Hacıhaliloğlu kayısı türlerinde yapılan En İyi Kayısı Yarışmasına 200 üretici katıldı. Yarışmanın sonucu Malatya Büyükşehir Belediyesinin yanında festival açılış töreninde açıklandı.  

Yarışma sonucunda Kabaaşı türünde Kale ilçesinden katılan Selim Kızıltaş birinci olurken, Akçadağ ilçesinden katılan Hasan Genç ikinci ve Doğanşehir’den katılan Hüseyin Mete ise üçüncü oldu.

Hacıhaliloğlu türünde ise Darende’den katılan Murat Özdemir birinci, Yeşilyurt’tan katılan Hasan Genç ikinci ve Doğanşehir’den katılan Hatun Mete  ise üçüncü oldu.

Yarışmada birinci olanlara 15’er bin TL, ikinci olanlara 12 bin 500’er TL ve üçüncü olanlara ise 10’ar bin TL para ödülü verildi. Yarışmacılara ödüllerini Vali Hulusi Şahin verdi.  

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • Hüseyin (1 yıl önce)
    Boşu boşuna bu kadar büyütüyorsunuz görünce de iki büklüm oluyorsunuz burda klavye kahramanlığı yapmaya gerek yok
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Şükrü (1 yıl önce)
    Valla gardaşlar Malatya tabiriyle ALLAH konuşturuyor Binali bey bilerekmi bilmeyerek mi diyor acaba.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hz. ÖMER Adaletİ NERDE? (1 yıl önce)
    Kardeşleri yakınları aile boyu hep ..... ?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet Rasim (1 yıl önce)
    Hep derler ya; Söyleyene değil, O sözü söyletene bak. Bu söze kim maruz kalıyorsa, Oturup iyi bir düşünmesi lazım. Sadece kendini değil, Etrafındakileri de. Kurtuluş, Hz. Ebubekir R.A. gibi elindekini, avucundakini dağıtmaktan geçer. (Tabii ki, bu söz bilene ve inanadır.) Asrı saadetin, ilk yani bir numaralı halifesi olmasına rağmen tarihi kayıtlar döneminin en zengini demesine karşın mal tutmayı kenara bırakın nerede muhtaç görse, nerede özgürlüğü için paraya ihtiyacı olan esir görse (tıpkı Bilali Habeşi) gibi ya da Beytül Malda (Devletin Kasası) eksilme görse kendi bütçesinden ekleme yapardı. Vefatına yakın da dağıtacak tek bir malı yada parası kalmamıştı. Ben de dahil, Doymasını bilmeyenlere duyurulur. Ölüm de var.. Ve dahi gözümüzü doyuracak toprak ta var. Eskilerin meşhur sözü ile nokta koyalım. Yarın, hak tecelli edecek olduğun da altını gümüşü kenara bırakın toprak ta herkese nasip olmaz. O yüzde boşuna denmemiş. İnsanın gözünü ancak toprak doyurur diye.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vay be (1 yıl önce)
    Bizim gibi malatya halkı olursa daha çok götürürler ne diyelim kimse kızmasın en büyük suç bizde 20 sene zorla bizi seçin demediler ki
    %96
    %4
    Yanıtla
  • 128 (1 yıl önce)
    Arsa arazimi Kayısı?
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Mehmet naim (1 yıl önce)
    Binali yıldırım bu işte taşı gediğine koymuş;. !!!
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    dur diyen bir millet de yok zaten…
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Gerçek bu (1 yıl önce)
    Allah tan zaman hızlı geçiyor 2023 haziran a az kaldı. Millet te bunları götürecek. Allah ım sen bildiğin gibi et bunları.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Harun (1 yıl önce)
    Binali bey, siz bir de Öznur'un rektör olan bacısı var, hiç sorma.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • murat (1 yıl önce)
    ağam senin gördüğün neki :) :)
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Yorum yok.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • irdogan (1 yıl önce)
    maaşallah götüren götürene.
    %98
    %2
    Yanıtla
  • SELİM (1 yıl önce)
    Türkiye cumhuriyeti sınırlarında sizin çocuklarınız kadar götüren olmamıştır. Ama senin oğlun dahi 32 yaşında 28 milyar dolar serveti var. Biraz kilo problemi var ama 28 milyar doları da var olsun adam çok zeki soran da yok babası binali. Bu adam geldi diye karşılamaya giden prim veren Malatyalıları alkışlıyorum. Bence madalya verilmeli bu ülkeye hiç kimse böyle girişimci bir evlat kazandırmadı.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • 28 milyar doların ne olduğundan haberin yok sanırım. Sabancının ve koçun bile o kadar serveti yok. Biraz yavaş gidin ki inandırıcı olsun
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Hacı (1 yıl önce)
    Hep götürüyor da sandıkta dersini verecek seçmen yok!!!
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Götürüyor götürüyor
    %93
    %7
    Yanıtla
  • malatyalı kenan (1 yıl önce)
    sever, abisi
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Roketbalığı (1 yıl önce)
    Sapı,çöpü demeden hemde…!
    %90
    %10
    Yanıtla
  • serdar (1 yıl önce)
    götürmeyen kalmadı malatyada sayın binali yıldırım
    %91
    %9
    Yanıtla
  • erhan (1 yıl önce)
    öznurun en iyi yaptığı şey
    %92
    %8
    Yanıtla