SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Personel Eksiğimiz Var"

0
Güncellendi - 2016-12-29 01:01:41
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, üniversitelerin devam eden borç ve personel sorunu ile ilgili “Üniversite hastaneleri borçlarıyla gündemde olmak yerine başarılılarıyla gündemde olmalı” dedi.

İnönü Üniversitesi kampüsü içerisinde kurulan sivil arama kurtarma ekibini ziyareti sırasında İHA’nın sorularını yanıtlayan Rektör Kızılay, Turgut Özal Araştırma Hastanesi’ndeki son durum, personel eksikliği ve FETÖ ile mücadele konularıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

-“Henüz bu manada bir destek alamadık”

Üniversitenin borcuyla ilgili Maliye Bakanlığı'ndan destek talep ettiklerini ancak henüz bir destek gelmediğini kaydederek, “Üniversite hastaneleri borçlarıyla gündemde olmak yerine başarılılarıyla gündem de olması gerekir. Tabi üniversite hastanemizde çok önemli ve başarılı ameliyatlar gerçekleştirilmekte. Aslında bunların konuşulması lazım ama biz ne yazık ki borcunu konuşuyoruz. Hastanemizin borcuyla alakalı iki çalışma yürüttük. Biri gelir giderimizi dengede tutmaktı. Bunu önemli ölçüde sağladık. Borç artmıyor, kısmen de cüzi miktarda da azalttık. Mevcut işleyişi, gelir gider dengesini oturtarak. Mevcut borcumuz içinde Maliye Bakanlığımızdan da bir destek talep ettik. Henüz 2016 yılının son günlerine kadar henüz bu manada bir destek alamadık. Ümit ediyorum ki bir destek olur” dedi.

-“Personel eksiğimiz var”

Rektör Kızılay, bir diğer sorunun da Turgut Özal Araştırma Hastanesi’ndeki kadro eksikliği olduğunu kaydederek, “Hastanemiz ve üniversitemiz sürekli büyüyor ve gelişiyor. Dolayısıyla personel eksiğimiz var. Hastanemizin 106 yatağını hizmete alacağız. Bunun içinde bize 140 hemşire, 100’de değişik alanlarda tekniker, biyolog, laboratuvar teknisyeni, yardımcı hizmetler gibi alanlarda kadrolu çalışana ihtiyacımız var. En son maliye bakanımız bize 100 hemşire sözü verdi. Bizde bunun gerçekleşmesini bekliyoruz. Tabi burada Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Bülent Tüfenkci ile bu konuları istişare ediyoruz, hem de onun çok güçlü desteğini görüyoruz” diye konuştu.

“Hepsinin önüne geçen bir numaralı vazifemiz buydu”

FETÖ Terör Örgütü ile mücadeleyi sürdürdüklerini anlatan Kızılay, “15 Temmuz hain darbe kalkışması sonrası bütün kurumlarımız bu örgütle mücadeleyi birinci görev olarak kabul etti. Üniversitemizde de aynı. Şu 5 aylık dönemde en önemli görevimiz, hastaneden, ekonomiden, personel eksikliğinden, hepsinin önüne geçen bir numaralı vazifemiz buydu. Bununla ilgili önemli bir çalışma ve mücadele yaptık. Yapmaya da sürekli devam etmemiz gereken bir konu. Buradaki ölçümüz şu, devletimiz, hükümetimiz belli kriterler koyuyor. Biz de bu kriterlere göre hareket ediyoruz. Büyük bir merhale kat ettik. Bundan sonrada yeni veri, bilgi, belge elimize ulaştığı zaman gereğini yaparız” ifadelerini kullandı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    SAYIN REKTÖR BAHANE YOK. SEÇİM ÇALIŞMALARI YAPARKEN VAADLER GÜZELDİ. HAYDİ GERÇEKLEŞTİRİN. ADAY OLURKEN ÜNİVERSİTENİN MALİ DURUMUNU BİLMEMENİZ DİYE BİR ŞEY OLMAZ. ŞİMDİ AĞLAMAYIN.
    0
    0
    Yanıtla
  • Dumrul (7 yıl önce)
    Sayın Hocam görev size verildiğinde herkes çok sevinmişti.Ama ekipinizi gördükce içlerinde o makamın kapısının yanında dahi geçemeyecek kadar boş kişileri gördükce hayal kırıklığı na uğradık.Adam tötm i altı ayda batırmş ve siz o zatı danışman yapıyosunuz.yok böyle bişey. Bütün herkesin hayret ettiği bu durumu hala göremiyosunuz.Büyük bir hüsran yaşadk.Ne umduk ne bulduk.onun için borçtan hiç bahsetmeyin.tötm i batıran şimdi sizden daha Rektör. Anlayana.
    0
    0
    Yanıtla
  • salih (7 yıl önce)
    Sayın Rektörüm insanlar okadar isyan ediyor kadronda yanlış insanlar var diye siz halen israr ediyorsunuz o kişileri korumakla hani demiştinya hocam çürük elmaları ayıtlayacam diye iyice yanınıza aldınız ben olsam bir düşünürüm ALLAH yar ve yardımcın olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇOK İLGİNÇ (7 yıl önce)
    sayın rektör memurlar hariç bütün döner alan personelinizden döneri 3 aylığına kesseniz hiçbir borçunuz kalmayacaktır bir deneyin bence
    0
    0
    Yanıtla
  • rain (7 yıl önce)
    Allah masum yere işten attıklarınızın da hesabını soracak elbet.. siz atandığınız gün 'çok iyi bir hocamız rektör atandı. Çok sevindim' diye eve gelip müjde veren eşim, şu an sizlerin yüzünden suçsuz yere hapiste.. Allah hesabını sorsun inş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 yıl önce)
    Rektör bey siz akpnin fenerini tutuyosunuz rektormusunuz milletvekilimi eski rektörü beğenmezler di millet arar oldu.eski rektör borç bırakmış gitmiş öyle yazmışlar sanki kendi evine harcamış ..Üniversitenin borcu çok diye taşeron işçilere verdiğiniz 1oo TL yi keseceginize doktor arkadaşlarınıza verdiğiniz 5ooo binliraları kesin ..Yazık vallaha
    0
    0
    Yanıtla
  • BabaSultan (7 yıl önce)
    Bunları buradan değil yanına giderek konuşmak lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • Akil (7 yıl önce)
    Rektör Bey borç tan bahsediyosunuz.Tötm nin bundan yaklaşık 8 yıl önce Müdürlüğü nü yapan ve o zaman 6 ayda 11 milyon zarara uğratan kişiyi siz ödüllendirdiniz.o kişiyi zaman nın rektörü kovmuştu. Yani ne yaptığınızın farkındamısınz.o kişi ile nasıl çalışır sınız herkes buna hayret ediyor.yani borç tan bahsederken bunları düşünün.ve lütfen ona göre konuşun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Saglik Personelleri Adına (7 yıl önce)
    Sayın rektör. Sizden gerçekten çok umutluyduk. Hala da oyleyiz ama totm de hizmet alimi yoluyla calisan saglik calisanlarinin maaşlarında asgari 250 ile 450 tl arası düşüşler yaşandı. Yazık değilmi bizlere? Sozlesmeli ve kadrolu memurlarınız 40 saat çalışıp 2 katımıza varan maaşlar alıyorlar. Bizim maaşları yükselteceğiniz yerde düşürdüler. Sizce hak mı? Allah sormazmı bunun hesabını. Günahtır günah..
    0
    0
    Yanıtla