Malatya'da uygulamaya konulan ''Peyzaj-44'' projesinin, ülke genelinde yaygınlaştırılacağı bildirildi.
İçişleri Bakanlığı, Orman ve Su işleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TÜBİTAK ve Ankara Üniversitesi'nin ortaklığında yürütülen ve pilot il olarak seçilen Malatya'da uygulanan ''Peyzaj-44'' projesinin, 2. Ulusal Uygulanabilirlik Koordinasyon Çalıştayı Anemon Otel'de başladı.
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi ve proje yürütücüsü Prof. Dr. Şükran Şahin, toplantıda yaptığı konuşmada, projeyle Malatya'nın şehircilik planlarını, doğal ve kültürel özelliklerini, birbirleriyle etkileşimini dikkate alarak belirlemeyi hedeflediklerini söyledi.
Projeyle, turizm, tarımsal alanlar, tarım ürünleri, yer altı zenginlikleri ve su kaynakları açısından şehrin değerlerini kaybetmeden yapılanma oluşturulmaya çalışıldığını ifade eden Şahin, şehrin sanayisi, tarımı ve turizmi için yararlı olacak bilgiyi üretmeyi planladıklarını vurguladı.
Malatya'nın, iklim yapısı, doğal ve kültürel alanlarıyla Türkiye'nin prototipi gibi olduğunu dile getiren Şahin, ''Malatya'nın pilot il olarak belirlendiği proje çalışmaları, 80 ilde yaygınlaştırılacak. Böylece, tüm Türkiye'de şehirlerin, doğaya, kültürel ve tarihi dokulara uygun olarak dönüşümleri sağlanabilecek'' dedi.
Şahin, projenin, şehirlerdeki doğal yapının kültürel etkileşimini ortaya çıkarması ve bu etkileşimin dengeli biçimde oluşturabilmesi açısından önemli olduğuna işaret etti.
Malatya Vali Vekili Bilal Bozdemir de kentsel yapılanmaya ve tarihi eserlerin korunmasına yönelik yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Kentteki kiliseleri, şapelleri, tarihi konakları onardıklarını anlatan Bozdemir, ayrıca Yeşilyurt ilçesinde sokak sağlıklaştırma çalışmaları yaptıklarını söyledi.
Malatya'da projeye ilişkin önemli çalışmalar yürüttüklerini ve yürütmeye devam edeceklerini ifade eden Bozdemir, uygulamaların ülke geneline yaygınlaştırılması noktasında Malatya'nın öncülük yapacağını belirtti.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.