SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pazar Günü 12 Köyde Seçim Var

0
Güncellendi - 2021-06-06 23:18:07
Pazar Günü 12 Köyde Seçim Var
A- A+ PAYLAŞ

SEÇMENE EVLERİ İLE OY KULLANMA YERİ ARASINDA KISITLAMA MUAFİYETİ.. Pazar günü 11 köyde (kırsal mahalle) muhtarlık, 1 köyde ise ihtiyar heyeti seçimleri yapılacağı, korona virüs salgını nedeniyle Pazar günü uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasının bu köyler için esnetildiği, seçmenlerin evleri ve oy verme yeri arasındaki güzergah ile zaman diliminde kısıtlamadan muaf oldukları bildirildi.

12 KÖYDE SEÇİM..

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'nın 17 Mart 2021 tarihli kararı gereği, 6 Haziran 2021 Pazar günü 11 mahallede (Arguvan-Ermişli, Gökağaç ve Narmikan Mahalleleri; Arapgir-Paçalı Mahallesi; Battalgazi-Hisartepe; Doğanşehir-Doğu ve Yuvalı Mahalleleri; Pütürge-Bakırköy, Deredüzü ve Yandere Mahalleleri; Yeşilyurt Özal Mahallesi) Muhtarlık ve 1 mahallede (Arapgir-Pirali Mahallesi) İhtiyar Heyeti Seçimleri yapılacak.

Valilikten yapılan açıklamada "İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 02.06.2021 tarihli ve 2021/37 sayılı kararına istinaden; İlimizde muhtar veya ihtiyar heyeti seçimlerinin yapılacağı yerleşim yerlerinde ikamet eden vatandaşlarımızın Anayasamızda yer alan seçme ve seçilme hakkını tam anlamıyla kullanabilmelerini temin etmek amacıyla;

- Seçimlerde görev alacak kişiler, seçim kurullarınca düzenlenmiş görev belgelerini ibraz etmeleri,

- Oy kullanacak seçmenler ise seçmen kâğıtlarını ibraz etmeleri,

- İkamet ile oy verme yeri arasındaki güzergâh ve zaman dilimi ile sınırlı olmak kaydıyla 06 Haziran 2021 Pazar günü sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacaklardır."denildi.

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu da, seçim yapılacak köylerdeki muafiyetlere ilişkin karar alarak açıkladı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • yavuz44 (3 yıl önce)
    Ne oldu yaa ne seçimi erken seçim mi olacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Yavuz bey boşalan koltukları doldurmak için seçim yapıldı...
    0
    0
    Yanıtla