SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Perde Arkasında Neler Yaşanmaktadır?"

A- A+ PAYLAŞ

Fenerbahçe, Merkez Hakem Kurulu’nun bazı hakemlerin sezonun geri kalanında maç yönetmeyeceği kararı ile ilgili bir açıklama yaptı.

Fenerbahçe, TFF’nin bugün aldığı hakem kararı ile ilgili bir açıklama yaptı. Sarı-lacivertlilerin konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Fenerbahçe Spor Kulübü olarak sezonlardır Türkiye Futbol Federasyonu’na, Merkez Hakem Kurulu’nun yapısına dair eleştirilerimizi, isimler değişse de aynı kalan zihniyete dair güvensizliğimizi, defaatle dile getirmiştik. Ligimizin bitmesine 10 hafta kala Süper Lig hakem listesinde yapılan, bugüne kadar hiçbir örneği olmayan ve dolayısıyla pek çok soru işaretini barındıran bu son hamle, ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Türk futbolu adına tarihe geçecek olan bugün, bir kez daha yüksek sesle soruyoruz:

Türk futbolu kimlerin elindedir? Perde arkasında neler yaşanmaktadır? Bugün, sezonun geri kalanında görev verilmeyecekleri açıklanan hakemlerin, bu sezon boyunca orta hakem ve var hakemi olarak yönettikleri 150’nin üzerindeki maç hakkında, ne düşünmemiz gerekiyor?

Kalan ve giden hakemler hangi kriterlere göre belirlendi? Liste dışı kalanlar için ne gerekçeyle bu karar verildi? Yüksek performansı dolayısıyla görev süresi 1 sezon daha uzatılan bir hakem, bugün nasıl bir sebeple sezon ortasında liste dışı bırakıldı?

Bugün yaşananlar, Türk futbolunda yaşananlara dair duyduğumuz kaygıların hiç de yersiz olmadığını hatta bu kaygılarımızın az bile kaldığını net bir şekilde göstermiştir.

Türk futbolu böyle bir yönetim şeklini kesinlikle hak etmemektedir. Futbolumuzun bekası adına bu soruları soruyor; yaşanan bu krizin çözüme kavuşturulmasını, hem içerisinde bulunulan paradoksun giderilmesi hem de vicdanların rahatlaması adına ilgililerden gereken açıklamaları acilen talep ediyoruz."

İstanbul, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Cumhur (2 yıl önce)
    Araştırmama göre Türk futbolunda devrim.Inşaallah evrilip eğrilmeden sistemi en adeletli şekilde yürütürler. Sistem gözlemci ve tv gözlemcileri ile verilen puanlarla performans belirlenecek puanlara kulüpler itiraz edebilecek,maçların zorluk derecesine göre haftalık performanslara göre atamalar otomotik olarak yapılacak. Ingilterede buna benzer uygulama yapılıyormuş. Ama malesef geçen dönemden en fazla zararı Malatyasporumuz gördü. Bana göre en az göz göre göre 7 puanımız planlı şekilde çalındı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Recep solmaz (2 yıl önce)
    Futbol oynamamış seremoniye çıkmamış sahada sakatlamamış kart görmemiş çalım atıp sut atıp gol atmamış,sadece teorik bilgi ıyi koşuyor yabancı dili var fiziği ıyi yuksek lisans yapmış arkadaşlardan futbol hakemliğine katkı sunmalarını beklemek hayel ...yasamamissan yalnış yapman doğal Turkiyenin karar vermede ikiye bölündüğü penaltı pozisyonunda anlık karar verme özgürlüğünü pozisyona yakınlığın ve yasanmisliginla karar verebilirsin kural kural koyucularinda yetersiz kalıp düzeltikleri kurallar çok.....maalesef siyaset sporada el attı...yazik
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Aydın (2 yıl önce)
    Adam bir yıl önce hakemliği bıraktı. Uzatıldı. Şimdi görevine son verildi. Sezon sonu yapılsa daha uygun olur du.
    0
    0
    Yanıtla
  • ADINI SEN KOY (2 yıl önce)
    Geçenlerde Bir Takım başkanı Fetöcü Hakemler var diye bas bas bağırıyordu adama bende hak vermiyor değilim Türk Futbolunu Bilerek bilinçli şekilde Bitirdiler insanları Futboldan Stadlardan uzaklaştırdılar Hele Malatya maçlarını yöneten Hakemler insanın Bunlar insan olamaz diyesi geliyor öyle bilinçli Takımı hep hançerlediler aynı Erzuruma yaptıkları gibi Doğuda Futbolu bitirip halkı isyana sağ sol kavgasına sürüklemek istiyorlar Tam Fetö oyunu Tuzağı ama Bizim Bir Spor Bakanımız yokmuydu adamı nezaman görsem uykudan beni niye uyandırdınız der gibi bir hali var uyur gezer demek istemiyorum..Her kim her nerede yüreği Kalbi Malatyaspor için atıyorsa SELAM olsun onlara❤️
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ÇAVUŞOĞLU (2 yıl önce)
    Bu hakemler değilmiydi Malatyamızı ince ince dilim dilim göz göre göre doğrayanlar tabiki bunlardı ve yönetimden Bihaber Cin Ali oyunarıyla Takımı yönetenlerinde sayesinde bu durumlara düştük MALATYASPORUM YETİM kaldı yetim gelen Bir Tokat giden Bir Şamar vurup gidiyor Ben yetim Ben Öksüz Ben yetimim oy oy
    %100
    %0
    Yanıtla
  • turan(44) (2 yıl önce)
    Bi fırıldaklar dönüyor ama kimsenin birşey bildiği yok.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gül ağacı (2 yıl önce)
    Bu hakem eskilerilerinden en çok zararı Malatyaspor gördü halada görmeye devam ediyor silkeleyin dökülsün bunlar,...........................
    %100
    %0
    Yanıtla