SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pelin Çift'ten Darende Ziyareti

0
Güncellendi - 2019-05-07 03:36:19
Pelin Çift'ten Darende Ziyareti
A- A+ PAYLAŞ

TRT'de spiker ve programcı Pelin Çift, Malatya'nın Darende ilçesinde Somuncu Baba Külliyesi'ni ziyaret etti.

8. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı kapsamında kente gelen Çift, inanç turizminin önemli mekanlarından Somuncu Baba Külliyesi'ni gezdi.

Caminin din görevlilerinden Musa Tektaş'tan bilgi alan Çift, daha sonra Somuncu Baba ve Hulusi Efendi'nin yazdığı eserleri inceledi.

Ziyaretine ilişkin AA muhabirine değerlendirmede bulunan Çift, külliyeye ilk defa geldiğini söyledi.

Çift, külliyenin, manevi havası ve estetik mimarisinin kendisini derinden etkilediğini belirterek, şöyle devam etti:

"Buraya gelirken beni böyle derinden etkileyecek manevi havayı teneffüs edeceğimi bilmiyordum. Daha önce Somuncu Baba ve Hulusi Efendi'yi duymuştum ama böylesine güzel bir külliye ve mimariyle karşılaşacağımı bilmiyordum. Burada her şey çok güzel. Manevi dünyamıza ışık tutan Anadolu'nun manevi önderlerini ziyaret edip dua ettik. Yetkililerden bilgi aldık. Taş ve ahşabı büyük bir incelikle işleyip mimari bir estetiğe dönüştüren, aynı zamanda imar ve ihya faaliyetlerini yürüten Hulusi Efendi Vakfına teşekkür ederim."

Çift, külliyeyi ziyaret ettikten sonra Tohma Kanyonu ve Hamidiye Çarşısı'nı gezdi.

Çift, Darende ziyareti sırasında karşılaştığı Malatya Valisi Aydın Baruş'la da sohbet etti.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Ayşe sahin (5 yıl önce)
    Güzel Darendemizi şereflenirdiniz Hoş geldiniz ??❣
    0
    0
    Yanıtla
  • turan (5 yıl önce)
    Beğendiğim ve programını izlediğim bir hanım, tüm fotoğraflar güzel ancak mescidin içinde kubbeye karşı çekilmiş fotoğraf yakışmamış, mankenmisiniz, artismisiniz veya film mi çekiyorsunuz da biz fark etmedik olmaz böyle pozlar ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemalettin (5 yıl önce)turan isimli kullanıcı yorumuna
    Boş yapmada işine bak istediği gibi poz verir dudakta büker isterse neyi hoş değil herşeye bir kulp takmaktan bıkmaz sizin gibiler o yüzden yorum yapmazsan seviriz şu çağ dışı düşüncelerinizi görmek miğde bulandırıyor. Burada hanımın teşrif edip gelmesi bile güzel bir olay, övmek yerine dövmeyi tercih ediyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI ROJDA (5 yıl önce)Kemalettin isimli kullanıcı yorumuna
    Ne demek istediği gibi poz verir.Oranın kutsal bir mekan olduğundan bi habersin herhalde.Herşeyin bir adabı usulü vardır.Çağ dışı görüş ,bence senin gibi başka fikirlere saygısı olmayanlar için daha iyi yakışır.Zannedersin İngiltere Kraliçesi gelmiş, ne kadar büyütmüşsün gözünde böyle
    0
    0
    Yanıtla
  • Nurettin Aslan (5 yıl önce)
    Pelin hanım ilçemizi ziyareti güzel bir olay.onun gibi tarihe önem veren birinin Somuncu Baba ve külliyesinin tanıtımında çok etkili olacağını ümit ediyorum.Kendisine teşekkür ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla