SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pancar Alımı Malatya'dan Başlayacak

0
Güncellendi - 2021-09-02 01:13:38
Pancar Alımı Malatya'dan Başlayacak
A- A+ PAYLAŞ

Türkşeker'in 25 Ağustos Çarşamba günü pancar çiftçilerinin hesabına yatırdığı 140 milyon lira sulama avansı ile birlikte toplamda çiftçilere verilen destek 650 milyon lira oldu.

Türkşeker'den yapılan açıklamaya göre, Türkşeker fabrikalarında bu yıl ilk pancar alımı 6 Eylül'de Malatya Şeker Fabrikası ile başlıyor.

Türkşeker, pancar üreticilerinin girdi maliyetlerini düşürmek için (suni gübre, yaş küspe bedeli, şeker ve pancar tohumu) 350 milyon lira tutarında ayni avans ödemesi yapıldı. Şirketin çiftçilere yaptığı ekim ve sulama dönemi nakdi avans tutarı ise 25 Ağustos Çarşamba günü pancar çiftçilerinin hesabına yatırdığı 140 milyon lira ile toplamda 300 milyon lira oldu.

Bu yıl kuraklıktan dolayı birçok tarımsal üründe yaşanan rekolte kayıpları sonrası gözlerin pancar üretimine çevrildiği belirtilen açıklamada, Türkşeker ziraat ekibinin sahadaki etkin ve titiz çalışması ile şeker pancarı üretiminde sorun olmayacağı bildirildi. Açıklamada, geçen yıl son kırk yılın üretim rekorunu kıran Türkşeker'in bu yıl da A şekeri kotasına denk gelen şeker pancarı temininde sorun yaşamayacağı da kaydedildi.

İstanbul, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız