SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pınarbaşı'nda Akıllı Bisiklet

0
Güncellendi - 2017-06-30 03:10:16
Pınarbaşı'nda Akıllı Bisiklet
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 1 Temmuz Cumartesi günü Orduzu Pınarbaşı Turgut Özal Tabiat Parkı’nda başlayacak olan projeyle, vatandaşlar doğal ortamda sağlıklı yaşam için spor yapma imkânına kavuşuyor.

Şehir Merkezlerindeki betonlaşmayla birlikte meydana gelen trafik yoğunluğu, insanların doğal ortam özlemini artırırken, Malatya Büyükşehir Belediyesi insanlara doğal bir ortamda bisiklet sürme keyfini yaşatacak bir uygulamayı hayata geçiriyor.

Turgut Özal Tabiat Parkı’nı devraldıktan sonra yeni baştan düzenleyerek Malatyalıların hizmetine sunan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Tabiat Parkı’nda bisiklet uygulaması başlatıyor.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından Turgut Özal Parkı’nda Akıllı Bisiklet Paylaşım Sistemi hayata geçiriliyor.

1 Temmuz Cumartesi günü başlayacak olan proje kapsamında vatandaşlar bisikletle Turgut Özal Tabiat Parkı’nı gezerek, doğal ortamda sağlıklı yaşam için spor yapacak.

Kredi kartı veya kent ulaşım kartları kullanılarak hizmet verecek olan Akıllı Bisiklet Paylaşım Sistemi için ilk etapta 20 adet bisiklet kullanılacak. Proje kapsamında 1 adet Kiosk, 1 adet pano, 20 adet bisiklet park ünitesi ile 20 adet bisiklet kurulumu gerçekleştirildi.

Sistem nasıl çalışacak?

Bisiklet kiralama sistemi, kredi kartı veya kent ulaşım kartları kullanılarak çalışacak. Bilgisayar entegreli, kilit sistemi ile sürekli veri alışverişi yapan ve park istasyonların yönetimi sağlayan, bisikletlerin iade edilmesi esnasında akıllı bisikletler içerisine yerleştirilen çiplerle istasyonla bağlantı kurup, kilitlemeyi aktif hale getirecek.

Kiralama bedeli olarak ilk yarım saat ücretsiz, sonraki her saat için 1 TL düşünülürken, kesin rakamların Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME)’nin Temmuz Ayı toplantısında belirleneceği kaydedildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • ahmet (7 yıl önce)
    Önce o tepeleri bi ağaçlandırın!! Sonrada bisikletler aynı tarz olmasın!!
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Hasan Ali (7 yıl önce)
    Yıllardır Avrupa'da uygulanan ve artık oralarda normal bir uygulama gibi görülen akıllı bisiklet kiralama sistemini burada da görmek beni mutlu etti. Büyükşehiri tebrik ediyorum böyle yenilikçi projelerle bize gelsinler umarım yakında şehrin içine de uygularlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya Sevdalısı (7 yıl önce)
    İstediği kadar kitlensin bizim millet onu sırtlar götürür
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Serdar (7 yıl önce)
    o güzelim yerin yolunu , yolu kapatan sarhoşların , sevgilisi ile gelen ergenlerin bakışları altında ailemizle geçmemek için gitmiyoruz artık. ne iğrenç bir ortam içmeninde sevgiliyle gezmenin de bir adabı var...
    0
    0
    Yanıtla
  • esat (7 yıl önce)
    peki lastiği patlarsa ne yapacaklar :) :) :) :) :)
    0
    0
    Yanıtla
  • ertt (7 yıl önce)
    guzel bir uygulama...
    0
    0
    Yanıtla
  • fbay (7 yıl önce)
    geç kalınsa dahi,güzel bir uygulama.bir çok noktada olması dahada bir güzelleştirecektir.emegi gecenlere tşklr
    0
    0
    Yanıtla