SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Paris'te Ayrılıkçı Yasa ve İslamofobi Protestosu

0
Güncellendi - 2021-03-15 00:45:41
Paris'te Ayrılıkçı Yasa ve İslamofobi Protestosu
A- A+ PAYLAŞ

Fransa’nın başkenti Paris’te "ayrılıkçı" yasa tasarısı olarak bilinen "Cumhuriyet Prensiplerine Saygıyı Güçlendiren" yasa tasarısı ve İslamofobi protesto edildi.

Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Republique Meydanı'nda Fransız Müslüman Demokratlar Birliği ve çok sayıda sivil toplum örgütü tarafından Müslümanları hedef alan ve "ayrılıkçı" yasa tasarısı olarak da bilinen "Cumhuriyet Prensiplerine Saygıyı Güçlendiren" yasa tasarısı ile İslamofobi protesto edildi. Göstericiler, "İslamofobiye dur" yazılı pankartlar açarken, yasa tasarısını ırkçı ve demokrasi karşıtı olduğunu belirttiler.

Ayrılıkçı Yasa tasarısı, Fransa'da ve birçok ülkede insan hakları savunucuları ve Müslümanların tepkisine neden olmuş hatta bazı ülkelerde Fransız ürünlerine boykot çağrısı yapılmıştı.

Yasa tasarısı 16 Şubat'ta Ulusal Meclis'te kabul edilmişti. 30 Mart tarihinden itibaren de Senato'da görüşülecek olan yasa tasarısının Senato'daki oylamanın ardından yeniden Ulusal Meclis'e gelmesi bekleniyor.

Paris, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız