Malatya'da 9 ay önce bir pavyonda çıkan ve 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı kavgayla ilgili tutuklanan 3 kişiden birisi tahliye edildi.
Malatya merkez Akpınar semti Cezmi Kartay Caddesi'ndeki İnci Pavyon'da 18 Ocak 2006 tarihinde gece çıkan kavgada, tabancayla ateş edilmesi sonucu yaralanan Yusuf Seçkin (42) adlı pavyon çalışanı kaldırıldığı Turgut Özal Tıp Merkezi'nde hayatını kaybetmişti. Olaydan sonra, Mustafa Ö., Mehmet K. ve Engin K. tutuklanarak Malatya E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konulmuştu.
Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde olayla ilgili davanın duruşmasında, sanıklardan Mustafa Ö., tahliye edildi.
Adam öldürmek ve adam yaralamak iddiasıyla yargılanan Mehmet K. ve Engin K.'nin ise tutukluluk halinin devamına karar verildi. Duruşma dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ileriki bir tarihe ertelendi.