SON DAKİKA
SON DEPREMLER

PFDK'dan Philip Awuku'ya 5 Maç Ceza Çıktı

PFDK'dan Philip Awuku'ya 5 Maç Ceza Çıktı
A- A+ PAYLAŞ

TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), geçtiğimiz Cumartesi günü Malatya'da oynanan ve ev sahibi ekibin 1-0 kazandığı Yeni Malatyaspor- Ankara Keçiörengücü maçının 90+3. dakikasında rakibiyle dalaşan ve rakibiyle birlikte kırmızı kartla oyun dışı kalan Yeni Malatyaspor'lu Philip Gameli Awuku'ya 2 maç ceza verdi. Aynı pozisyonda, Awuku ile birlikte oyundan atılan Keçiörengücü'lü Patrick Friday Eze ise 2 maç ceza aldı.  Philip Gameli Awuku'ya ayrıca hakeme yönelik hareketten 3 maç ceza verildi.

PFDK'nin, iki futbolcuya ilişkin kararı şöyle açıklandı:

"YENİ MALATYASPOR Kulübü sporcusu PHILIP GAMELI AWUKU'nun, 17.12.2022 tarihinde oynanan YENİ MALATYASPOR-ANKARA KEÇİÖRENGÜCÜ Spor Toto 1. Lig müsabakasında, rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle FDT'nin 43. ve 35/4. maddeleri uyarınca ve FDT'nin 12. maddesinin uygulanması suretiyle 2 RESMİ MÜSABAKADAN MEN ve 8.700.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada YENİ MALATYASPOR Kulübü sporcusu PHILIP GAMELI AWUKU'nun, ihraç sonrası müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle 3 RESMİ MÜSABAKADAN MEN ve 13.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

ANKARA KEÇİÖRENGÜCÜ Kulübü sporcusu PATRICK FRIDAY EZE'nin, 17.12.2022 tarihinde oynanan YENİ MALATYASPOR-ANKARA KEÇİÖRENGÜCÜ Spor Toto 1. Lig müsabakasında, rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle FDT'nin 43. ve 35/4. maddeleri uyarınca ve FDT'nin 13. maddesinin uygulanması suretiyle 2 RESMİ MÜSABAKADAN MEN ve 8.700.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına.."

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Togili (1 yıl önce)
    Bizim.siyasiler.ne.ise.yarar anca şeker stoklasınlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Adalet yok TFF ve mhk nin adaleti 17 numara derim millet anlar.Anadolu takımı veya biraz daha doğu veya doğuya yakınsa hemen art niyetli ceza verebiliyorlar.Mhk amca yeğen baba oğul ananın şirketi olmuş birde kendilerini temizlemeye çalışıyorlarmış her tarafta YARDİMCİ ları var yardımcı yazdım bilen bilir.Ayrica bu hakemlerin ikinci ve evrensel dil olan İngilizcesi yok.Olsaydi dünya kupasında görev verilirdi ayrıca adil maç yönetmelikleri için bizim hakemlere UEFA görev vermedi aslında en büyük hakareti UEFA yaptı tabi anlayana
    0
    0
    Yanıtla
  • izmir ariston servis (1 yıl önce)
    Keçiören maçında hırsına yenilmesi Denizli maçı öncesi defansı sıkıntıya soktu olmasa iyiydi
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ruhi (1 yıl önce)
    Bu nasıl standart. Akşam oynanan A.Demir-Rize maçında Onyekuru rakibi şiddetli temasla yere yuvarlıyor sarı kart.Awuku kendine sarılan rakipten kurtulmak için biraz agresif davranıyor beklentimiz sarı kart ama malesef gösterilen kırmızı kart.Diğer yandan Awuku hakeme türkçe mi hakaret etmiş? Görüntü onu göstermiyor.Kulübün indirim için girişimde bulunması gerekir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 44 Gurbet (1 yıl önce)Ruhi isimli kullanıcı yorumuna
    Malatya oldumu hak hukuk yok oluyor neden se
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    3 az olmuş:((( Bu nasıl bir terazi, adil tartmıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet 44 (1 yıl önce)
    Adam mi öldürdü ne oldu. Buyuk takimlar olursa indirime gidiyor
    %100
    %0
    Yanıtla