SON DAKİKA
SON DEPREMLER

PFDK'dan Sumudica'ya 1 Maç Ceza Çıktı...

0
Güncellendi - 2022-01-25 21:35:50
PFDK'dan Sumudica'ya 1 Maç Ceza Çıktı...
A- A+ PAYLAŞ

TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), geçtiğimiz hafta Salı günü Gaziantep'te ilk yarısı oynandıktan yoğun kar yağışı nedeniyle ikinci yarısı ertelenen Gaziantep FK maçında, erteleme kararı alan hakeme tepki gösterdiği için kırmızı kart gören Öznur Kablo Yeni Malatyaspor'un Teknik Direktörü Marius Sumudica'ya 1 maç ve 13 bin TL para cezası verdi. Öte yandan, Yeeni Malatyaspor Genel Kaptanı Damir İbric (Yüksel), Beşiktaş maçında sportmenliğe aykırı hareket ettiği gerekçesiyle PFDK'ya sevk edildi.

SUMUDİCA'YA 1 MAÇ CEZA

PFDK'nın, forma nedeniyle kurula sevkedilen kulübe ceza tayinini uygun görmediği kararları şöyle:

"ÖZNUR KABLO YENİ MALATYASPOR Kulübü hakkında, 18.01.2022 tarihinde oynanan GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş.-ÖZNUR KABLO YENİ MALATYASPOR Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu müsabakasında, dış saha forma setlerini müsabaka organizasyon toplantısında ve müsabaka saatinde yanlarında bulundurmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle Kurulumuza sevk yapılmış ise de; isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından CEZA TAYİNİNE YER OLMADIĞINA,

Aynı müsabakada ÖZNUR KABLO YENİ MALATYASPOR Kulübü teknik sorumlusu MARIUS NINEL ŞUMUDICA'nın, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 RESMİ MÜSABAKADA SOYUNMA ODASINA VE YEDEK KULÜBESİNE GİRİŞ YASAĞI ve 13.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,"

Sumudica, cezayı Beşiktaş maçında çektiği için Fatih Karagümrük maçında takımın başında olacak.

GENEL KAPTAN PFDK'DA

Bu arada, Öznur Kablo Yeni Malatyaspor'da bir süre önce kaldırılan Futbol Direktörlüğü yerine oluşturulan Genel Kaptanlık görevine getirilen Damir İbric (Yüksel), Beşiktaş maçında sportmenliğe aykırı hareket ettiği gerekçesiyle PFDK'ya sevk edildi.

Hukuk Müşavirliği, sevkle ilgili şu bilgiyi verdi:

"ÖZNUR KABLO YENİ MALATYASPOR Kulübü idarecisi DAMİR YÜKSEL'in 22.01.2022 tarihinde oynanan ÖZNUR KABLO YENİ MALATYASPOR-BEŞİKTAŞ A.Ş. Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu müsabakasındaki "sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi uyarınca 23.01.2022 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir."

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Necmettin Önal (2 yıl önce)
    TFF'in almış olduğu kararlara saygı duymak gerekiyor ama, hakemle konuşulması gerekiyorsa insanlar kimlerle nasıl konuşacak ağzını açtınmı hakaret sayılıyor ceza, sağına döndün niye baktın ceza kabulde bir hakem eğer bir maçın kaderini tayin etmişse yani yanlış kararları sonrası bir takım zarara uğramış ve puan kayıplarına uğramış ise hakeme kim ceza verecek cezanın ölçüsü ne olacak; bence takımı hakem kararlarına yani puan kayıplarına karşı özel sigorta yaptıracan ki mahkemelerde sürüne yeter artık diyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mevcut tff ve hakemleri maalesef saygı duyulacak kararlar almıyorlar. Birileri bir şey yapmalı nerden baksan 10 puanımız çalındı . Aynısı geçtiğimiz senelerde de oldu yeter artık!
    %100
    %0
    Yanıtla