SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Pensilvanya'daki Adamdan Ne İcazet Alacağım!"

0
Güncellendi - 2018-06-02 05:54:13
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye yüklenerek, "Ben Pensilvaya'daki adamdan neden icazet alacağım ki bana icazeti halkım verdi" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran seçimleri için Malatya'da yaptığı mitingde, "Malatya, Battalgazi'nin şehri Malatya, kayısının başkenti Malatya, merhum Özal'ın yadigarı Malatya, eşi bulunmaz Malatya, gönülleri coşturan Malatya, Allah'ına kurban Malatya. Bugün Malatya yine güzel bir tarafta rahmet bir taraftan bereket. Sevginiz, muhabbetiniz, ahde vefanız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Rabbim yolunuzu bahtınızı açık etsin. Malatya vakit birleşik vakti diyor muyuz? Malatya, vakit Malatya vakti diyor muyuz? Vakit, Türkiye vakti diyor muyuz?  Unutmayın yaparsa yine AK Parti yapar. Gelirken yolda bir pano gördüm, ortak paydamız Malatyaspor. Malatyaspor'a ne yaptınız ki ortak paydamız Malatyaspor diyorsunuz. Malatyaspora yine AK Parti yaptı. Malatya Stadını kim yaptı, biz yaptık" diye konuştu.

16 YILDA ÜLKEMİZİ 3,5 KAT BÜYÜTTÜK

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Geçtiğimiz 16 yılda ülkemize her alanda 3,5 kat büyüttük.  20 yıl öncesinin Malatya'sını düşünüyorum, nerede o Malatya nerede bugünkü Malatya. Alt ve üst yapısıyla bugün bambaşka bir Malatya var. 2023 hedeflerimize ulaşarak ülkemizi 2 kat daha büyütmeye talibiz. Bizim siyasetimiz, daima hizmet siyaseti olmuştur. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olamaya geliyoruz. Bugüne kadar hep bu anlayışla çalıştık. 24 Haziran'da milletimiz hizmet için, yatırım için projele için destek istiyoruz. 24 Haziran'da güçlü hükümet için cumhurbaşkanlığında şahsımı, mecliste AK Parti'yi desteklemeye hazır mıyız? Sizlerin desteğiyle irade, erdem ve cesaretle hep beraber Türkiye'yi şahlandırıyor muyuz? Malatya bu heyecanıyla ve desteğiyle yanımızdaysa Allah'ın izniyle 24 Haziran akşamı sandıklar 6'da 6 diyecek mi? Rabbim hepinizden razı olsun."

CHP YATIRIM YAPTI MI BURAYA?

Malatya'ya 16,5 katrilyon yatırım yaptıklarını kaydeden Erdoğan, "Ah ah bu CHP, bu tür yatırımlar yaptı mı buraya? CHP'de laf var... Eğitimde 4 bin 552 yeni derslik yaptık. Üniversiteyi biz yaptık mı? Şehrimize ikinci devlet üniversitesini kazandırdık mı? Biz yaparız, onlar laf üretir biz icraat üretiriz. Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nin müjdesini yaklaşık 1,5 ay önce rahmetli Özal'ın vefat yıldönümünde milletimizle paylaşmıştık. Yüksek öğrenim talebelerimiz için 8 bin 221 kişilik yurtlar açtık. Malatya Stadyumu 27 bin kişilik kapasitesiyle modern imkanlarıyla şehrimize ve takımımıza yakışır bire eser oldu. Çıkmış 'Malatyaspor ortak paydamız' diyor. Nereden senin ortak paydanız oluyor? Ne yaptınız, ne verdiniz? Malatyaspor'da stadın hakkını veriyor. Yeni stadın yapılmasıyla artık ihtiyaç kalmayan eski stadın yerini de ne yapıyoruz, Millet Bahçesi yapıyoruz. Eski stadın yerini sizler için Millet Bahçesi olacak. İngiltere'de Hyde Park olacakta, niçin benim Malatya'mda da millet bahçesi olmasın" ifadelerini kullandı.

ONLAR LAF ÜRETİR

  ''Onlar laf üretir. Bay Kemal'in SGK Başkanı olduğu zamanki görüntüleri vermeniz lazım'' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüntülerin ekrana yansıtılmasını istedi.

  CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu da sert sözlerle eleştiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Hastaneleri görüyor musunuz? Onlar laf üretir. CHP bu, AK Parti bu. Bay Kemal'in SSK Genel Müdürü olduğu zamanın görüntülerini vermeniz lazım. Geçtiğimiz 16 yılda 2 katrilyonluk bir kaynak kullanarak şehirdeki tüm yetilerin, dulların, engellilerin, yaşlıların, kimsesizlerin, şehit ailelerinin, gazilerin yanında olduk. Buda bay Kemal'in genel müdür olduğu zaman ki hastanelerin hali. Faturayı da diğer hastanelere kesiyor, 'her yerde var' diyor. Ya sen önce sorumlusu olduğun hastanelerin haline bak. '10 yıl önce daha iyiydi, şimdi benim genel müdürlüğümde daha kötü oldu.' Zavallı zavallı. Şikayet makamında değilsin, şikayetleri düzeltme makamındasın bay kemal."

MALATYA'YA YAPILAN YATIRIMLARI ANLATTI

Malatya'ya yapılan yatırımlar hakkında da bilgi veren Erdoğan, "Şu rahmet, şu yağmura rağmen maşallah dim dik duruyorsunuz. TOKİ vasıtasıyla 12 bin 160 konut yaptık. Sağlıkta 8'i hastane olmak üzere 45 tesisi şehrimize kazandırdık. Bunlardan biri de 800 yataklı Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'dir. Malatya'ya ülkemizin ve Avrupa'nın en büyük Karaciğer Nakil Enstitüsü'nü kazandırdık. Hedefimiz Malatya'yı sağlık turizminin en önemli şehirlerinden biri haline getirmek. Bunun için 300 yataklı Malatya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'yle, 217 yataklı Onkoloji Hastanesi'nin de aralarında bulunduğu 5 sağlık tesisinin daha inşası sürüyor. 300 yataklı Battalgazi Devlet Hastanesi'nin ihalesini önümüzdeki ay yapıyoruz. Doğanyol, Kale, Kuluncak, Arguvan ilçelerimizi de devlet hastanelerine kavuşturuyoruz. Malatya hızlı tren konforunu kullanacak illerimiz arasında yer alıyor. Sivas-Malatya ve Malatya-Elazığ hızlı tren hatlarının proje çalışmaları sürüyor. İnşallah en yakın zamanda hızlı trenin inşasına başlanılacak. Malatya Havalimanının yolcu sayısı biz geldiğimizde 89 bindi, şimdi bu savı 886 bin oldu. Her yıla artıyor. İş bilenin kılıç kuşananın. Malatya Havalimanımızı daha önce yeni terminal binası dahil yatırımlarla büyüttük, modernize ettik. Bununla kalmıyor, Malatya'ya yeni bir havalimanı terminal binası kazandırıyor ve inşallah 2020 yılında hizmete alıyoruz. Malatya'ya 8 baraj ve 1 gölet inşa ettik. 11 barajım inşası da sürüyor. Sulama projeleriyle Malatya'da 235 bin dekar alanı sulamaya açtık, devam eden projelerle 373 bin dekar alanı daha sulamaya açmaya hazırlanıyoruz. Bugüne kadar Malatya'daki çiftçilerimize verdiğimiz destek miktarı 1,2 katrilyon lirayı buldu. Hayvancılıkta yüzde 50, arıcılıkta yüzde 60 hibe vererek, üreticilerimizi destekliyoruz. Kayısı başta olmak üzere meyve ve sebze ticareti artık babadan kalma usullerle yapılmıyor. Çiftçilerimizin ürünlerini 12 ay boyunca değerlendirebilmeleri için lisanslı depoculuğu geliştiriyoruz. Bunun için depo yapımının teşviki ve kiralarının karşılanması için pek çok desteği hayata  geçirdik. Hububat, pamuk, zeytin ve fındığın yanı sıra kuru kayısıyı da bu kapsamda değerlendiriyoruz. Türkiye Ürün İhtisas Borsası'nın kurulmasına karar verdik. Böylece ülkemizde tarım ürünleri ticaretinin merkezi haline gelecek. Bu borsadan en çok fayda göreceklerin başında Türkiye'de Avrupa Birliği Coğrafi İşareti Tescil Belgesi'ne sahip üç tarım ürününden biri olan Malatya kayısısı geliyor" dedi.

SGK'YI BATIRDI GİTTİ

  Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye'ye hizmet etmek, projeler hayata geçirmek, öyle her fani sahip olmaz. Bazıları batırır gider. Tıpkı CHP'nin başındaki zat gibi. SGK'ya Genel Başkan yaptılar, batırdı gitti. Bir de İstanbul’u CHP’den teslim aldım. İstanbul neydi çöp dağları, susuzluk, hava kirliliği. Ümraniye'de çöp dağları patladı 39 vatandaşımız hayatını kaybetti. Kim vardı, CHP. CHP zihniyeti bu ülkede ne zaman iş başına gelse ülkeyi krizlerle, yoklukla, yoksullukla, gerilimle yerle yeksan ettiğini milletimiz çok iyi hatırlıyor. Kendilerinin bu ülkede dikili ağacı olmadığı için şimdi çıkmış bizim eserlerimize ya çamur atıyor ya da sahip çıkmaya çalışıyorlar. İstanbul'daki yeni havalimanına ne gerek varmış. Bütün dünya nefesini tutmuş bu projeyi takip ediyor, bunlarsa 'ne gerek var.' Ülkemizin başarısını küçültmeye çalışmaya çalışıyor. Kanal İstanbul'a 'ne gerek var' diyorlar. Şehir hastanelerine 'ne gerek var' diyorlar. Yerli otomobil projesine 'ne gerek var' diyorlar. Bölünmüş yollara, oto yollara, hızlı tren hatlarına, tünellere, havalimanlarına 'ne gerek var' diyorlar. CHP'nin başındaki zat 2001 yılında güya uçak inmeye ,yolcusu olmayan havalimanı diyerek, Sabiha Gökçek Havalimanı'nı eleştiriyordu. O zaman o havalimanına uçak inmiyordu doğru ama biz geldikten sonra Sabiha Gökçen yetmez oldu ve büyüttük. Ey Kemal iş bilenin kılıç kuşanandır. Geçen yıl Sabiha Gökçen Havalimanı'nı 21 milyonu iç hat, 10,5 milyonu dış hat olmak üzere 31,5 milyon yolcu kullandı. Ey Kemal efendi, sen buraların ne işe yaradığından haberin yok. Kılıçdaroğlu'nun 'uçak inmeyen' dediği bu yere sadece 2017'de inip kalkan uçak sayısı 220 bini geçti. Bu yılın ilk dört ayındaki yolcu sayısı 11 milyona yaklaştı. Şuanda kapasite yetmediği için ikinci pisti inşa ediyoruz. Milletime soruyorum; bu kafaya Türkiye emanet edilir mi?"

SENİN FİZİK ÖĞRETMENİ OLMAN BU İŞLERİ HALLETMEYE YETMEZ

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye de seslenen Erdoğan, "Kardeşlerim bunların birde cumhurbaşkanı adayı var, o da genel başkanıyla yarışıyor. Neymiş, köprü yapmak kolaymış, boğaza dördüncü köprüyü de kendisi yaparmış. Yav senin partinin ömrü şuanda boğazda dizli o köprülerin inşasını engellemeye çalışmakla geçti. İlk köprüde Demirel'in karşısına, ikincisinde Özal'ın karşısına, son köprüde de benim karşıma dikildiniz. CHP'lilerin 'köprüyü yaptırmayız' kampanyalarını mahkemeden çıkan kararı yanlış anlayıp, 'artık burası dört beton ayak bir yerden ibaret' diyerek sevinç çığlıkları attıklarını unutmadık. Ama biz sadece üç tane köprü değil Marmaray'ı yaptık. Avrasya Tüneli'ni yaptık. İzmit Körfezi'ne Osman Gazi Köprüsü'nü yaptık. Ama bunlar bunu anlamaz. Adıyaman'da Nissibi Köprüsü'nü yaptık.

Bu partinin genel başkanı ve cumhurbaşkanı adayı sürekli bilimden, sanayiden, teknolojiden bahsediyorlar. Demek ki bu konuda iddiaları var. Bende arkadaşlarımı görevlendirdim. 'Seçim bildirgelerine bakın' dedim. Öyle ya gençler bunu çok iyi takip etsin. Madem bu konularda iddialılar, öyleyse seçim bildirgelerinde bu iddialarını dolu dolu ortaya koymuş olmaları lazım. Bir tarafta kendi seçim bildirgemizi, bir tarafta onlarınkini koyduk. Sonuçta karşımızda şöyle bir tablo çıktı; biz kendi seçim bildirgemizi adeta baştan sonra teknoloji, sanayi, bilim, yatırım, gelişim, yazılım, bilişim, uçak, robot, patent tasarım kavramlarıyla donatmışız. Onlar ya yasak savma kabilinden bir kaç ifadeyle geçiştirmiş ya hiç adını bile anmamış. Mesela savunma sanayinin yanından, yöresinden bile geçmemişler. Çünkü onların öyle bir derdi yok. Bunların kafasında ve gönlünde ne bilim ne teknoloji ne sanayi ne de  benzer bir şey yok. Senin fizik öğretmeni olman bu işleri halletmeye yetmez. Birileri kulaklarına üflüyor, bunlarda çıkıp meydanda esip, yağıyor. Arkası boş. Mesela biz Türkiye'yi bilgi tabanlı ekonomiye geçirmekten söz ediyoruz onlar yerli otomobil projesini durdurmaya taahhüt ediyor. Aslında bu projenin ne olduğuna dair bir fikirleri de yok. Türkiye'nin beş kıtada 193 ülkeye otomotiv sanayi ürünü ihraç ettiğinden haberleri de yok. Ülkemizin son 12 yıldaki ihracat şampiyonunun otomotiv sektörü olduğundan da haberleri yok. Bugün 60 bin istihdamıyla, yüzde 88 kapasiteyle kullanım oranıyla, 124 AR-GE ve tasarım merkeziyle gurur verici bir otomobil sektörüne sahip olduğumuzu bilmiyorlar. Çünkü tembeller. Parti içi kavgadan, hizip çekişmesinden fırsat bulup bu işlere zaman ayıramadıkları için öyle boş boş konuşuyorlar. Bu vesileyle kendilerini yerli otomobil projesi konusunda bilgilendirmiş olalım. Bundan birkaç ay önce meşhur Tesla otomobil var ya elektronik elektrikle eşdeğer onun patronu benim ziyaretime geldi. Bu konuları da onunla konuştuk.

Şimdi diyor ki 'Erdoğan 20 yıl geriden geliyor.' Muharrem efendi bizim hayatımız bu işleri yönetmekle geçti. Sen yönetilensin, biz yöneten. İşte siyasette 20 yıllık hayatımın 4,5 yılı İstanbul'u yönetmekle geçti. 11,5 yıl Türkiye'ye başbakanlık yaptım. 4 yıldır cumhurbaşkanlığı yapıyorum. Çıraklık, kalfalık, ustalık şimdide baş ustalık için sizden vize istiyorum. Türkiye'nin otomobil projesinde 5 şirketimiz ve TOBB bir araya gelip imzayı attılar, teknik ve mali analizler hazırlandı. Şirketin CEO'su belirlendi. Şuanda yatırım bedeli yaklaşık 3,5 milyar Avro.

Bu Muharrem İnce diyor ki ben AK Parti'yi Pensilvanya'dan icazet alarak kurmuşum. Sayın İnce bak eğer bunu ispat edemezsen namertsin dedim. Hala ispat edemedi. En sonunda dün bir yazarın kitabından bir cümle almış, o yazarda cevap veriyor, 'bu somut bir şey değil, bu soyut bir ifadeydi ve bana da ait değil.' Eh be İnce şimdi sen bu iddianı ispatlamadın davayı da açtım, yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Öyle yok. Çok saygın bir annesi var. Öyle zannediyorum ki annesi de bu yalandan dolayı rahatsız oldu. Niye yalan söylüyorsun? Senin genel başkanın yalancı diye sende yalancı olmaya mecbur musun? Hadi bakalım ispat et. İspat et. Ben şimdi sana davayı açtım. Ben, Pensilvanya'daki adamdan niye icazet alacağım? Benim hayatım siyasetin içerisinde gelişti.

Dolayısıyla yol arkadaşlarım, dava arkadaşlarım beraberce oturduk, konuştuk, kararımızı verdik , cezaevinden çıktıktan sonrada partimizi kurduk. Partimizi kurduktan 16 ay sonrada siz bizi iktidar yaptınız. Sayın İnce bak bana icazeti Pensilvanya değil, bana icazeti halkım verdi halkım. Ama onlar bu işlerden anlamaz. Onlar halk ifadesini partilerinin tabelasına... Hak nedir, halk nedir bilmezler. Onlar sadece yalanı, iftirayı, dün söylediğini bugün inkar etmeyi bilir. Kendi kendileriyle ve milletimizle kavga etmeyi bilir, başka bir işe de yaramazlar.

Malatya 24 Haziran'da bunları anladıkları dilden bir cevap veriyor muyuz? Güçlü meclis diyor muyuz? Güçlü hükümet diyor muyuz? Güçlü Türkiye diyor muyuz? Vakit birlik vakti diyor muyuz? Vakit Malatya vakti diyor muyuz? Vakit Türkiye vakti diyor muyuz? Aynı şekilde bizim 4 Rabia'mız var; tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iti olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Şu 22 günde Malatya'yı köylere kadar kapı kapı dolaşıp, 6'da 6 yapmaya var mıyız? Rahmetli Menderes Türkiye'yi gerçek anlamda yatırımlarla, kalkınmayla refahla tanıştıran bir liderdi. CHP'liler kendisini sandıkta deviremeyince işi dar ağacına götürdüler. Rahmetli Özal, kendi deyimiyle ülkemize çağ atlatmaya azmetmişti, CHP kafası Özal'ın başbakanlığına zaten tahammül edemiyordu, cumhurbaşkanı olunca hepten zıvanadan çıktılar" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitinglerde kullandığı tırın içerisinde yer alan haritada vatandaşlara hitap ettiği Malatya'nın üzerini raptiye ile işaretledi.

Burhan KARADUMAN, Ferdi DURDU- Yeni Malatya Gazetesi, malatyahaber.com- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

52 yorum yapılmış

  • Engin (6 yıl önce)
    Bu vekilleri ısteyen var mi ? Malatyayi kaldirim fabrika sahipleri mi mecliste temsil etsin akp vekillerine oy moy yok artik zenginliklerine zenginlik kattılar belediye baskani cok is yapmis gibi cok seviliyor gibi kalkmis bide baskani vekil gosterdiler hata yaptilar malatya bu sefer hak ettiği cevabi verecek en azindan hatalar cevapsiz kalmayacak hata yaptin reis kandirdilar seni bu vekillere oy cikmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • AYDIN (6 yıl önce)
    GELECEK HÜKÜMETİN İŞİ ÇOK ZOR BU YIKINTININ ALTINDA KALKAMAZ.Bence bir dönem daha devam etsin.Sonra kendi kendine bırakır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin Meriç (6 yıl önce)
    Malatya ve 81 ilimizde AK Parti'nin milletvekilerin uygulamaya başlatılan algılar ortaya çıktı millet farkına vardı. .Bunun için 24 Haziran 2018 Cumhur Sistemi oyumuz AK Parti ve Cumhurbaşkanımız diyenler yeniden tarih yazacak... "GÜÇLÜ BİR HÜKÜMET "GÜÇLÜ BİR MECLİS "GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN TABİİKİ OYUMUZLA VATANİMİZA-BAYRAĞIMİZA-DEVLETİMİZE-MİLLETİMİZE SAHİP ÇIKMANIN TAM ZAMANI #Vakit Türkiye Vakti #Vakit Malatya Vakti #Durmak Yok Yola Devam hayırlı Ramazanlar
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan Öztan (6 yıl önce)
    Ülkemizi 16 yıldır yöneten Erdoğan 16 yılın sonuda ülkemizi borçi batağına soktu.Cumhuriyt kurulduğundan bu yana ne kadar varlık varsa sattı savurdu.Dış borcumuz 453 milyar dolar.Ülkemizi çok zor günler bekliyor.Seçimden sonra hangi parti gelirse gelsin işi çok zor.Dış dünyada itibarımız kalmadı.Bağırıp çağırmaka esip savurmkla ülke yönetilmez.Seçimdem sonra büyük zamlara hazır olmalıyız.AKP artık bitti.Ülkemizi yönetemez duruma geldi.Malatyamız yatırımlar konusunda süekli kandırıldı.Erdoğan Malatyamıza her gelişinde sadece güzel söylemlerle gönlümüzü okşuyor.Oyum "Reyise"Miltevekillerinde AKP'ye oy vermeyeceğim doğru değil.Hem Erdoğan hemde AKP bu dönem oy yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (6 yıl önce)
    reise devam vekillere tamam bu isimleri Malatya istemiyor keşke yiğit bir Malatya sevdalısı bunu söyleseydi reise
    0
    0
    Yanıtla
  • Yiğit aranıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam (6 yıl önce)mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Mehmet bey ak partiye oy veren bi seçmen olarak bunu söylemeniz çok ilginç,gösterilen adaylardan memnun değiliz demeniz için yiğit aramaya gerek yok Malatya haberde yorum yapan bütün arkadaşlara tavsiyem Hiçbir partiye ve kişiye biat etmeyin oy verdiğiniz parti kimolursa olsun en küçük bir soru işareti bırakmışsa değiştirin yoksa herzaman kaybeden biz kazanan siyasetçiler olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Tan (6 yıl önce)
    Reise oy verip Akp vekillere oy vermeyeceğim söyleyene algı operasyonu yapıyorlar diye söylenim yapan kişilere sesleniyorum bu kadro koltuk sevdalısı kadro (Bülent bey hariç) vekil listesinden kimse memnun değil.oylar reise ama vekillerden bıktık usandık
    0
    0
    Yanıtla
  • kemal gündüz (6 yıl önce)
    akp ilçe belediye başkanları,taşıma usulü ile köylerden insan toplayarak,kalabalık görüntüsü veren bir yoğunluk oluşturuldu,örneğin 150 minibüs pütürgeden 2000 kişi getirdi,özel aracı olanlar hariç,akp her ilçeden enaz 3000 bin kişiyi taşıdı,kimse kimseyi kandırmasın,taşıma su ile değirmen dönmez,öncelikle şov yapan pütürge belediye başkanından hesap sorulmalı,devlet herkes için verdiği para kaynağını,sadece akp ye seçim malzemesi olarak kullanmasın,
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulkadir (6 yıl önce)
    Allahına kurban Malatya
    0
    0
    Yanıtla
  • abuzer (6 yıl önce)
    reise devam ALLAHIN izni ile ama vekillere tamam oylar reise vekillikte mhp ye burada kendi çıkarları için konuşanlara bakmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif yurtsever (6 yıl önce)
    Önce başkanlık sonra eyaletler evet demezsek dış askeri müdahele bütün bunlar emperyalizmin tuzağı bunuda ekonomik olarak bizi üretemez hale getirip bizi ithalata bağımlı kıldılar ,Türkiyeyi çok zor günler bekliyor 1919 gibi
    0
    0
    Yanıtla
  • Hesap o zaten Vatanımıza 2023ü göstermemek değişim şart 16yılda olmadı olmuyor
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (6 yıl önce)
    insanlar cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce de hep şunu söylüyordu,yaw biz recep tayyip erdoğanın hatrına bu partiye oy veriyoruz,yoksa bu vekillere kimse oy vermez.şimdi sayın erdoğanın yeri ayrı,milletvekilinin yeri ayrı olunca,insanlarda doğal olarak tamam,reise oy verecez ama bu vekillere oy vermeyecez diyor.haa bu söylenen şey yeni bir şey değil,yukarıda yazdıklarıma göre öyle değilmi.şimdi ak parti bunu fark etti,seçimlerde en büyük etmenin,faktörün vekiller değil,genel başkan olduğunu,yok efendim fetöcülerin takdiği,yok efendim mecliste yalnızlaştırma,yok şu yok bu.bırakın insanlar kendi vekilini kendi seçsin.cumhurbaşkanı vekili değil,milletvekili seçeceğiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (6 yıl önce)
    birileri almış eline davulu tokmağı çalıyorda çalıyor.kimseye vermiyor.tek bir örnek veriyorum,malatya sağlık turizminde bölgede ilk,öncü olacak diyordu siyasi vekilleriniz.doğrumu..ama malatya yerine elazığa şehir hastanesi yapılıyor.saygılar..
    0
    0
    Yanıtla
  • Bakam (6 yıl önce)
    Ahmet çakırı önümüzdeki dönem bakan görmek istiyoruz çevre ve Şehircilik Bakanı .
    0
    0
    Yanıtla
  • yücel (6 yıl önce)
    Malatyada şeker-tekel- sümer bank gitti yerine ne geldi a v m yani üret me tüket .
    0
    0
    Yanıtla
  • Nurettin (6 yıl önce)
    Arkadaşlar kimse bizi davamızdan vaz geçiremez. Bu çamur atanlar içimizdeki vatan hainleri hala bazı gerçekleri anlamakta zorlanıyorlar. Bunlara laf yetiştirmeyin. CHP zihniyeti belli. Yine daha önceki seçimde olduğu gibi terör partisiyle birlikte nasıl salladık demek ve ülkeyi kaosa sürüklemektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • DAVA ))))
    0
    0
    Yanıtla
  • Hayri Dalan (6 yıl önce)
    O yüzden mi birkaç yıl önce 'Sevgili hocam, gel gayrı bitsin bu hasret' diyerek seslenmiştin? Sonra da 'Ne istediniz de vermedik?' demiştin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bayram (6 yıl önce)
    Malatya da kararsızların sayısında artış var. Bu seçimde Malatya da Ak Parti'nin işi zor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ayna (6 yıl önce)
    Malatya ak parti iktidarı döneminde en iyi şekilde hizmet aldı sonsuz teşekkürler reis Malatya oyunun farkında Türkiye oyunun farkında Malatya seninle 5 e 1 DURMAK YOK YOLA devam
    0
    0
    Yanıtla
  • Kasim (6 yıl önce)
    Bir malatya klasigi Reis allahina gurban dedi malatya mesaji aldi Turgut ozalin kenti kaysinin baskenti suyu sert insani mert olan sehir reise sozunu verdi 5+1 vekil ins malatya devam diyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahap (6 yıl önce)
    O ne mitingti arkadaş. Yağmura rağmen yüzbinler akın etmişti
    0
    0
    Yanıtla
  • ali demir (6 yıl önce)Vahap isimli kullanıcı yorumuna
    ne yüzbinleri kardeşim Malatyada ki en sakin heyecansız mitingdi.Eski mitingleri nerede sakindi
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf Dinler (6 yıl önce)
    Her seçim döneminde Ak Parti 3 tane alırsa öpün başınıza koyun gibi laflar ederek bir algı operasyonu yapılıyor ama gerçek te olan Ak Parti hep 5 vekil çıkartıyor 6 yı da zorluyor.Allah a şükür Malatya Ak parti ye en çok destek veren şehirlerin başında gelmiştir.Niye? Çünkü Malatya oynanan oyunları artık görüyor.1980 darbesinin fitili Malatya da yakıldı bağımsız belediye başkanı katledildi yıllarca askeri vesayetler ile yönetilen hazinesi boşaltılan Türkiye Malatya nın bağrında yetişmiş Malatya nın öz evladı olan Turgut Özal gibi bir degerle tanıştı Özal bu ülkeyi ayağa kaldırmaya çalıştı ama ne yazikki Türkiye nin gelişmesini istemeyen ağ babaları amerika olan onların desteği ile devletin önemli kurumlarını ele geçirmiş olan vesayet odakları Özal ı zehirleyip yıllarca ortalama ömrü 1 yıl olan Türkiyenin kaybedilmiş yılları olan koalisyonlar dönemini başlattı.Yine 28 Şubat postmodern darbesinin en acılı şekilde bu şehir yaşadı yine zirve Kitabevi katliamı ile tüm ülkeyi saracak kirli oyunlar bu şehirde yapıldı o yüzden bu şehir bu halk kime destek vereceğini çok iyi bilir kirli oyunlara da asla gelmez.Yapılan yatırımları hizmetleri burda anlatmaya zaman yetmez.O muhalefet liderleri bol keseden atıp tutmaya devam etsin sgk müdürü iken kurumu nasıl iflas ettirip ilerisi yıllarda dava açılmasın diye yasalar cikarttiklarini da bu millet çok iyi biliyor.Allah a emanet olun...
    0
    0
    Yanıtla
  • ''Türkiye'nin gelişmesini istemeyen ağa babaları Amerika'' diyorsunuz. Bu Amerika'yı başımıza saran sizinkilerin sürekli istismar ettiği Menderes'tir. ''Özal'ı zehirleyip koalisyon dönemi başlatıldı.'' diyorsunuz. Özal döneminde tek parti yönetimi mi vardı? Bir de, koalisyon o kadar kötüyse Menderes öncesi tek parti dönemini neden lanetliyorsunuz? Her sözünüz çelişki maalesef. Artık bırakın bu 'Türkiye'nin gelişmesini istemeyen' nutuklarını. Ürettilen tek bir kürdan yok, tembelliğe mazeret bulmayın. Peki aynı adamlar neden Japonya'nın, Hindistan'ın, Kore'nin, Brezilya'nın gelişmesini istiyor ve destekliyor da Türkiye'yi engellemeye çalışıyor? Bir mantığı var mı bu sözlerinizin. Erdoğan'ın 2002'den önceki kayıtları var internette. 'Her şeyi dış güce bağlayan bir zihniyet var ülkede. Biz buna inanmıyoruz. Kendimize mazaret buluyoruz' diyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Neden ak partiye eleştiri yapanlara algı malgı diyorsunuz? Neden Ak Parti'li Malatya vekilleri kendi beceriksizliklerini, kabiliyetsizliklerini, sevimsizliklerini Recep Tayyip Erdoğan ile kamufle ederek insanları sömürüyorlar? Dikkatinizi çekerim bu seçimde Ak Parti yalnız değil Cumhur İttifakı ile yanında MHP var. Bu seçimlerde Recep Tayyip Erdoğan ı Mecliste MHP ile güçlü kılacağız. Ak Parti li dayatmacı,rantçı Malatya vekilleri de görecekler.
    0
    0
    Yanıtla
  • yusuf dinler yukarda yazdıklarının tümü 80 sonrası(tüm darbeler ) yaşanan herşey siyasal islama yaradı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Memet (6 yıl önce)
    Bu arada ahmey cakir ve h.ugur polatin yuzunde memnuniyetsizlik var gibi geldi bana.
    0
    0
    Yanıtla
  • Memet (6 yıl önce)
    7 haziran mitinginin aynisi. Alanin arka kisimlari bos. Hinca hinc bir kalabalik yok. Tahminim 15 bin civarinda kalabalik var. Dikkatimi ceken bir kisim insan selfie cekip alandan ayriliyordu. Kimleer acaba bu insanlar? Nedir selfie cekip geri donuyorlardi?
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (6 yıl önce)
    Meydan boş kalmış. Malatya'da bile böyleyse iş zor
    0
    0
    Yanıtla
  • Leyla (6 yıl önce)
    ONLAR BİLNEZ KONUŞUR.SADECE MUHALEFET EDER.AMA AK PARTİ YAPAR İCRAATE DÖKER
    0
    0
    Yanıtla
  • vegalı (6 yıl önce)Leyla isimli kullanıcı yorumuna
    EVET BU CEHAPE ZİHNİYETİ.BİLNEZ AKP İCRAATE DÖKER.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çigdem (6 yıl önce)
    Çok şükür Dünya liderimizi Cumhurbaşkanımızı ağırladık. ALLAH Onu başımızdan eksik etmesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Burak (6 yıl önce)
    Bunlara bir daha kesinlikle oy vermem. İnsanımızı saf görüyorlar. Bu seçim 3 vekil alamaz diye düşünüyorum. Artık söyledikleri hiçbir şeye inanmıyorum. Yıllarca oy verdim. Seçimden sonra hepsi ulaşılmaz oldu. Biz işsiz iken kendi akrabaları sınavsız memur yapıldı. Hakkımı hiçbirine helal etmiyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (6 yıl önce)
    Malatya Reis-i Cumhurunu bağrına bastı Allah’a çok şükür meydan hınca hınç doluydu durmak yok yola DEVAM diyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (6 yıl önce)
    Malatya,halki,1937,yilindan,1990,kadar,seker,tekel, Sumerbankta,calisti,,kim,yaptitdi,bu,fabrikalari Chp, peki,akp,ait,fabrika,is,yeri,varmi yok,ne,var, Yol,cevre,duzenlemesi,var,secim,kazanmasi,icin, Bol,keseden,atiyot,tutuyor,onun,icin,oyumuz,chp,
    0
    0
    Yanıtla
  • Genç (6 yıl önce)
    Sayın arkadaşlar eyw bende akpliyim oyum reise ama milletvekili benden oy beklemesin haklisiniz tepkiler büyük ama reisin sayesinde bacılar ablalar anneler başörtülü her yere gidebiliyor askeriye çocuklarının yemin törenine gidebiliyor ablalarimiz okuyabiliyor üniversitesi de
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Yılmaz (6 yıl önce)
    Malatya’nın yarısı kadar küçük olan illere Şehir hastaneleri yapılıyor Malatya ya yapacakları 300 yataklı hastaneyi öve öve bitiremiyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Orhonn (6 yıl önce)
    Reis geldi Allah'ına kurban Malatya dedi o zaman milletvekili seçimi sonucu belli oldu 5+1☺
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Yılmaz (6 yıl önce)Orhonn isimli kullanıcı yorumuna
    Görürsün abi sen 5 i
    0
    0
    Yanıtla
  • 3 alırsanız öpün başınıza koyun
    0
    0
    Yanıtla
  • kemal hocam doğru yazmış..3 alsa ne mutlu akp ye..3. yi ya alır ya alamaz!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Teşekkür ederim geniş düşünceniz için.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (6 yıl önce)
    1-Malatyanın zaten bir stadı vardı 2-sümerbank malatyaya CHP nin eseridir emsali bir eser yapılamadı ayrıca sattıklarınız şeker-tekel gibi önemli fabrikalardır ne yaptınız Malatya ya
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Senden öncekiler tekel fabrikası yaptı sen yiktin,şeker fabrikası yaptı sen sattın,Sümerbank yaptı sen yine sattin
    0
    0
    Yanıtla
  • Başka bir bilginiz yok zaten sizin gibilerin
    0
    0
    Yanıtla
  • senin bilgin ne imiş..anlat bakalım...yol mu beton mu??
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (6 yıl önce)
    İste bu fotograf diger sehirler ile esit derecede hizmet alamayan saf Malatyalinin fotografi. Devam edin oylar akp ye...
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen AKP ye tabi kardeşim kime vercez belediye başkanlarımız süper hizmet ediyor şayet ben büyükşehirden değil ancak selahattin Gürkan dan memnunum millet vekillerinden de memnun değilim ama napalım reis yarı yolda bırakmak olmaz eski kalabalıklardan eser yoktu miting de alan çok dar sı
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya gelişmiş bence
    0
    0
    Yanıtla